Meny
Velg Klasse 2 b
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 83 02 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Lenkesamling Lassa skole
Har du barn på sosiale medier?
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2021><<
april 2021
mtotfls
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829300102
03040506070809
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Elevene var ivrige og engasjerte i mattetimen i dag da de skulle utforske 1 meter. De målte hvor mange hender, føtter, armlengder  og rygger det var plass til på en meter. Etterpå målte de lengder med ulike måleenheter som både binderser og centikuber. Vi samtalte om cm og  dm og fant ut at et skikkelig langt skritt blir ca 1 meter. Det er fint om elevene kan få med seg en linjal i pennalet fremover, så skal vi nok gjøre nøyaktige målinger og tegninger med den i boka etter hvert.

Kjære elever og foreldre,  

Vi er alle i en helt spesiell situasjon. På grunn av Covid-19 viruset har hverdagen vår det siste året endret seg drastisk. På skolen må elevene holde avstand til medelever i timer og friminutt. Mange skoler har hatt smitteutbrudd og klasser har måttet gå i karantene.   

Også denne påsken blir annerledes. Vi må unngå smitte av viruset, og kan derfor ikke bevege oss hvor vi vil. Vi kan heller ikke være sammen på den måten vi er vant til. Det krever mye av oss. Alle lever vi ulike liv og bor forskjellig. For noen kan denne perioden være vanskelig, noe som preger hverdagen og stemningen hjemme.  

Er du bekymret, redd eller ensom og trenger noen å snakke med?

Under "Les mer" finner du noen kontakter du kan ringe.                                                                                     

Vi bryr oss - stavangerskolen


Sola skinte og varmet godt i dag slik at kuldegradene kjentes ganske milde. Vindstille var det også. Bakken vi rant i var helt super og gav skikkelig god fart. Noen valgte å leke mest i skogen. Ungene koste seg hele dagen og ingen klaget over at de var kalde.

Dette har vi lært i 2B:

Ikke vise passordet til andre.

Ikke oppgi adressen til folk man ikke kjenner på internett.

Man kan ikke egentlig alltid vite hvem folk på chatten er.

Vi kan ikke ta bilder av folk og legge det på nett uten å be om lov først.

Vi må sjekke at det vi ser og leser på nett er sant.

Å mobbe noen på nett kalles nettmobbing.

Vi må si fra til en voksen dersom det skjer noe dumt eller vanskelig på internett.

Det kan være lurt å ha regler for skjermtid for at vi ikke skal få vondt i hodet og for at kroppen skal få trening og aktivitet.


Så heldige vi var, som var førstemann ut i skolegården etter at det begynte å snø i dag!

Etterpå var det tid for å lage Den Store Bukken Bruse. Se så mange forskjellige bukker vi laget.


Som dere er gjort kjent med skal skolene igjen over på gult nivå. 

Vi på Lassa har trinn som vi har delt i 3 og vi må derved ha en helg mellom før vi kan tilbakeføre til klassevise kohorter.

På grunn av dette vil vi fortsette organiseringen vi har i dag, ut denne uken. 

Det betyr at vi har full organisering på gult nivå fom.mandag 25.januar.


I sol og minusgrader gikk vi tidlig avgårde på knitrende snø til Kubakken i dag. Barna fikk kjempegod fart ned bakken og fryderop, skrik og latter kunne høres på lang avstand. Etter en times tid ute i kulden, var det deilig å komme tilbake til mat og varmt klasserom igjen. 

I dag hadde vi oss en lang økt ute i finværet og koste oss i snøen. Det skal ikke mye frost og snø til for å gi denne herlige gjengen masse aktivitet og glede.

Godt nytt år alle sammen! Vi starter det nye året på en litt annen måte enn vi hadde håpet. 

Beredskapsledelsen i Stavanger bestemte mandag 4. januar at alle barnetrinns-skoler skal over på rødt smittevern-nivå fra og med tirsdag 5.januar. Foreløpig gjelder rødt smittevern-nivå i to uker fraover.

Det er den totale og økende smittesituasjonen i regionen som nå tvinger fram rødt nivå og at kommunen går lenger enn de tiltakene regjeringen kunngjorde søndag 3. januar. 

Fortsatt er situasjonen at ingen elever eller ansatte ved Lassa skole har fått påvist covid-19.

Det røde smittevern-nivået påvirker skoledagen til elevene på Lassa skole på følgende måter:

 


Etter juletog og rørende julesanger med hele skolen på plenen foran  Lassablokkene, var det endelig tid for juleverksted i klasserommet. Ungene fikk boltre seg med lim, maling, perler og glitter på syltetøyglass og kongler. Håper og tror at det kom masse sjarmerende og kreativ julepynt hjem til dere på fredag.

