Meny
Velg Klasse 2 b
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 75 55 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Lenkesamling Lassa skole
Har du barn på sosiale medier?
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2022><<
januar 2022
mtotfls
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31010203040506
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Sist oppdatert: 20.01.22 kl. 21.00

I denne artikkelen vil vi samle informasjon om hvilke trinn som har hatt tilfeller av koronasmitte etter nyttår. Foresatte i klassene det gjelder får SMS fra skolen når vi får melding om smittetilfeller der smittet elev har vært på skolen i de siste 48 timer. Elever i aktuell klasse regnes som nærkontakt hvis de var på skolen den dagen smittet elev sist var på skolen. Se vedlegget på høyre side av artikkelen: Når elev er nærkontakt


Vi minner om at det viktigste smitteverntiltaket vi har er at syke personer holder seg hjemme. Elever og ansatte med nyoppståtte luftveissymptomer og/eller sykdomsfølelse skal ikke møte i skole eller SFO, selv om symptomene er milde. Dette gjelder også vaksinerte. (Symptomer kan være feber, hoste, tungpusthet, hodepine, slapphet, nedsatt lukte- og smaksans, sår hals og muskelverk).

Nye smittetillfeller ønsker vi at dere melder til skolen ved Håvard Ødegaard: havard.odegaard@stavanger.kommune.no 


Beklager feil i artikkel skrevet for 10 min. Det rette er at elev ikke har vært på skolen siden torsdag 13.01.

En elev i 2B har testet positivt for Covid, og var sist på skolen 13.01. Barnet ditt bør teste seg. Elevene  får test med hjem i sekken i dag som vi ønsker dere skal ta før de kommer på skolen i morgen. Vi ber dere videre følge nøye med på symptomer de neste 10 dagene.

Se ellers hovedartikkelen på skolens forside som heter Koronasmitte på skolen 2022.


Helsedirektoratet har kommet med anbefaling om at alle elever og ansatte i skolene bør teste seg før oppstart i januar.
Stavanger kommune har prioritert dette og har hurtigtester til alle skoler og barnehager til dette formålet.

Ansatte i skole og elever i skolen skal teste seg med hurtigtest ikke mer enn 24 timer før oppstart. De skal altså ha et negativt testresultat mindre enn ett døgn før de møter opp.

Èn forelder/foresatt kan hente 1 hurtigtest på skolen, mandag 3.januar i tidsrommet 14.00-15.30. 
Ha på deg munnbind og sprit hendene når du kommer inn.Gå inn hovedinngangen. I mediateket er det et bord for hvert trinn, gå til ditt barns trinn og ta med en test.
Vis hensyn og hold avstand inne i bygget  - utgang gjennom hovedinngang.

Det er enda ikke avgjort om det blir gult eller rødt nivå ved oppstart etter nyttår. Dette blir avgjort i et ekstraordinært møte i formannskapet i morgen fredag 31.januar. Det vil komme informasjon om resultat på hjemmesiden.


Avslutningen på året ble noe annerledes enn vi hadde håpet på. Flere av våre elever går inn i julefeiringen i karantene. Gode ønsker til dere fra oss på Lassa skole.

Hvis det skulle oppstå smittetilfeller i romjulen/ nyttår ønsker skolen å få beskjed.

Dere kan melde rektor på e-post:

kristin. haugen.olsen@stavanger.kommune.no eller sende en sms på mobil 470 27 392.

Både skole og SFO har planleggingsdag 3.januar. Første skoledag i det nye året er tirsdag 4.januar til vanlig tid.

Følg med på hjemmesiden for oppdateringer om smitteutvikling og skolestart.

Vi håper det nye året gir mange positive oppturer og at mottoet om at "Det blir bra snart" blir en realitet. 

Med dette ønskes alle en riktig god jul og et godt nytt år.

Med hilsen rektor

 


6. trinn har på hjemmeskolen laget en julehilsen til fadderbarna på 2. trinn. Det ble dessverre umulig å overlevere den personlig, men vedlagt kan dere se hva de har skrevet.

Lassa skole har hatt flere smittetilfeller ila. helgen i flere klasser og trinn. Det er mange av dere som har henvendt dere og ønsker å holde eleven hjemme frem til jul pga. den usikre smittesituasjonen på skolen. Som tidligere nevnt er det helt greit. Det eneste dere trenger å gjøre er å sende oss en beskjed. 

