Meny
Velg Klasse 5 b
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 83 02 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Lenkesamling Lassa skole
Har du barn på sosiale medier?
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2021><<
mai 2021
mtotfls
26272829300102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31010203040506
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Stavanger kommune har laget en informasjonsfilm om korona og det er elevene selv som stiller spørsmålene.

Filmen er ment for elever fra 5. trinn og oppover og vil bli vist på skolen på aktuelle trinn.

Ingrid og Iben på Kannik skole er programledere.

Se filmen Her


Etter vedtaket om at skolene i Stavanger går over til rødt nivå, holder skolen stengt for planlegging i morgen.

Dere vil få mer utfyllende informasjon via hjemmesiden om hva dette innebærer for Lassa skole, i løpet av morgendagen.


5. trinn på Lassa skole er en av 200 norske skoler som er plukket ut til å delta i PIRLS 2021. Vi hadde i utgangspunktet satt av onsdag 21.04 til  gjennomføringsdag, men fordi skolene gikk over til rødt nivå måtte vi utsette undersøkelsen ca. en uke til tirsdag 27.4 og onsdag 28.04. Det blir da to og to kohorter som gjennomfører den dagen de er på skolen.

I tillegg vil dere foresatte bli bedt om å svare på en undersøkelse. Alle elevene på trinnet vil derfor få en konvolutt med seg hjem. Der vil dere se at det er to alternativer for å svare på undersøkelsen. Enten papirform, eller digitalt. Uansett må konvolutten returneres til skolen. Vi håper at dere vil bistå oss i dette arbeidet.

Om PIRLS

PIRLS er en stor internasjonal undersøkelse av 10-åringers leseferdighet og rundt 60 land fra alle verdensdeler er med i PIRLS, som ble gjennomført første gang i 2001, siden i 2006, 2011 og 2016. Norge har deltatt i samtlige PIRLS-undersøkelser. Det er Kunnskapsdepartementet som har bestemt at Norge skal delta i PIRLS, og at det er obligatorisk for skolene å delta. Lesesenteret ved Universitetet i Stavanger har fått ansvaret for gjennomføringen og samarbeidet med deltakerskolene.

 


Kjære elever og foreldre,  

Vi er alle i en helt spesiell situasjon. På grunn av Covid-19 viruset har hverdagen vår det siste året endret seg drastisk. På skolen må elevene holde avstand til medelever i timer og friminutt. Mange skoler har hatt smitteutbrudd og klasser har måttet gå i karantene.   

Også denne påsken blir annerledes. Vi må unngå smitte av viruset, og kan derfor ikke bevege oss hvor vi vil. Vi kan heller ikke være sammen på den måten vi er vant til. Det krever mye av oss. Alle lever vi ulike liv og bor forskjellig. For noen kan denne perioden være vanskelig, noe som preger hverdagen og stemningen hjemme.  

Er du bekymret, redd eller ensom og trenger noen å snakke med?

Under "Les mer" finner du noen kontakter du kan ringe.                                                                                     

Vi bryr oss - stavangerskolen


Beskjed fra Skoletjenesten: "Vi må dessverre kansellere deres booking hos oss i morgen. Vi er pålagt å følge universitetene sine smittevernregler som sier at det ikke skal foregå fysisk undervisning  gjeldene fom. 25/3. Dette gjelder dessverre også Jernaldergården."

Vi krysser fingrene for at vi får til et besøk før sommeren. 


Værvarselet for uken er flott, så vi nytter sjansen til å ha uteskole onsdag. Ta derfor med deg varme klær, skøyter/ski/akebrett/hockeykølle/liten ball og sitteunderlag. Noen nevnte at de hadde snøskuffe som de ville ta med. Det er lov å ha med litt ekstra god mat og drikke. Vi bestemmer hvor vi drar når tid for avreise nærmer seg. 

Som dere er gjort kjent med skal skolene igjen over på gult nivå. 

Vi på Lassa har trinn som vi har delt i 3 og vi må derved ha en helg mellom før vi kan tilbakeføre til klassevise kohorter.

På grunn av dette vil vi fortsette organiseringen vi har i dag, ut denne uken. 

Det betyr at vi har full organisering på gult nivå fom.mandag 25.januar.


 

Mange har sikkert lest at skolene skal ned på gult nivå. Vi på 5. trinn beholder rød organisering i tre kohorter ut uken av praktiske årsaker, men vi lærere er litt friere til å gå mellom kohortene. Vi  ser frem til en vanlig og forutsigbar hverdag, men er  veldig fornøyd med elevene som takler alle endringer godt:-)


Hipp, hipp, hurra for en vakker dag å være ute i! Alle på trinnet har storkost seg ute etter lunsj, og for gul gruppe gikk til turen til Olavskogen. Der fikk vi en smak av hvordan det er å få "rennelov"; rimfrosten på bakken ga grunnlag for lynrask fart nedover bakken. I grupper laget elevene bolig til en ballong! Fint samarbeid og kreativ lek. Flere bilder finner dere på elevdisk.

