Meny
Velg Klasse 4 b
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 73 00 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Avd.leder Håvard Ødegaard
Lenkesamling Lassa skole
Har du barn på sosiale medier?
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mars 2023><<
mars 2023
mtotfls
27280102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
03040506070809
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Beskjed fra Svøm Stavanger:

Hei .
Jeg har nettopp fått beskjed av idrettsavdelingen om at Kvernevik svømmehall må dessverre holdes stengt i morgen mandag 13.mars grunnet brann. Jeg kjenner ikke til flere detaljer rund dette men bassenget vil trolig åpne igjen tirsdag 14.mars. Dette betyr dessverre om at Svøm Stavanger utgår i morgen 13. mars.
Elevene fikk virkelig vist seg fram fra sin beste side i dag. De var kjempeflinke som hadde lært seg så masse tekst i både roller og sanger utenat. De klarte seg veldig godt på scenen, alle sammen. Etter en vellykket forestilling for foreldre og besteforeldre på morgenen, ble det ny visning for skolens elever på slutten av dagen. 

I dag var det engelskdag for hele skolen. Både store og små hadde dresset seg opp i «skoleuniformer» merket med engelske navn de hadde valgt selv. Det gikk på engelsk stort sett hele dagen, og det var en mett og godt fornøyd gjeng som forlot skolen i dag.

Det ble en interessant og spennende dag på hermetikkmuseet. Elevene fikk kle på seg tidsriktig antrekk og startet besøket med å stemple seg inn med stemplingsuret i fabrikken. De mange ulike rollene og arbeidsoppgavene ble godt og praktisk forklart og testet ut. Vi lærte at det på 1800-tallet var nøye fordeling av mann- og kvinneoppgaver. Kvinnene tjente mye mindre enn mennene. Det var fattige kår for de fleste arbeiderene og det var vanlig at barn tok arbeid i fabrikken fra de var ca 10 år og jobbet seks timer etter skoletid. Stillingen som hodekuttermaskinoperatør ble populær blant elevene da de hørte at det rett som det var gikk med noen fingre i produksjonen. Elevene var interesserte og aktive og vil forhåpentligvis ta med seg opplevelsen som et godt minne. Nå vet de i hvert fall mye om hva som skjedde fra brislingen ble fisket til den kunne selges rundt i verden.

Det ble en fartsfylt opplevelse i bakken i strålende vintervær.

Torsdag 15. desember drar trinnet ut i akebakken etter lunsj. Elevene kan ta med akebrett ol. Husk varmt yttertøy, votter, lue og sko.

Vi vil informere om at det på 4. trinn er tilfelle av skabb. Vi sender derfor ut informasjon om denne hudsykdommen som for mange er ukjent. Er du plaget med nupper eller blemmer i huden som klør, med økende kløe om natten, bør du raskt oppsøke lege og starte med behandling.

Klikk på "les mer" for mer informasjon.


God julestemning i klassen for tiden.

Siste dag med leksehjelp før jul er uke 50 - mandag 12.12 for 3. og 4. trinn og tirsdag 13.12 for 5. og 6. trinn.

Oppstart i januar er mandag 09.01.


For å markere starten på desember og julemåneden ønsker vi at alle elever og voksne kommer i noe “julete”/rødt denne dagen.

Her er 4B sitt bidrag til Aftenbladets juletegnekonkurranse «Mitt juleønske». 

Denne uken får elevene utlevert det ferdig produserte nye svømmekortet som gir gratis inngang i svømmehaller. Svømmehallene som kan benyttes i publikumsåpningstiden er Finnøy svømmebasseng, Hetlandshallen, Hundvåghallen, Kvernevikhallen, Rennesøyhallen og Tastahallen

Kortet er merket med elevens navn og skole. Ta godt vare på kortet. Dette er et kort som varer i flere år. Det blir gitt ut et oblat med årstall til å klistre på kortet før nytt skoleår. 


Fredag 11.11.22 var den årlige BlimE-dagen. Alle landets skoler var invitert av NRK til å danse BlimE-dansen samtidig klokken 12.

Lassa skole var samlet i gymsalen med alle sine 350 elever.

Her er lenken til årets BlimE-dans av Lassa skole


Aktivitetsdagen på Lassa skole ble en stor suksess med gode fellesopplevelser og nye vennskap på tvers av trinnene.

I dag har elevene på 4. - 7. trinn blitt tatt med 1000 år tilbake i tid.

