"Det e fysste gong eg holde ein krabbe!"
"Kan eg få spisa hjernen te torsken?"
"Se! Hjerta te fisken banke ennå!"
Elevene på 4.- 7. trinn har fått en uke de aldri vil glemme!
Daglig har fiskebåter med 3 besteforeldre tatt dem ut på sjøen for å sette og dra teiner, ruser og garn i tillegg til å fiske. Vi har fått krabbe, sei og torsk. Fisken har blitt sløyd og filetert av elevene med begeistret studie av organer.
Hos Karmsund Folkemuseum og Karmøy Fiskerimuseum har vi fått høre om fiske før i tida og utviklingen frem til idag. Elevene har lært om fiskens biologi og forsket på en selvvalgt havart. Havkunst ble det av melkekorker og skjell.
To bestemødre fortalte om nytte av fisken i mat og lærte oss å lage fiskekaker og fiskeboller. Sammen med krabbesalat ble dette servert til skolens elever og hjelpere gjennom uka på Restaurant Kvalavåg Ocean. Vi har også hatt flott omvisning på Åkra Sjømat.
Kjempekjekk uke med #læringsglede!