Meny
Velg Klasse 6 a
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 73 00 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Lenkesamling Lassa skole
Har du barn på sosiale medier?
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2022><<
mai 2022
mtotfls
25262728293001
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Vi takker alle elever, foreldre, ansatte, besteforeldre og tidligere elever for en veldig kjekk ettermiddag. 

Det var god stemning og yrende liv på alle stands. Elevene hadde gode presentasjoner i alle klasserom med salg av elevprodukter og kjekke aktiviteter på skoleområdet. Det var loddsalg med mange fruktkurver som premie. Og ikke minst FAU sin kafé med godt utvalg.


Da begynner vi å bli klare til å ha vår Hei Verden aksjon. Forberedelsene er godt i gang.

17.00: Åpning i skolegården
Deretter sirkulering på skolens område mellom spennende aktiviteter, salgsboder og kafé. Samtidig blir det tildelt halvtime i hvert klasserom:
17:15 - 17:45: 7a - 1.trinn - 2a - 2b
17:45 - 18:15: 7b - 3a - 3b - 4a - 4b
18:15 - 18:45: 7c - 5a - 5b - 6a - 6b

Det blir salg av kuponghefter flere steder (Vipps for å kjøpe hefte). Kupongheftet koster 100,- og inneholder 10 “bonger” a 10 kr. På hver aktivitet/bod må det enten vippses eller bruke “bonger” fra kupongheftet.

Salg av kuponghefter vil bla være ved de gule skurene ved inngangen til skolegården. 


Lassa skole har åpen dag/aksjonsdag - Hei Verden på Lassa skole tirsdag 24. mai fra klokken 17:00 til 19:00. 
Denne dagen samles vi alle, både elever, deres familier og hele staben på Lassa skole, for å vise solidaritet og å gjøre en felles innsats for å nå målet om SKOLE FOR ALLE, i Peru. Målet for aksjonsdagen er å vise solidaritet og å samle inn penger til prosjektene i Peru.
På aksjonsdagen vil skolens område være fylt av spennende aktiviteter/salgsboder som alle sirkulerer fritt mellom. Alle klassene har forberedt ulike aktiviteter. Hver aktivitet har sin pris. I løpet av aksjonsdagen har hver klasse fått tildelt en halv time der elevene i klassen, sammen med familiene sine og kontaktlærer, samles i klasserommet. For denne halvtimen har den enkelte klassen laget sitt eget innhold ☺ Klassens aktivitet/salgsbod stenges i dette tidsrommet og åpnes igjen umiddelbart etterpå ☺
Foreldregruppen, FAU, arrangerer kafé, der det selges bakverk, drikke og pølser ☺ Kafeen finner du på nedsiden av skolen (utenfor Mat og Helse rommet)

Vi vil ikke ha penger i omløp denne dagen. I stedet for brukes kuponghefter og vipps.
Det blir salg av kuponghefter flere steder (Vipps for å kjøpe hefte). Kupongheftet koster 100,- og inneholder 10 “bonger” a 10 kr. På hver aktivitet/bod må det enten vippses eller bruke “bonger” fra kupongheftet.6. klassingene var invitert til å ha stand på torget i Stavanger i samarbeid med Ungt Entrepenørskap. Der fikk vi vist frem to av prototypene som ble laget i Smart Tekologiuken vår tidligere i vår. De som fikk æren av å representere Lassa var  smartfisken "Blobb" og turappen "Turdag". 


Fra skolestart høsten 2022 får Lassa skole et eget skolekor for alle gutter og jenter.

Barna får
* synge sanger de liker - både på engelsk og norsk
* bli kjent med andre på tvers av klasser og trinn 
* opptre med vennene
* øve rett etter skolen en gang i uka 
Når og hvor?
Det blir øvelse hver mandag på skolen med en fantastisk dirigent fra kulturskolen i Stavanger fra høsten 2022. 3. og 4. klasse øver fra klokka 13.15-14.15, mens 5., 6. og 7. klasse kan komme fra klokka 14.15 til 15.15. De minste barna kan dermed gå tilbake til SFO etter øvelsen. 

