Meny
Velg Klasse 4 b
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 75 55 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Lenkesamling Lassa skole
Har du barn på sosiale medier?
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2022><<
januar 2022
mtotfls
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31010203040506
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Sist oppdatert: 24.01.22 kl. 07.35

Stavangerskolen er nå på grønt nivå. Og håndtering av korona har endret seg.

Ved ett tilfelle i klassen vil elevene få beskjed via hjemmeside/sms til foreldre med anbefaling om hurtigtest dag 3 og 5 etter eksponering. Ved flere smittetilfeller i en klasse på "samme tidspunkt" vil vi ha en målrettet midlertidig jevnlig testing. Da vil vi anbefale testing 2 dager pr. uke med 3 dagers mellomrom fram til 2 negative runder (ingen nye smittetilfeller).
Se også vedlegget på høyre side av artikkelen: Når elev er nærkontakt (ny versjon kom 18.01.22)


Vi minner om at det viktigste smitteverntiltaket vi har er at syke personer holder seg hjemme. Elever og ansatte med nyoppståtte luftveissymptomer og/eller sykdomsfølelse skal ikke møte i skole eller SFO, selv om symptomene er milde. Dette gjelder også vaksinerte. (Symptomer kan være feber, hoste, tungpusthet, hodepine, slapphet, nedsatt lukte- og smaksans, sår hals og muskelverk).

Nye smittetillfeller ønsker vi at dere melder til skolen ved Håvard Ødegaard: havard.odegaard@stavanger.kommune.no 


På mandag hadde vi besøk av den kulturelle skolesekken, DKS.

Vi har i dag fått 1 nytt smittetilfelle i 4b, og vi hadde 2 i går.
Fra i morgen går Stavanger kommune over til grønt nivå på alle skoler. På bakgrunn av dette er det litt forandringer i hvordan skolene skal teste ved smittetilfeller.

Ved flere tilfeller i en klasse skal vi gjøre følgende:
* Informasjon til foresatte om midlertidig jevnlig testing
* Ansatte og elever i aktuell klasse anbefales å teste seg 2 dager i uken med 3 dagers mellomrom, frem til 2 negative runder (ingen nye smittetilfeller)

Vi anbefalte i går at alle skulle teste seg før i dag, derfor ønsker vi at neste test tas før skolestart fredag. (Deretter mandag og torsdag)


2 elever i 4B har testet positivt for Covid i dag, og var sist på skolen onsdag 12.01.22 og torsdag 13.01.22 . Barnet ditt regnes som mulig nærkontakt og bør teste seg før det kommer på skolen på tirsdag. Dere kan hente  1 test i hovedinngangen på skolen nå fram til kl. 16.15 og fra 07.30 på tirsdag morgen, eller få hentet på en av kommunens 5 utleveringssteder.
Ber dere følge nøye med på symptomer de neste 10 dagene.
Se vedlegget på høyre side i artikkelen.

Helsedirektoratet har kommet med anbefaling om at alle elever og ansatte i skolene bør teste seg før oppstart i januar.
Stavanger kommune har prioritert dette og har hurtigtester til alle skoler og barnehager til dette formålet.

Ansatte i skole og elever i skolen skal teste seg med hurtigtest ikke mer enn 24 timer før oppstart. De skal altså ha et negativt testresultat mindre enn ett døgn før de møter opp.

Èn forelder/foresatt kan hente 1 hurtigtest på skolen, mandag 3.januar i tidsrommet 14.00-15.30. 
Ha på deg munnbind og sprit hendene når du kommer inn.Gå inn hovedinngangen. I mediateket er det et bord for hvert trinn, gå til ditt barns trinn og ta med en test.
Vis hensyn og hold avstand inne i bygget  - utgang gjennom hovedinngang.

Det er enda ikke avgjort om det blir gult eller rødt nivå ved oppstart etter nyttår. Dette blir avgjort i et ekstraordinært møte i formannskapet i morgen fredag 31.januar. Det vil komme informasjon om resultat på hjemmesiden.


Avslutningen på året ble noe annerledes enn vi hadde håpet på. Flere av våre elever går inn i julefeiringen i karantene. Gode ønsker til dere fra oss på Lassa skole.

Hvis det skulle oppstå smittetilfeller i romjulen/ nyttår ønsker skolen å få beskjed.

