Meny
Velg Klasse 5 a
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 83 02 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Lenkesamling Lassa skole
Har du barn på sosiale medier?
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juli 2021><<
juli 2021
mtotfls
28293001020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829303101
02030405060708
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

5. trinn hadde en strålende dag på Vassøy! Været var supert, vanntemperaturen var perfekt for noen og fangsten var det ingenting å klage på.

Tusen takk for at vi fikk levert ungene på kaien slik at denne dagen ble mulig. Vi gleder oss allerede til neste år!!

Bilder fra turen finner dere på elevdisken. Ingen mesterfotografer med på denne turen, men det gir et inntrykk av hvor kjekt vi hadde det.


Det viser seg at å bruke Meet-invitasjon via elevens Classroom ikke er en måte vi kan bruke i utviklingssamtalen. Derfor skal dere nå se vekk ifra Meet-invitasjonen både i Classroom og på innkalling. 

Dette skal skje:

- Jeg sender en Meet-invitasjon til elevens gmail rett før samtalen begynner. Det vil si at hver elev blir invitert inn i et nytt møte. 

- Dersom det er foreldre som IKKE skal sitte sammen med eleven, og vil bli invitert inn i møtet, må jeg få beskjed, slik at jeg vet hvilken epostadresse jeg skal sende Meet-invitasjonen til. 

 


Info angående organisering av tiden framover, samt revidert innkalling til utviklingssamtaler ligger i dokumenter, høyre side under "Diverse dokumenter" og "Innkalling". Jeg har også delt litt info med elevene i klassens chattegruppe på Hangouts. 

Ta godt vare på hverandre! 

 


5. trinn på Lassa skole er en av 200 norske skoler som er plukket ut til å delta i PIRLS 2021. Vi hadde i utgangspunktet satt av onsdag 21.04 til  gjennomføringsdag, men fordi skolene gikk over til rødt nivå måtte vi utsette undersøkelsen ca. en uke til tirsdag 27.4 og onsdag 28.04. Det blir da to og to kohorter som gjennomfører den dagen de er på skolen.

I tillegg vil dere foresatte bli bedt om å svare på en undersøkelse. Alle elevene på trinnet vil derfor få en konvolutt med seg hjem. Der vil dere se at det er to alternativer for å svare på undersøkelsen. Enten papirform, eller digitalt. Uansett må konvolutten returneres til skolen. Vi håper at dere vil bistå oss i dette arbeidet.

Om PIRLS

PIRLS er en stor internasjonal undersøkelse av 10-åringers leseferdighet og rundt 60 land fra alle verdensdeler er med i PIRLS, som ble gjennomført første gang i 2001, siden i 2006, 2011 og 2016. Norge har deltatt i samtlige PIRLS-undersøkelser. Det er Kunnskapsdepartementet som har bestemt at Norge skal delta i PIRLS, og at det er obligatorisk for skolene å delta. Lesesenteret ved Universitetet i Stavanger har fått ansvaret for gjennomføringen og samarbeidet med deltakerskolene.

 


Værvarselet for uken er flott, så vi nytter sjansen til å ha uteskole onsdag. Ta derfor med deg varme klær, skøyter/ski/akebrett/hockeykølle/liten ball og sitteunderlag. Noen nevnte at de hadde snøskuffe som de ville ta med. Det er lov å ha med litt ekstra god mat og drikke. Vi bestemmer hvor vi drar når tid for avreise nærmer seg. 

 

Mange har sikkert lest at skolene skal ned på gult nivå. Vi på 5. trinn beholder rød organisering i tre kohorter ut uken av praktiske årsaker, men vi lærere er litt friere til å gå mellom kohortene. Vi  ser frem til en vanlig og forutsigbar hverdag, men er  veldig fornøyd med elevene som takler alle endringer godt:-)


Hipp, hipp, hurra for en vakker dag å være ute i! Alle på trinnet har storkost seg ute etter lunsj, og for gul gruppe gikk til turen til Olavskogen. Der fikk vi en smak av hvordan det er å få "rennelov"; rimfrosten på bakken ga grunnlag for lynrask fart nedover bakken. I grupper laget elevene bolig til en ballong! Fint samarbeid og kreativ lek. Flere bilder finner dere på elevdisk.