Hvorfor? 
Sang gjør godt for kropp og sjel! Bedre skolemiljø, samhold og tilhørighet på tvers av kjønn og klasser - og ikke minst økt prestasjonsmestring og styrking av barnas psykiske helse kan synges fram. 

Hvem står bak? 
Det nyetablerte skolekoret er et samarbeid mellom Lassa skole, Stavanger kulturskole og foresatte. Styret er foreldredrevet. Det er en dirigent fra kulturskolen i Stavanger som er ansvarlig for det faglige innholdet og de ukentlige øvelsene. 

Hva skal barna synge?
Koret er religionsnøytralt og synger populærmusikk og sanger på norsk og engelsk. Dirigenten utarbeider planene, men tar gjerne mot innspill fra foreldre. 

Påmelding:
Et semester koster 200 kroner. Påmeldingsfristen for høstsemesteret er 17. juni, og betaling av høstens kontigent skjer i august. Mer informasjon om hvordan du kan betale får du når du melder barnet på. 

Slik melder du på barnet ditt
Send en mail til lassaskolekor@gmail.com med
* navn og klasse på barnet som skal være med
* navn, mail og telefonnummer til en eller to foresatte
* informer om det er spesielle hensyn som skal tas rundt barnet
Håper både gutter og jenter vil være med på å forme Lassa skole sitt aller første skolekor!

Hilsen
Mirjam Klingenberg
Tlf. 958 76 839


LASSA SKOLE I BARNETOGET 17. MAI 2022

Endelig skal vi få lov til å gå i 17. mai tog igjen. Dette gleder vi oss til 😊
Alle elever fra Lassa skole møter senest kl. 09:30 på parkeringsplassen v/ Eiganes gravlund.

Etter oppstilling marsjerer vi ca. kl. 09.40 etter Eiganes skole og Eiganes skolekorps ned til sentrum.
I år skal Lassa skole gå ut som nr.49. Barnetoget starter i byen kl. 10:00. Vi fortsetter å gå bak Eiganes skole og Eiganes skolekorps. Etter oss kommer Kannik skole. Husk å ta med flagg!
Elevene venter med smellsaker eller” trompeter” til etter toget. Vi ønsker heller ikke at elevene tas ut av toget underveis, men venter til vi er ferdige. Vi vil vise oss frem med stil og legge vekt på å gå fint, marsjere! Husk gode sko
Toget går i år Storhaug ruten (se kart i lenken) og løser seg opp rundt Nytorget.

https://www.stavanger.kommune.no/17.-mai-i-stavanger/#barnetoget

Lærere og foreldre som følger klassene, vil bli stående ved fanen til alle elevene er hentet. Vennligst gi beskjed til læreren dersom elever er bortreist 17. mai, og derfor ikke kan bli med i toget.

Gratulerer med dagen!
Ingvar Lunde
Fungerende rektor


Hei

Stavanger svømmeklubb skal  arrangere Aqua swim Camp i sommer for barn 7-10 år, dette er et gratis ukestilbud og vi ønsker å nå fram til så mange barn som mulig.


https://www.stavangersvommeklubb.no/svommeskole-kurs/aqua-swim-camp/

Søknadsfristen er fredag 6. mai kl. 14.00.

Etter 2 år med koronarestriksjoner er vi igjen klar for å arrangere Hei Verden - skolens solidaritetsaksjon tirsdag 24. mai klokken 17-19.

Dette er et av satsningsområdene til elevrådet på Lassa skole, og det er obligatorisk frammøte. 

Vi legger ut datoen allerede nå, slik at feks. idrettslag kan legge til rette for at det denne dagen unngås kamper o.l.

Viktig at dere foreldre gir beskjed til de fritidstilbud barnet deres er med i.


Vi ønsker å invitere alle skoler til Idrettsrådet Stavangers KLASSEKONKURRANSE for Idrettsdagen 2022 og håper dere får til å involvere elevene deres!

