Meny
Velg Klasse 4 a
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 83 02 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Lenkesamling Lassa skole
Har du barn på sosiale medier?
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2021><<
april 2021
mtotfls
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829300102
03040506070809
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Etter vedtaket om at skolene i Stavanger går over til rødt nivå, holder skolen stengt for planlegging i morgen.

Dere vil få mer utfyllende informasjon via hjemmesiden om hva dette innebærer for Lassa skole, i løpet av morgendagen.


Ønsker dere alle en fin påskeferien. Vi hadde en fin tur i dag. Vi hadde både matematikkoppgaver, påskeeggjakt og lek. Legger også ved bilder av de fine og kreative påskekyllingene elevene har laget denne uken. 

Kjære elever og foreldre,  

Vi er alle i en helt spesiell situasjon. På grunn av Covid-19 viruset har hverdagen vår det siste året endret seg drastisk. På skolen må elevene holde avstand til medelever i timer og friminutt. Mange skoler har hatt smitteutbrudd og klasser har måttet gå i karantene.   

Også denne påsken blir annerledes. Vi må unngå smitte av viruset, og kan derfor ikke bevege oss hvor vi vil. Vi kan heller ikke være sammen på den måten vi er vant til. Det krever mye av oss. Alle lever vi ulike liv og bor forskjellig. For noen kan denne perioden være vanskelig, noe som preger hverdagen og stemningen hjemme.  

Er du bekymret, redd eller ensom og trenger noen å snakke med?

Under "Les mer" finner du noen kontakter du kan ringe.                                                                                     

Vi bryr oss - stavangerskolen


Påskeferien nærmer seg og i dag hadde begge klassene noen påskenøtter de måtte løse i grupper. Det var stor enighet i klassene at dette var gøy samtidig som det var lærerikt. Kjekt med slike tilbakemeldinger. 

Idag er det 1 år siden Norge ble stengt ned. Vi brukte deler av morgensamlingen i dag til å snakke om hva vi husket fra hjemmeskole og hvordan det var å komme tilbake til skolen. Vi var også innom Stavanger Aftenblad sin korona-konkurranse der vinneren hadde laget en kreativ film om karantene. Dette gjorde at vi kom i snakk om de kjekke filmene fra Lassa skole som ble laget i fjor. Legger de som vedlegg hvis noen vil mimre tilbake til våren 2020. 

Idag på Safer internet day har vi på 4.trinn hatt gode samtaler om nettvett.

Elevene har tatt standpunkt til ulike påstander tilknyttet bruk av internett, aldersgrense og inkludering av foreldre i det de gjør på nett. Her fikk elevene også øvd på å argumentere og begrunne meningene sine.

Videre så vi filmklipp som elevene diskuterte, og hva de i den forbindelse mente var godt nettvett.

Vi undersøkte også en nettvettplakat og samlet tanker om hva elevene mente var viktig å ha med på sin nettvettplakat. Elevene er nå i gang med å lage egne nettvettplakater, hvor de på bakgrunn av felles gjennomgang velger noen punkter de mener er ekstra viktige å ha med på sin plakat. Veldig gøy med stort engasjement og gode refleksjoner rundt et viktig tema! :)


Vi storkoste oss på tur til Mosvannet i går. Solen skinte og vi fikk både lekt i snøen, skøytet og spilt litt ishockey. 

Som dere er gjort kjent med skal skolene igjen over på gult nivå. 

Vi på Lassa har trinn som vi har delt i 3 og vi må derved ha en helg mellom før vi kan tilbakeføre til klassevise kohorter.

På grunn av dette vil vi fortsette organiseringen vi har i dag, ut denne uken. 

Det betyr at vi har full organisering på gult nivå fom.mandag 25.januar.


Blå og grønn gruppe koste seg på tur! Ekstra kjekt med aking i bakken og grilling ved hvert sitt bål. Litt leking i skogen og quiz ble det også. 

Takk for turen!


Her er noen bilder fra en fantastisk fin tur gul gruppe hadde i dag. Blå og grønn gruppe kan glede seg til i morgen. 

Godt nytt år alle sammen! Skolen er fra i morgen på rødt nivå og det nye året starter litt annerledes enn vi hadde håpet på. Se informasjonen på skolens forside. 4.trinn deles i tre kohorter og lærerne møter elevene i skolegården ved skolestart for å gi mer informasjon da. Vi gleder oss til å treffe alle igjen! 


