Meny
Velg Klasse 7 a
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 75 55 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Google 7. trinn
Firedelingsgrupper
Lenkesamling Lassa skole
Har du barn på sosiale medier?
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<oktober 2021><<
oktober 2021
mtotfls
27282930010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Dagens forfatterbesøk, med sykkeltur og besøk i Geoparken var en informativ og lærerik opplevelse!

Tusen takk til Sølvberget og forfatterne Nina Brochmann & Ellen Støkken Dahl. 

Kjekt å være på tur med syvendetrinnselevene våre!


Vi er invitert til Bokmerke på Sølvberget, en kapittelfestival for barn og unge!

Førstkommende onsdag (22.09) sykler vi til Sølvberget i Stavanger sentrum for forfattertreffet for Gutteboka


Hurra - fotballbanene kan nå brukes igjen, etter ferdigstilt vedlikeholdsarbeid :)

En innholdsrik uke er snart over, der elevene har jobbet godt i de ulike fag! Vi er på gang med nytt tema etter vi avsluttet arbeidet i forbindelse med Stortingsvalget; Innføring i peronvern, nettvett og digital dømmekraft. 


Syvendetrinnselevene imponerer med sin kunnskap i forbindelse med Stortingsvalget 2021!

 
Elevene har besøkt valglokale, gjennomført valgomat,  jobbet med debatter, praktiske og teoretiske oppgaver i forbindelse med ulike tema i politikken og de imponerer med sine tanker, refleksjoner og argumentasjoner. Det blir spennende å se valgresultatet.


Hei alle foresatte til elever på 7.trinn

Minner om morgendagens foreldremøte på Ynglingen. På forhånd takk for dere melder fra til kontaktlærer om dere har anledning å komme.  


Elevene får ta ibruk en av de eldste malingsteknikkene - Akvarellmaling!

Akvarellfarger er kjennetegnet ved at de er transparente og blander seg lett med hverandre. 


Det er mye forkjølelse i omløp i disse dager og vi har mange elever som hoster og ikke er helt i form.

Vi minner om at elever skal holdes hjemme ved forkjølelsessymptomer pga. smitte. Slik håper vi på å kunne begrense omfanget og unngå at flere blir smittet.

 


Lassa skole er med på "Beintøft"!

Beintøft er Norges største gå-til-skolen-aksjon, og varer fra 30. august til 24. september. Med Beintøft ønsker Miljøagentene å bidra til større miljøengasjement og bevisstgjøring av klima- og miljøproblemene tilknyttet bilkjøring til skolen og i lokalsamfunn.


Fredag og mandag var to kjekke dager for trinn 7. Den Kulturelle skolesekken gjennomførte 3 skoletimer med sjonglering.

Første del bestod av workshops i ulike sjongleringsdisipliner. I andre del ble elevene delt inn i mindre grupper, som sammen laget innslag til en forestilling. Elevene  fikk vist frem noen av kunstene de hadde lært i løpet av dagen. 

Underveis hadde elevene felles samlinger der de snakket om erfaringer med sjonglering, hva vi hadde lært om mestring av ferdigheter generelt, og hvordan et positivt mindset kan være nøkkelen til læring.


7ABC er delt inn i fire grupper på tvers av klassene hver onsdag. 

Da får de variert, praktisk og teoretisk undervisning med både bibliotek&lesing, sløyd, grubliser i matematikk og kunst med maling/tegning. 

Onsdager blir en innholdsrik dag for ivrige og kjekke elever


Syvendetrinnselevene forbereder seg til valg!

Stikkord i denne sammenheng er demokrati, stemmerett, statsminister, Stortinget, regjering, Stortingsvalg, politiker, parti.....


Nå kan du trygt og enkelt avtale timer på helsestasjonen og med skolehelsetjenesten via Helsenorge. Her kan du se dine barns timeavtaler, hvilket barn som har timen, få oversikt over vaksiner og sende meldinger hvis du lurer på noe.

7.trinnselever har i dag hatt en fin første skoledag! Fantastisk å være tilbake til "vanlig skole" på grønt nivå. Felles friminutt og alle elevene kan nå være sammen igjen.

Dagen var innholdsrik med teoretiske oppgaver, relasjonsbygging, dialog, fysisk aktivitet og gjensynsglede.


Lassa skole har avtaler med Bama og Tine om levering av skolefrukt og skolemelk.

Ordningen er foreldrebetalt. Det er nå mulig å bestille for både høsthalvåret 2021 og vårhalvåret 2022.

Ordningen for skolefrukt/skolemelk starter første skoledag torsdag 19. august 2021. For å sikre seg frukt/melk fra første skoledag, er det en fordel å ha bestilt  i god tid før skolestart. Hvis du bestiller melk/frukt etter at skoleåret har startet, vil det ta noen dager fra den dagen du bestiller til første levering.

Vi oppfordrer at det bestilles kun en type melk til elevene i uken for å unngå for mye administrasjon.

Dere kan bestille her: frukt og melk 


Velkommen til skolestart torsdag 19.august. 