Her i 2B var det mange små, søte og røde nisser i dag. Vi måtte jo bare ta et lite klassebilde slik at dere der hjemme også fikk se denne fine, røde julegjengen.  I dagens kalenderluke fikk vi i oppdrag å lage adjektivfortelling, så nå tror jeg alle har lært seg mange, spennende adjektiv. Det ble i hvert fall mye fnising og latter da den merkelige fortellingen ble lest opp til slutt. I morgen blir det juleverksted, så spar de fineste klærne til en annen dag. Det kan nok bli noe søl med maling, lim og glitter. Elevene må også huske å ta med seg en lommelykt eller et lusialys i morgen. Hva det skal brukes til, får vi vite i morgendagens luke...

Fredag 18.desember skal vi ha "Lysdag" på Lassa skole.Da er det fint hvis alle kan ta med seg enten en lyslykt, en lommelykt eller annet lys. 

Hva vi skal bruke det til får vi vite i morgendagens kalender fra elevrådet.


Torsdag 17. desember skal vi ha "Rød dag" på Lassa skole. Da er det fint hvis alle kan kle seg i noe rødt. Dette er en av lukene i elevrådets julekalender.

Vi har hatt mange kjekke fellesopplevelser i desember takket være julekalenderen til Lassa skole sitt elevråd. Etter et drøyt halvår med mange utfordringer og mangel på fellesopplevelser, var dette en fantastisk måte å løse dette på.

Tusen takk til årets elevråd.

Da gleder vi oss til "Rød dag" i morgen.


Stavanger kommune har nå innført elektronisk samtykkeskjema for elevinformasjon. Dette må fylles ut for alle elever, og vil erstatte det som er levert på papir tidligere.

Følg lenken under "Les mer". Foresatte må logge seg inn med Min id.

(Det ligger også link på forsiden på Lassa skole sin hjemmeside)


Hver dag i desember er det spennende med trekning av pepperkakehjerter, omvendt julekalender og aktivitetskalender. Vi har kost oss med pepperkaker og saft, fått en trivelig snømann på vinduet og i dag løste de julequiz på grupper. Vi lytter tiI julefortelling og julesanger. I matpausen ser vi "Snøfall" og kjenner på den gode julefølelsen. Elevene har skrevet kort til hverandre med gode ord, disse blir delt ut den dagen de blir trekt. I naturfag er nå "kroppen" tema, og elevene har klippet og limt sammen skjeletter som henger så fint i klasserommet blant annen julepynt. 

Elevrådet har overrasket resten av skolen med julekalender i dag.

Fokuset er fellesskap, vi-følelse og gode fellesopplevelser i en tid med mye avstand.

Følg godt med på ukeplaner fremover, for her skal det skje noe kjekt hver dag


2B har kost seg med å lage fellesprosjekt til tegnekonkurransen. Hver elev har laget sin egen kule og stjerne som de har limt på fellestreet. I tillegg har de laget hvert sitt enkeltbidrag. 

Vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio


Mørketiden er her. Det er tid for å finne fram refleksvestene og alle som sykler må ha lys; foran og bak.

Lassa skole anbefaler sterkt at alle bruker refleksvest på vei til/fra skolen og til/fra fritidsaktiviteter på ettermiddagstid. Refleks redder liv! 

Trygghetsvaktene er på plass på skoleveien fom. uken etter høstferien og vil også minne alle som har glemt sin refleksvest om viktigheten av denne.

Vi vil også minne om at vi ønsker at elevene skal gå til skolen, slik at vi slipper for mye trafikkfarlige situasjoner ved skolen. 


Å være forelder byr på mange gleder, men mange er også usikre og ønsker en enklere tilgang til fagfolk for støtte og hjelp.

Stavanger kommune lanserer 13.oktober spørsmål- og svartjenesten foreldrespør.no.

I foreldrerollen kan det for de fleste oppstå situasjoner man er usikre på hvordan man skal håndtere. I en digital hverdag der det vrimler av mer eller mindre kvalitetsikret hjelpe- og støttetilbud og hundretusener av nettartikler kan det være nyttig med flere profesjonelle offentlige løsninger. Det er bakgrunnen for at en ny tjeneste nå ser dagens lys. Prosjektleder Svein Olav Kristensen er ikke i tvil om at det er behov for tilbudet.