Rótha er et band som forener Samisk og norrøn musikk og kultur. Elementer fra norsk, norrønt og samisk språk, joik, håndtrommer, perkusjon, bukkehorn, cittern og tagelharpe med noen moderne elementer som videofremvisning og tracks er kombinert for å formidle og forene de to kulturene i nåtiden.  
Bandet består av én same og to "vikinger". Elin Kåven, Espen Wensaas og Martin Ulvin. 

Forestillingen ble introdusert av elever fra 5. trinn.


Bare blide og fornøyde unger ute i finværet.

Det blir foreldremøter i alle klasser i uke 35.

Foreldremøtene starter med fellesmøter i mediateket og fortsetter med klasseforeldremøter i klasserommene etterpå.

På fellesmøtet i mediateket vil det bli gitt viktig felles informasjon som gjelder for hele skolen. FAU vil også delta her.

1.-4.trinn møter i mediateket onsdag 31.august kl. 18.00

5.-7.trinn møter i mediateket torsdag 1.september kl. 18.00

Velkommen til foreldremøte!


Lassa skole har avtaler med Bama og Tine om levering av skolefrukt og skolemelk.

Ordningen er foreldrebetalt. Det er nå mulig å bestille for både høsthalvåret 2022 og vårhalvåret 2023.

Ordningen for skolefrukt/skolemelk starter første skoledag torsdag 18. august 2022. For å sikre seg frukt/melk fra første skoledag, er det en fordel å ha bestilt  i god tid før skolestart. Hvis du bestiller melk/frukt etter at skoleåret har startet, vil det ta noen dager fra den dagen du bestiller til første levering.

Vi oppfordrer at det bestilles kun en type melk til elevene i uken for å unngå for mye administrasjon.

Dere kan bestille her: frukt og melk 


Psykisk helse og livsmestring i skolens lovverk.

I overordna del av lærerplanen blir formålet med opplæringen tydeliggjort: "…elevane og lærlingane skal utvikle kunnskap, dugleik og holdningar for å kunne meistre liva sine" (opplæringsloven§1-1).

Denne delen av lærerplanen sier også noe om det verdigrunnlaget som opplæringen skal bygge på: "Verdiene er grunnlaget for vårt demokrati og skal hjelpe oss å leve, lære og arbeide sammen i en kompleks samtid og i møte med en ukjent framtid" (Opplæringens verdigrunnlag, overordnet del av læreplanverket).

Folkehelse og livsmestring som tverrfaglig tema i skolen skal gi elevene kompetanse som fremmer god psykisk og fysisk helse, og som gir muligheter til å ta ansvarlige livsvalg. I barne- og ungdomsårene er utvikling av et positivt selvbilde og en trygg identitet særlig avgjørende.

Et samfunn som legger til rette for gode helsevalg hos den enkelte, har stor betydning for folkehelsen. Livsmestring dreier seg om å kunne forstå og å kunne påvirke faktorer som har betydning for mestring av eget liv. Temaet skal bidra til at elevene lærer å håndtere medgang og motgang, og personlige og praktiske utfordringer på en best mulig måte.

På Lassa betyr det:

Vi jobber systematisk med å legge et godt grunnlag for å mestre eget liv. Vi ønsker at elevene skal bli robust nok til å tåle motgang, og mestre utfordringer gjennom livet.

Dette jobber vi med fra 1.-7.trinn, alle voksne på skolen/SFO er involvert og vi setter av tid i timeplaner / aktivitetsplaner til systematisk jobbing.

I praksis betyr det at vi jobber med;

Selvverd

Medborgerkompetanse /sosial kompetanse - å kunne omgås medborgere på en god og nyttig måte.

Følelser; lære om de ulike følelsene, kjenne igjen, sortere, regulere

Tankemønster - selvsnakk

Sårbarheter - hva jeg tåler mindre av / reagerer sterkere påPå bakgrunn av en nylig forskriftsendring, og på grunn av en betydelig økning i bruk av småelektrisk kjøretøy ser politiet nødvendigheten av å gå ut med informasjon om hvilke regler som gjelder for disse.

Politiet i Stavanger ser, og får meldinger om, at det er mye farlig og ulovlig bruk av disse kjøretøyene blant barn og ungdom i kommunene.  

I det vesentlige skyldes dette for mange personer som sitter på, uaktsom kjøring, endring av ytelse og manglende bruk av lys.Det er registrert flere ulykker med disse kjøretøyene.  

På bakgrunn av dette har politiet forfattet et brev og ber skolene,  både barne- og ungdomskoler, samt videregående skoler, distribuerer dette til foreldre/foresatte.

Brevet ligger i kolonnen til høyre, helt øverst.