Meny
Velg seksjon Forside
Suldalsveien 2 4617 Kristiansand
Telefon: 38 12 10 00 Send oss e-post
Redaktør: Ragnhild E. Andersen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Link til Barnevakten
Barnevakten
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2021><<
januar 2021
mtotfls
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Grønt Flagg

Våren 2019 er det utarbeidet et årshjul for Grønt Flagg aktiviteter som skal gjennomføres på de ulike trinnene. I tillegg kommer aktiviteter alle trinnene utfører hvert år:

Grønt flagg aktiviteter hvert år:

  • Klassene har ansvar for å rydde sitt eget område rundt skolen og holde dette fritt for søppel
  • rydder søppel på uteskole
  • kildesorterer i klasserommene
  • oppfordrer elever og foresatte til å bruke matbokser i stedet for engangsposer
  • oppfordret til at elevene som kan gå/sykle til skolen gjør det i stedet for å kjøres    

 

I tillegg til Grønt Flagg aktiviteter har skolen aktiviteter som fremmer trivsel og læringsmiljø:  

  • Fadderordning

5. trinn er faddere for 1. trinn. Fadderordningen følger så elevene videre i skoleløpet, slik at man da på 6. trinn er fadder for 2. trinn, og på 7. trinn er man fadder for 3. trinn. I starten av skoleåret planlegges det felles aktiviteter mellom gruppene, og når disse skal gjennomføres.  

  • Trivselsleder

På 4.-7. trinn holdes det nominasjonsvalg av trivselsledere to ganger i året. Elevene stemmer anonymt på de i klassen som de mener er vennlige og respektfulle mot andre, og som aldri mobber. De kan stemme på flere, men også seg selv. Resultatet fra valget skal aldri presenteres for elevene, det er kun til bruk for læreren. Læreren følger hovedsakelig resultatene fra valget, men har i visse tilfeller rett til å overstyre elevenes nominasjon. Hvis klassen nominerer elever som læreren mener er involvert i mobbing eller utfrysning, skal læreren utsette elevens kandidatur til neste valgperiode. Dette gjelderfor eksempel «negativt populære» elever som har nok venner i klassen til å bli valgt, men som holder enkeltelever utenfor leken. Elevene velges for et halvt år av gangen, men kan gjenvelges. For å sikre en rotasjon av vervet, kan læreren velge å la elever som har vært trivselsledere to ganger på rad, stå over neste periode. Til sammen kan man bli trivselsleder mange ganger!  En trivselsleders oppgave består i å lede aktiviteter ute i langfri, se etter at alle har det greit, samt tilkalle til en voksen vakt om det trengs. Elevene går på lekekurs i Hellemyrhallen høst og vår. Der lærer elevene mange nye leker vi tar med oss tilbake til skolen. En gang i måneden har vi avstemning om hvilke leker vi skal ha på neste periodeplan. Periodeplanen varer i ca. 4 uker. Avslutningsvis får elevene som har bidratt som trivselsledere en diplom utdelt av rektorved skoleslutt. Vi har også en pizzafest for alle trivselslederne før sommeren.

 

Se vedlegg for mer informasjon om aktivitetene.