Meny
Velg Forside
1. trinn
2. trinn
3. trinn
4. trinn
5. trinn
6. trinn
7. trinn
Det er 1 dokumenter i arkivet.
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mars 2019><<
mars 2019
mtotfls
25262728010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Internasjonale prosjekter

Fra høsten 2016 er Kringsjå¨skole med i prosjektet Full STEAM ahead for better education

Her er "kick-off" videoen for prosjektet:

Dette er et Erasmus+ prosjekt med partnere fra Finland, Estland, Latvia, Tyskland, Hellas og Spania – I tillegg til oss som er koordinatorskole og skal lose dette i havn….   STEAM er et akronym: Science, Technology, Engineering, All subjects og Mathematics. Dette er emner/fag som på norsk går under samlebegrepet realfag. Vi bruker akronymet STEAM også på en annen måte, som forteller om hvordan vi skal arbeide: Search, Think, Experience, Active learning og Motivation. I tittelen er STEAM brukt som et substantiv som igjen indikerer at vi vil sette fart på denne typen undervisning.  

Bakgrunnen for prosjektet er at mange elever synes realfag er teoretisk og vanskelig. Frafallsprosenten i høyere utdanning er høy, både i Norge og i Europa ellers. I prosjektet vil vi undervise realfag gjennom andre innfallsvinkler enn å undervise faget som fag. Vi vil bruke emner og områder som elevene allerede har et positivt forhold til. Vi vil lære om og bruke læringsaktiviteter utendørs, IKT, koding, spill, story line, musikk, drama og dagligdagse aktiviteter og vinkle dette inn mot realfag.  

I hvert av samarbeidslandene våre er det eksperter på hvert av disse områdene. Gjennom prosjektet skal vi samarbeide og lære av hverandre. (Exchange of good practises) Lærere fra hver av skolene møtes på en av skolene og kurses/lærer av lærerne på vertsskolen. Sammen bruker vi kunnskapen til å lage nye undervisningsopplegg som vi tar med oss hjem. Metoder og opplegg deles ved at de som har vært på kurs lærer til de som har vært hjemme. I neste omgang kommer dette elevene til gode, når oppleggene prøves ut i praksis. Vi vil også legge opp til aktiviteter der elever fra de forskjellige landene samhandler via nettet.  

Alt som produseres legges ut på prosjektets hjemmeside på e-Twinning. Siden er nå opprettet av koordinator sammen med den greske skolen og er godkjent til bruk av Den nasjonale støttetjenesten for eTwinning i Norge. Etter hvert får en en «bank» med opplegg og god metodikk til å tenke i andre baner når en underviser i realfag.