Lørdag 23. april kl.12:00-16:00 blir det gratis adgang for alle i Stavanger Idrettshall. Her presenterer idrettslag fra Stavanger over 30 forskjellige idretter som du kan se og prøve. Vedlagt er plakat for arrangementet og oversikt over alle deltagende idrettslag.

Idrettsrådet utfordrer alle skoleklasser i Stavanger til å stille med flest mulig elever fra sin aktuelle klasse. Vinnerklassen får en SOMMERAVSLUTNING arrangert av Idrettspatruljen med mat, drikke og spennende aktiviteter.

For å delta trenger alle barn og unge kun å registrere navn, klasse og skole på et kort skjema som står ved hovedinngangen til Stavanger Idrettshall på selve dagen.

 


Elevrådet på skolen har to satsingsområder, solidaritet for andre (Hei Verden) og trivsel på skolen. I dag har vi hatt elevrådets trivselsdag, del 1, med ulike aktiviteter inne.


Trinnene ble delt i grupper på tvers, for å bygge opp trinn følelse etter lange tider med kohorter og klassedelt aktivitet.


Elevrådet har planlagt ulike aktiviteter for trinnene, og lagt vekt på gode fellesopplevelser. Det har vært mye lek, samarbeidsoppgaver, utholdenshetstrening og hjernetrim. Noen leker var nye, og noen hadde elevene ønsket. De minste samarbeidet om felles tegneprosjekt, mens de eldste hadde escape-room oppgaver. Flere trinn hadde master-mind og mesternes mester leker.


En kjekk dag for store og små :)


Endelig kan FAU arrangere Karnevalsfest igjen! Velkommen til Karneval den 29 mars, tidspunkt: 17.30 - 19.30 PÅMELDING: - 60kr VIPPS: 654857 (Elevens navn og klasse) - Påmeldingsfrist er 18 mars

Skoleelever anbefales å holde seg hjemme når de er syke, men kan gå på skolen så lenge de har vært feberfrie i 24 timer. Skoleelever behøver ikke teste seg selv om de har symptomer.

Alt fravær meldes som vanlig til kontaktlærer.


6. klasse har på hjemmeskolen laget en julehilsen til fadderbarna sine. Vi får dessverre ikke overlevert de personlig, men her kan dere se hva de har laget.

Da har jeg fått meldt om enda ett smittetilfelle i klasse 6A

Dere oppfordres, som tidligere til å følge ekstra godt med på symptomer og ta hurtigtest hvis ny symptomer oppstår.

Barn er ikke i karantene, men det oppfordres til å tenke seg om ifht. omgang på fritiden, siden det nå viser seg at det er smitte i klassen.


Fredag var hele skolen deltakende i BlimE 2021.

Her er vår video som du kan se på NRKsuper:

 


Vi hadde en fin faddertur på onsdag 6. oktober med 2. og 6. klasse. Vi tente bål og flere av elevene hadde med pølser til lunsj. Det var mye fokus på lek og bygge gode relasjoner. 

For to uker siden fikk elevene på 6. trinn med seg et brev hjem hvor det stod:

Det gleder oss å kunne meddele at dere har fått skoleplass ved Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom.


Nå kan du trygt og enkelt avtale timer på helsestasjonen og med skolehelsetjenesten via Helsenorge. Her kan du se dine barns timeavtaler, hvilket barn som har timen, få oversikt over vaksiner og sende meldinger hvis du lurer på noe.

Lassa skole har avtaler med Bama og Tine om levering av skolefrukt og skolemelk.

Ordningen er foreldrebetalt. Det er nå mulig å bestille for både høsthalvåret 2021 og vårhalvåret 2022.

Ordningen for skolefrukt/skolemelk starter første skoledag torsdag 19. august 2021. For å sikre seg frukt/melk fra første skoledag, er det en fordel å ha bestilt  i god tid før skolestart. Hvis du bestiller melk/frukt etter at skoleåret har startet, vil det ta noen dager fra den dagen du bestiller til første levering.

Vi oppfordrer at det bestilles kun en type melk til elevene i uken for å unngå for mye administrasjon.

Dere kan bestille her: frukt og melk