I dag søndag er vi i den situasjonen at vi har mange av de ansatte i karantene. De har tatt PCR test og venter på svar. Beskjeden vi har fått er at disse ikke vil være klare til i morgen tidlig.


Lassa skole gikk i dag morges lystog rundt skolen og blokkene.

Vi gjorde det for første gang i fjor, fulgte opp i år. Og kan vel nå kalle det en tradisjon :)


Fredag var hele skolen deltakende i BlimE 2021.

Her er vår video som du kan se på NRKsuper:

 


OMVENDT JULEKALENDER PÅ LASSA  
For tolvte året engasjerer Lassa skole seg i solidaritetsarbeid gjennom den skolerettede bistandsorganisasjonen Hei Verden. 
Det er et stort engasjement, blant både store og små på skolen. Årets elevråd er i gang med forberedelsene til årets «omvendte julekalender».

Tanken bak «omvendt julekalender» er å la elevene få mulighet til å vise solidaritet med barn i nød ved selv å gjøre en konkret innsats. 

Omvendt julekalender på Lassa innebærer at hver elev bruker resten av november måned til å tjene en krone eller ti (eller så mye en vil) ved å gjøre en liten jobb hjemme, eventuelt gi noe av ukepengene sine, pante flasker eller lignende. 
Nytt av året er at elevrådet har funnet en fin løsning som både ivaretar tradisjonen med de grønne konvoluttene og overgang til bruk av kontantfri betaling.

Skolen skal bruke de grønne konvoluttene, for å holde på en tradisjon de kjenner og liker. I stedet for å legge penger i konvolutten, bes foreldre om å vippse ønsket beløp til skolens Hei-verden nummer som er 560347.Beløpet noteres på en lapp og legges i den grønne konvolutten. De som vil, kan tegne penger og legge oppi. Elevene får med hjem konvolutt i midten av november.

Konvolutten leveres til kontaktlærer innen 1. desember. I adventssamlingen i klassene trekker vi hver morgen en konvolutt. Hver skoledag i desember vil klassene se en filmsnutt om hvordan det er å være barn/ungdom i Peru, som er det landet årets beløp gis til.Vi hadde en fin faddertur på onsdag 6. oktober med 2. og 6. klasse. Vi tente bål og flere av elevene hadde med pølser til lunsj. Det var mye fokus på lek og bygge gode relasjoner. 

Svømmefrikort skoleåret 2021-2022


Tusen takk til Logistrans (mor til Ida og Elias) for flotte refleksvester til 2b. Disse kommer godt med i høstmørket! 


Kast ballen er et nasjonalt tiltak igangsatt av Norges Håndballforbund med, mål om å introdusere flere barn til lek med ball.

Gjennom et skreddersydd undervisningopplegg som kan tas i bruk i kroppsøvingstimene i Kast ballen-perioden, får barn i 1.–3. trinn en introduksjon til lek med ball og håndball på skolen. Målet er at elevene skal ta med seg de morsomme øvelsene ut i friminuttet, og fortsette å leke og øve på dem der. Kast ballen arrangeres i hele Norge i ukene 37, 38 og 39.

Sammen med elevene ser vi frem til masse ball-lek og håndballglede i ukene som kommer.

Med vennlig hilsen,
Norges Håndballforbund

Vi har i dag hatt besøk av den kulturelle skolesekken. 1.-3. trinn har kost seg med forestillingen Magiske Fredrik.

Her er bilder fra forestillingen:


Det er mye forkjølelse i omløp i disse dager og vi har mange elever som hoster og ikke er helt i form.

Vi minner om at elever skal holdes hjemme ved forkjølelsessymptomer pga. smitte. Slik håper vi på å kunne begrense omfanget og unngå at flere blir smittet.

 


Nå kan du trygt og enkelt avtale timer på helsestasjonen og med skolehelsetjenesten via Helsenorge. Her kan du se dine barns timeavtaler, hvilket barn som har timen, få oversikt over vaksiner og sende meldinger hvis du lurer på noe.

Lassa skole har avtaler med Bama og Tine om levering av skolefrukt og skolemelk.

Ordningen er foreldrebetalt. Det er nå mulig å bestille for både høsthalvåret 2021 og vårhalvåret 2022.

Ordningen for skolefrukt/skolemelk starter første skoledag torsdag 19. august 2021. For å sikre seg frukt/melk fra første skoledag, er det en fordel å ha bestilt  i god tid før skolestart. Hvis du bestiller melk/frukt etter at skoleåret har startet, vil det ta noen dager fra den dagen du bestiller til første levering.

Vi oppfordrer at det bestilles kun en type melk til elevene i uken for å unngå for mye administrasjon.

Dere kan bestille her: frukt og melk 


Velkommen til skolestart torsdag 19.august. 

2. til 7. trinn starter kl 0830 og møter på sine klasserom.

1.trinn starter kl 0900 og vi tar sikte på fint vær, med opprop i skolegården. 

Her vil vil våre nye førsteklassinger ønskes velkommen av rektor, kontaktlærerne og assistentene som skal jobbe på trinnet. 

Skoledagen slutter kl. 13.10 for 1.-4.trinn og for de som skal på SFO, så starter den umiddelbart etter skoleslutt.( Øvrige trinn følger sin timeplan som ligger på klassens hjemmeside)

Vi gleder oss til å ønske nye og gamle elever velkommen til Lassa skole.


Psykisk helse og livsmestring i skolens lovverk.

I overordna del av lærerplanen blir formålet med opplæringen tydeliggjort: "…elevane og lærlingane skal utvikle kunnskap, dugleik og holdningar for å kunne meistre liva sine" (opplæringsloven§1-1).

Denne delen av lærerplanen sier også noe om det verdigrunnlaget som opplæringen skal bygge på: "Verdiene er grunnlaget for vårt demokrati og skal hjelpe oss å leve, lære og arbeide sammen i en kompleks samtid og i møte med en ukjent framtid" (Opplæringens verdigrunnlag, overordnet del av læreplanverket).

Folkehelse og livsmestring som tverrfaglig tema i skolen skal gi elevene kompetanse som fremmer god psykisk og fysisk helse, og som gir muligheter til å ta ansvarlige livsvalg. I barne- og ungdomsårene er utvikling av et positivt selvbilde og en trygg identitet særlig avgjørende.

Et samfunn som legger til rette for gode helsevalg hos den enkelte, har stor betydning for folkehelsen. Livsmestring dreier seg om å kunne forstå og å kunne påvirke faktorer som har betydning for mestring av eget liv. Temaet skal bidra til at elevene lærer å håndtere medgang og motgang, og personlige og praktiske utfordringer på en best mulig måte.

På Lassa betyr det:

Vi jobber systematisk med å legge et godt grunnlag for å mestre eget liv. Vi ønsker at elevene skal bli robust nok til å tåle motgang, og mestre utfordringer gjennom livet.

Dette jobber vi med fra 1.-7.trinn, alle voksne på skolen/SFO er involvert og vi setter av tid i timeplaner / aktivitetsplaner til systematisk jobbing.

I praksis betyr det at vi jobber med;

Selvverd

Medborgerkompetanse /sosial kompetanse - å kunne omgås medborgere på en god og nyttig måte.

Følelser; lære om de ulike følelsene, kjenne igjen, sortere, regulere

Tankemønster - selvsnakk

Sårbarheter - hva jeg tåler mindre av / reagerer sterkere påPå bakgrunn av en nylig forskriftsendring, og på grunn av en betydelig økning i bruk av småelektrisk kjøretøy ser politiet nødvendigheten av å gå ut med informasjon om hvilke regler som gjelder for disse.

Politiet i Stavanger ser, og får meldinger om, at det er mye farlig og ulovlig bruk av disse kjøretøyene blant barn og ungdom i kommunene.  

I det vesentlige skyldes dette for mange personer som sitter på, uaktsom kjøring, endring av ytelse og manglende bruk av lys.Det er registrert flere ulykker med disse kjøretøyene.  

På bakgrunn av dette har politiet forfattet et brev og ber skolene,  både barne- og ungdomskoler, samt videregående skoler, distribuerer dette til foreldre/foresatte.

Brevet ligger i kolonnen til høyre, helt øverst.