Takk for i dag, håper dere får nyte Nelly resten av dagen òg. 


For en vakker dag! I dag levde vi opp til mottoet vårt "Vi drar Lassa sammen". Først en vakker og rørende lysfest for våre kjære naboer i blokkene, og så bålfest i skoleskogen. Og tror dere ikke at vi fikk besøk av selveste julenissen?! Tusen takk! Bilder kan dere se på i elevdisk. 


Lassa skole er nok en gang veldig fornøyd med resultatene på årets nasjonale prøver på 5.trinn.

Som dere kan se av oversikten scorer våre elever langt over hva som er snittet både nasjonalt og regionalt. Dette er også resultatet som har vært over flere år og som viser at vi har en praksis som ivaretar utviklingen av elevenes grunnleggende lese og regneferdigheter. 

Avgiverresutlatene våre (8.trinn) viser også at mellomtrinnet har bidrat til en positiv utvikling av elevenes grunneleggende ferdigheter.

Dere finner den totale oversikten under "Våre resultater"


Å være forelder byr på mange gleder, men mange er også usikre og ønsker en enklere tilgang til fagfolk for støtte og hjelp.

Stavanger kommune lanserer 13.oktober spørsmål- og svartjenesten foreldrespør.no.

I foreldrerollen kan det for de fleste oppstå situasjoner man er usikre på hvordan man skal håndtere. I en digital hverdag der det vrimler av mer eller mindre kvalitetsikret hjelpe- og støttetilbud og hundretusener av nettartikler kan det være nyttig med flere profesjonelle offentlige løsninger. Det er bakgrunnen for at en ny tjeneste nå ser dagens lys. Prosjektleder Svein Olav Kristensen er ikke i tvil om at det er behov for tilbudet. 


10. oktober markeres verdensdagen for psykisk helse. Årets slagord er SPØR MER. Hvorfor er dette så viktig? Hvordan kan du redde noen ved å spørre mer?

Les mer på Foreldrepulsen.no


Smitten i regionen vår har økt de siste ukene. Nå er det ekstra viktig at vi alle overholder de smittevernreglene som gjelder.

På Lassa skole har vi spesifisert noen ekstra tiltak i personalet og skjerpet inn muligheten til å ha fysiske møter. I den forbindelse ber vi også dere foreldre om å respektere at vi ikke ønsker at foreldre kommer inn på skolen eller i elevenes garderobe. Vi håper på forståelse for dette.


Nasjonale prøver skal gjennomføres på 5. trinn i perioden 31.08. - 25.09. Konkret hvilke dager de ulike klassene gjennomfører, finner dere på kommende ukeplaner.

Formålet med prøvene er å gi skolen en god oversikt over elevenes grunnleggende ferdigheter i lesing, regning og engelsk. Prøvene gjennomføres digitalt og vil ha en tidsramme på 90 minutter for lesing og regning, og 60 min for engelsk.

Vi som skole og lærerne vil bruke resultatene for å følge opp elevene i arbeidet med å gi god underveisvurdering, samt å kunne tilpasse opplæringen.   

Det vil bli gitt mer informasjon på foreldremøtet den 3.september.


5. trinn skal ha foreldremøte TORSDAG 3. SEPTEMBER i mediateket på Lassa

5A kl 17.30 - 18.30

5B kl 19.00 - 20.00

Vi minner om at det dessverre kun er lov med en voksenrepresentant pr familie.


For mange foreldre er samlivsbrudd løsningen på en vanskelig situasjon.

Alle brudd er forskjellige, men felles er at de innebærer en vond periode for både voksne og barn.

Foreldreskapet fortsetter selv om ekteskapet / samlivet opphører og vi på skolen ønsker, og er avhengig av, et godt samarbeid for å sikre elevene en best mulig hverdag på skolen - også når livet ikke er så greit.Sommerles.no er en digital lesekampanje for 1.-7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august.

På sommerles.no kan elevene registrere bøkene de leser, samle poeng, få kule premier og lesetips, lese den eksklusive Sommerles-fortellingen, løse oppgaver og følge med på hva vennene leser!