Godt nytt år alle sammen! Vi starter det nye året på en litt annen måte enn vi hadde håpet. 

Beredskapsledelsen i Stavanger bestemte mandag 4. januar at alle barnetrinns-skoler skal over på rødt smittevern-nivå fra og med tirsdag 5.januar. Foreløpig gjelder rødt smittevern-nivå i to uker fraover.

Det er den totale og økende smittesituasjonen i regionen som nå tvinger fram rødt nivå og at kommunen går lenger enn de tiltakene regjeringen kunngjorde søndag 3. januar. 

Fortsatt er situasjonen at ingen elever eller ansatte ved Lassa skole har fått påvist covid-19.

Det røde smittevern-nivået påvirker skoledagen til elevene på Lassa skole på følgende måter:

 


Tusen hjertelig takk for en nydelig hilsen til alle oss lærere idag! Det satte vi stor pris på. Vi er så glade for et godt samarbeid med dere. Vi har hatt en kosedag idag med adventsstund, kahoot, litt kunst og håndverk og julefilm. Elevene har fått med lesebingo hjem og vi håper alle bruker litt tid i ferien til å lese. Ønsker dere alle en fin og rolig juleferie.  Minner om planleggingsdag mandag 4. januar , så sees vi igjen tirsdag 5. januar kl.08.30. 

I dagens kalender fra elevrådet skulle hele Lassa skole gå i lystog fra skolen og bort til Lassablokkene. Der stoppet vi opp, sang julesanger og ønsket beboerne en riktig god jul. Skolen har allerede fått tilbakemelding fra en beboer med en fin takkehilsen og håp om at dette ble en tradisjon. Det var utrolig rørende å se hele skolen synge fine julesanger ute med lys og ikke minst god avstand mellom kohortene. "Dette var virkelig å glede noen andre" sa en elev før skoledagen var slutt.  Ønsker dere en fin helg og lykke til med siste innspurt før juleferien. 

Fredag 18.desember skal vi ha "Lysdag" på Lassa skole.Da er det fint hvis alle kan ta med seg enten en lyslykt, en lommelykt eller annet lys. 

Hva vi skal bruke det til får vi vite i morgendagens kalender fra elevrådet.


Torsdag 17. desember skal vi ha "Rød dag" på Lassa skole. Da er det fint hvis alle kan kle seg i noe rødt. Dette er en av lukene i elevrådets julekalender.

Vi har hatt mange kjekke fellesopplevelser i desember takket være julekalenderen til Lassa skole sitt elevråd. Etter et drøyt halvår med mange utfordringer og mangel på fellesopplevelser, var dette en fantastisk måte å løse dette på.

Tusen takk til årets elevråd.

Da gleder vi oss til "Rød dag" i morgen.


Vi har hatt mye fokus i denne fine førjulstiden om hvordan vi kan glede andre. En ekstra glede kom i dag da vi hadde høytlesning av det fine julekortet fra Sykehusklovnene.

 I november feiret fem gutter i 4a bursdagen sin sammen. De hadde bestemt at de ikke ønsket seg gaver fra de andre i klassen men et bidrag til Sykehusklovnene. Det ble samlet inn hele 3600 kroner, det er helt fantastisk. Vi leste høyt fra kortet og den lille julefortellingen, etterpå var den en fin dialog om hvor viktig det er å sette pris på det man har. (Legger ved vedlegg som er bilder av kortet slik at dere også får gleden av og lese det. Se øverst til høyre)

Minner om elevrådets julekalender som sa at vi skulle ha koseklær + en ekstra julete matpakke i morgen. 


Stavanger kommune har nå innført elektronisk samtykkeskjema for elevinformasjon. Dette må fylles ut for alle elever, og vil erstatte det som er levert på papir tidligere.

Følg lenken under "Les mer". Foresatte må logge seg inn med Min id.

(Det ligger også link på forsiden på Lassa skole sin hjemmeside)


Elevrådet har overrasket resten av skolen med julekalender i dag.

Fokuset er fellesskap, vi-følelse og gode fellesopplevelser i en tid med mye avstand.

Følg godt med på ukeplaner fremover, for her skal det skje noe kjekt hver dag


Puslespill har blitt en hit i 4a. En perfekt oppgave for å øve på konsentrasjon, samarbeid og ikke minst tålmodighet.