2. til 7. trinn starter kl 0830 og møter på sine klasserom.

1.trinn starter kl 0900 og vi tar sikte på fint vær, med opprop i skolegården. 

Her vil vil våre nye førsteklassinger ønskes velkommen av rektor, kontaktlærerne og assistentene som skal jobbe på trinnet. 

Skoledagen slutter kl. 13.10 for 1.-4.trinn og for de som skal på SFO, så starter den umiddelbart etter skoleslutt.( Øvrige trinn følger sin timeplan som ligger på klassens hjemmeside)

Vi gleder oss til å ønske nye og gamle elever velkommen til Lassa skole.


Psykisk helse og livsmestring i skolens lovverk.

I overordna del av lærerplanen blir formålet med opplæringen tydeliggjort: "…elevane og lærlingane skal utvikle kunnskap, dugleik og holdningar for å kunne meistre liva sine" (opplæringsloven§1-1).

Denne delen av lærerplanen sier også noe om det verdigrunnlaget som opplæringen skal bygge på: "Verdiene er grunnlaget for vårt demokrati og skal hjelpe oss å leve, lære og arbeide sammen i en kompleks samtid og i møte med en ukjent framtid" (Opplæringens verdigrunnlag, overordnet del av læreplanverket).

Folkehelse og livsmestring som tverrfaglig tema i skolen skal gi elevene kompetanse som fremmer god psykisk og fysisk helse, og som gir muligheter til å ta ansvarlige livsvalg. I barne- og ungdomsårene er utvikling av et positivt selvbilde og en trygg identitet særlig avgjørende.

Et samfunn som legger til rette for gode helsevalg hos den enkelte, har stor betydning for folkehelsen. Livsmestring dreier seg om å kunne forstå og å kunne påvirke faktorer som har betydning for mestring av eget liv. Temaet skal bidra til at elevene lærer å håndtere medgang og motgang, og personlige og praktiske utfordringer på en best mulig måte.

På Lassa betyr det:

Vi jobber systematisk med å legge et godt grunnlag for å mestre eget liv. Vi ønsker at elevene skal bli robust nok til å tåle motgang, og mestre utfordringer gjennom livet.

Dette jobber vi med fra 1.-7.trinn, alle voksne på skolen/SFO er involvert og vi setter av tid i timeplaner / aktivitetsplaner til systematisk jobbing.

I praksis betyr det at vi jobber med;

Selvverd

Medborgerkompetanse /sosial kompetanse - å kunne omgås medborgere på en god og nyttig måte.

Følelser; lære om de ulike følelsene, kjenne igjen, sortere, regulere

Tankemønster - selvsnakk

Sårbarheter - hva jeg tåler mindre av / reagerer sterkere påPå bakgrunn av en nylig forskriftsendring, og på grunn av en betydelig økning i bruk av småelektrisk kjøretøy ser politiet nødvendigheten av å gå ut med informasjon om hvilke regler som gjelder for disse.

Politiet i Stavanger ser, og får meldinger om, at det er mye farlig og ulovlig bruk av disse kjøretøyene blant barn og ungdom i kommunene.  

I det vesentlige skyldes dette for mange personer som sitter på, uaktsom kjøring, endring av ytelse og manglende bruk av lys.Det er registrert flere ulykker med disse kjøretøyene.  

På bakgrunn av dette har politiet forfattet et brev og ber skolene,  både barne- og ungdomskoler, samt videregående skoler, distribuerer dette til foreldre/foresatte.

Brevet ligger i kolonnen til høyre, helt øverst.


Opplæringsloven kapittel 9A er endret og nye regler om elevenes skolemiljø er innført fra 1.august 2017.

Alle elevene har rett til et trygt og godt skolemiljø heter det i den nye loven. For å sikre denne retten har skolene fått en utvidet aktivitetsplikt.

Vedlagt og under skolens planer finner dere Lassa skole sin plan for arbeid med elevenes psykososiale miljø.


Opplæringsloven kapittel 9A er endret. Nye regler om elevenes skolemiljø er innført fra 1.august 2017.

Alle elevene har rett til et trygt og godt skolemiljø heter det i den nye loven. For å sikre denne retten har skolene fått en utvidet aktivitetsplikt.

På årets foreldremøter orienterte vi om endringene i loven og hva dette betyr for hvordan skolen jobber.

Vi presenterte også skolens nye plan for arbeid med elevenes psykososiale miljø. Både presentasjonen fra foreldremøte og planen, som skal godkjennes i driftstyret vil bli lagt ut på hjemmesiden i løpet av nærmeste fremtid.

 


Foreldre kan hjelpe barna å få godt utbytte av leseleksene. Gjennom leseleksene kan barnet lære noe nytt og interesser kan vekkes. Ved å hjelpe barnet når det leser, kan dere også ha en hyggelig stund sammen. Lesing er en grunnleggende ferdighet og svært viktig når eleven skal tilegne seg kunnskap.

Hvordan kan du som forelder hjelpebarnet ditt med leseleksene?

Her er noen gode råd: