Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse: Kongsgård allé 20 4631 Kristiansand Telefon: 3810 7800 Send oss e-post
Fakturaadresse: Kristiansand kommune, Kongsgård skolesenter, Fakturamottak, Pb. 74, 4685 Nodeland
Postadresse: Kristiansand kommune Postboks 4, 4685 Nodeland
Redaktør: Rektor Morten Hauger
SØK I BIBLIOTEKBASE
Søk ...
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Opplæring i punktskrift

Kongsgård skolesenter i Kristiansand tilbyr opplæring i punktskrift. Hannah Faith Stiansen er instruktør.  

I 1825 la Louis Braille fra fram sitt geniale seks-punkt system. Systemet bygger på seks punkter som er plassert i to parallelle linjer a tre punkt. Hver «celle» bygger fire millimeter. Med dette utgangspunktet kan man sette sammen kombinasjoner som danner bokstaver, tegn og tall. Systemet er også videreutviklet slik at man i dag også kan lese notesystemer og data, noe som også gir matematiske muligheter.

I dag bruker Hannah en elektronisk leselist som skjerm i forbindelse med mobiltelefon og datamaskin. Med punktskrift kan man behandle informasjon på lik linje med svart skrift. Også ved bruk av datamaskin er dette mulig. Det du ønsker å lese, for eksempel informasjon fra internett, blir overført til leselist som viser teksten i punktskrift.

Hannah Faith Stiansen har ved hjelp av punktskrift og lydbøker gjennomført to studier til Bachelor-grad. I tillegg til at Hannah er instruktør, jobber hun også på kontoret til Norges Blindeforbund, Vest-Agder fylkeslag i Kristiansand.  

HER kan du søke opplæring i punktskrift. Du kan også ta kontakt via Norges Blindeforbund, Vest-Agder fylkeslag på tlf 3802 4141.