Takk for i dag, håper dere får nyte Nelly resten av dagen òg. 


Godt nytt år alle sammen! Vi starter det nye året på en litt annen måte enn vi hadde håpet. 

Beredskapsledelsen i Stavanger bestemte mandag 4. januar at alle barnetrinns-skoler skal over på rødt smittevern-nivå fra og med tirsdag 5.januar. Foreløpig gjelder rødt smittevern-nivå i to uker fraover.

Det er den totale og økende smittesituasjonen i regionen som nå tvinger fram rødt nivå og at kommunen går lenger enn de tiltakene regjeringen kunngjorde søndag 3. januar. 

Fortsatt er situasjonen at ingen elever eller ansatte ved Lassa skole har fått påvist covid-19.

Det røde smittevern-nivået påvirker skoledagen til elevene på Lassa skole på følgende måter:

 


Nå er bildemappen til 5b på Elevdisk fylt opp med koselige bilder og videoer fra dagen i dag. Skolen har fått flotte tilbakemeldinger fra noen av de som fikk oppleve dagens kalenderoppgave fra elevrådet:-). Det var vått, men det var god fyr i bålet og strålende stemning på tur. Den ene videoen på elevdisk viser kreativiteten når snøen ikke kommer til Stavanger.    God helg til alle!


Nå er det oppdatert med litt bilder i mappen 5B høst 2020 på Elevdisk. Der kan dere se litt fra utelek, konsentrert arbeid i klasserommet, rød dag, kosedag og film.

Fredag 18.desember skal vi ha "Lysdag" på Lassa skole.Da er det fint hvis alle kan ta med seg enten en lyslykt, en lommelykt eller annet lys. 

Hva vi skal bruke det til får vi vite i morgendagens kalender fra elevrådet.


Torsdag 17. desember skal vi ha "Rød dag" på Lassa skole. Da er det fint hvis alle kan kle seg i noe rødt. Dette er en av lukene i elevrådets julekalender.

Vi har hatt mange kjekke fellesopplevelser i desember takket være julekalenderen til Lassa skole sitt elevråd. Etter et drøyt halvår med mange utfordringer og mangel på fellesopplevelser, var dette en fantastisk måte å løse dette på.

Tusen takk til årets elevråd.

Da gleder vi oss til "Rød dag" i morgen.


Lassa skole er nok en gang veldig fornøyd med resultatene på årets nasjonale prøver på 5.trinn.

Som dere kan se av oversikten scorer våre elever langt over hva som er snittet både nasjonalt og regionalt. Dette er også resultatet som har vært over flere år og som viser at vi har en praksis som ivaretar utviklingen av elevenes grunnleggende lese og regneferdigheter. 

Avgiverresutlatene våre (8.trinn) viser også at mellomtrinnet har bidrat til en positiv utvikling av elevenes grunneleggende ferdigheter.

Dere finner den totale oversikten under "Våre resultater"


Stavanger kommune har nå innført elektronisk samtykkeskjema for elevinformasjon. Dette må fylles ut for alle elever, og vil erstatte det som er levert på papir tidligere.

Følg lenken under "Les mer". Foresatte må logge seg inn med Min id.

(Det ligger også link på forsiden på Lassa skole sin hjemmeside)


Elevrådet har overrasket resten av skolen med julekalender i dag.

Fokuset er fellesskap, vi-følelse og gode fellesopplevelser i en tid med mye avstand.

Følg godt med på ukeplaner fremover, for her skal det skje noe kjekt hver dag


I dag har vi hatt en super og litt skummel dag på 5. trinn!

Her er noen fine bilder fra turen vår til Lundsvågen :)

Mørketiden er her. Det er tid for å finne fram refleksvestene og alle som sykler må ha lys; foran og bak.

Lassa skole anbefaler sterkt at alle bruker refleksvest på vei til/fra skolen og til/fra fritidsaktiviteter på ettermiddagstid. Refleks redder liv! 

Trygghetsvaktene er på plass på skoleveien fom. uken etter høstferien og vil også minne alle som har glemt sin refleksvest om viktigheten av denne.

Vi vil også minne om at vi ønsker at elevene skal gå til skolen, slik at vi slipper for mye trafikkfarlige situasjoner ved skolen.