Dere kan melde rektor på e-post:

kristin. haugen.olsen@stavanger.kommune.no eller sende en sms på mobil 470 27 392.

Både skole og SFO har planleggingsdag 3.januar. Første skoledag i det nye året er tirsdag 4.januar til vanlig tid.

Følg med på hjemmesiden for oppdateringer om smitteutvikling og skolestart.

Vi håper det nye året gir mange positive oppturer og at mottoet om at "Det blir bra snart" blir en realitet. 

Med dette ønskes alle en riktig god jul og et godt nytt år.

Med hilsen rektor

 


Oppgaver for mandag 20.12 21

Lassa skole har hatt flere smittetilfeller ila. helgen i flere klasser og trinn. Det er mange av dere som har henvendt dere og ønsker å holde eleven hjemme frem til jul pga. den usikre smittesituasjonen på skolen. Som tidligere nevnt er det helt greit. Det eneste dere trenger å gjøre er å sende oss en beskjed. 

I dag søndag er vi i den situasjonen at vi har mange av de ansatte i karantene. De har tatt PCR test og venter på svar. Beskjeden vi har fått er at disse ikke vil være klare til i morgen tidlig.


Viser til sak på skolens forside om testing i klasser med smitte.

Siden vi har hatt smitte i klasse 4b denne uken har elevene, som har vært på skolen i dag, fått med seg to tester hjem. Som det står i artikkelen skal disse tas fredag og mandag. Elevene må ha negativ test mandag morgen, før de kan komme på skolen.

4b skal ha hjemmeskole i morgen fredag 17.desember - se under.

 


Lassa skole gikk i dag morges lystog rundt skolen og blokkene.

Vi gjorde det for første gang i fjor, fulgte opp i år. Og kan vel nå kalle det en tradisjon :)


Stasjonsundervisning

Det var noen ivrige barn som deltok på innebandyturnering på fredag!


Fredag var hele skolen deltakende i BlimE 2021.

Her er vår video som du kan se på NRKsuper:

 


OMVENDT JULEKALENDER PÅ LASSA  
For tolvte året engasjerer Lassa skole seg i solidaritetsarbeid gjennom den skolerettede bistandsorganisasjonen Hei Verden. 
Det er et stort engasjement, blant både store og små på skolen. Årets elevråd er i gang med forberedelsene til årets «omvendte julekalender».

Tanken bak «omvendt julekalender» er å la elevene få mulighet til å vise solidaritet med barn i nød ved selv å gjøre en konkret innsats. 

Omvendt julekalender på Lassa innebærer at hver elev bruker resten av november måned til å tjene en krone eller ti (eller så mye en vil) ved å gjøre en liten jobb hjemme, eventuelt gi noe av ukepengene sine, pante flasker eller lignende. 
Nytt av året er at elevrådet har funnet en fin løsning som både ivaretar tradisjonen med de grønne konvoluttene og overgang til bruk av kontantfri betaling.

Skolen skal bruke de grønne konvoluttene, for å holde på en tradisjon de kjenner og liker. I stedet for å legge penger i konvolutten, bes foreldre om å vippse ønsket beløp til skolens Hei-verden nummer som er 560347.Beløpet noteres på en lapp og legges i den grønne konvolutten. De som vil, kan tegne penger og legge oppi. Elevene får med hjem konvolutt i midten av november.

Konvolutten leveres til kontaktlærer innen 1. desember. I adventssamlingen i klassene trekker vi hver morgen en konvolutt. Hver skoledag i desember vil klassene se en filmsnutt om hvordan det er å være barn/ungdom i Peru, som er det landet årets beløp gis til.Vi har hatt stafett i engelsk og elevene viste stort engasjement! 

Svømmefrikort skoleåret 2021-2022Det er mye forkjølelse i omløp i disse dager og vi har mange elever som hoster og ikke er helt i form.

Vi minner om at elever skal holdes hjemme ved forkjølelsessymptomer pga. smitte. Slik håper vi på å kunne begrense omfanget og unngå at flere blir smittet.

 


Nå kan du trygt og enkelt avtale timer på helsestasjonen og med skolehelsetjenesten via Helsenorge. Her kan du se dine barns timeavtaler, hvilket barn som har timen, få oversikt over vaksiner og sende meldinger hvis du lurer på noe.