Sommerles er for alle, og elevene kan lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneserier, eller de kan bli lest for - all lesing teller. Når de legger inn bøker får de digitale trofeer til profilen sin på nettsiden, og de kan hente premier på biblioteket i løpet av sommeren.

Barn som leser jevnlig i løpet av sommeren, styrker leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Noen leser på fritiden, men vi vet at de barna som ikke gjør det, stiller med et dårligere utgangspunkt ved skolestart. Vi håper at dere vil hjelpe oss med å motivere barna til å være med på Sommerles.no

Det er en fin aktivitet uansett hvor dere skal feriere i sommer. Ta turen innom altom.sommerles.no for mer info!

Anbefaler med det samme allbok.no der alle som har lånekort eller Feide-pålogging kan låne gratis bøker og lydbøker! Her kan dere lese rett i nettleser eller laste ned app fra Play Store eller App Store på nettbrett eller mobil.

Vi ønsker dere mange gode leseopplevelser fremover!


Da er vi endelig klar til å ta imot mellomtrinnselevene på Lassa skole. For å unngå trengsel i skolegården har vi fleksibel fremmøte kl. 08.45-08.55.

7. trinn starter opp igjen onsdag 13.5. (samme inngang og klasserom som vanlig)

6. trinn starter opp igjen torsdag 14.5. (samme inngang og klasserom som vanlig)

5. trinn starter opp igjen torsdag 14.5. (samme inngang og klasserom som vanlig)

Både 7. og 6. trinn blir delt i 3 kohorter, der det vil være en rullering med hver tredje dag med hjemmeundervisning. Dette pga romkapasitet. 

5. trinn vil ha kohortene sine likt klasseinndelingen, og vil gå på skolen hver dag.

Skoledagen for mellomtrinn vil være fra 08.45 - 13.30 hver dag.

7. og 6. trinn vil få informasjon om kohorter og rullering senest dagen før de skal starte.

Vi gleder oss til å få mellomtrinnselevene tilbake på skolen.Kjære elever og foreldre,  

Vi er alle i en helt spesiell situasjon. På grunn av Covid-19 viruset har hverdagen vår det siste året endret seg drastisk. På skolen må elevene holde avstand til medelever i timer og friminutt. Mange skoler har hatt smitteutbrudd og klasser har måttet gå i karantene.   

Også denne påsken blir annerledes. Vi må unngå smitte av viruset, og kan derfor ikke bevege oss hvor vi vil. Vi kan heller ikke være sammen på den måten vi er vant til. Det krever mye av oss. Alle lever vi ulike liv og bor forskjellig. For noen kan denne perioden være vanskelig, noe som preger hverdagen og stemningen hjemme.  

Er du bekymret, redd eller ensom og trenger noen å snakke med?

Under "Les mer" finner du noen kontakter du kan ringe.                                                                                      

Vi bryr oss - stavangerskolen

 


Hei alle sammen!

Vi har valgt å legge opp til en felles struktur for elevene på mellomtrinnet på Lassa skole. Vi tenker at dagen skal inneholde to faglige økter i tillegg til fysisk aktivitet, lesestund og dagens gode gjerning. På 5.trinn vil vi bruke Classroom som informasjonskanal. Informasjon og opplegg legges ut på klassens classroom under faget “hjemmeundervisning”, unntatt loggen som ligger på norskfaget slik at det er lett å finne den hver dag. 

Elevene skal daglig skrive logg om hva de har gjort, og hva de eventuelt trenger hjelp til. Her ønsker vi også kommentarer fra foresatte i løpet av uka. Det er individuelt hvordan elevene jobber, så tilpass gjerne til ditt barn, eller ta kontakt med lærer så vi kan hjelpe. Vi har tilgang til å følge med på loggen underveis, som gir oss oversikt over elevens progresjon. På classroom vil det hver dag kl.08.30 legges ut en plan med opplegg for dagen med innleveringer. Ikke forhold dere til lekseplanen for uke 12, men til opplegget som legges ut på Classroom.

Dette er nytt for oss alle og vi evaluerer underveis hvordan det fungerer. Derfor setter vi pris på kommentarer fra dere hjemme, i loggen eller på e-mail, slik at vi kan legge best mulig til rette.

Hilsen alle lærerne på 5.trinn