Meny
Velg Forside
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 73 00 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juli 2022><<
juli 2022
mtotfls
27282930010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
jul
11
2022
Verdens befolkningsdag
Hele dagen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Fra oss alle på Lassa skole ønsker vi dere en riktig god sommer. Våre 7. klassinger ble takket av på en verdig måte i dag. Stor stas å motta hyllest og Lassakrus.
Minner om at SFO har åpent på skolefrie dager fra 23. – 30 juni og fra 2.- 16. august.

Ellers starter vi opp igjen torsdag 18.august. Kl.09.00 for 1. trinn og vanlig tid, kl. 08.30, for resten.

Gjenglemt tøy blir sortert i klasserommene. Det som blir til overs, ligger ved melkeskap i kjelleren fram til 15.08.22.
Kom innom hvis dere savner noe.


Foreldre kan hjelpe barna å få godt utbytte av leseleksene. Gjennom leseleksene kan barnet lære noe nytt og interesser kan vekkes. Ved å hjelpe barnet når det leser, kan dere også ha en hyggelig stund sammen.

Les mer på Foreldrepulsen.no


Utsatt - ny dato kommer.

Velkommen til Foreldrerådsmøte på Lassa skole, onsdag 6.april kl.1900.

FAU-styret forteller om hvordan FAU er bygget opp og hva gruppene arbeider med.

Rektor Kristin Haugen Olsen og miljøterapeut Wenche Landa Johannessen  gir en presentasjon om hvordan skolen jobber forebyggende med det psykososiale miljøet på skolen og hvordan henvendelser vedrørende elevenes psykososiale helse hvis de får bekymringer fra foreldre.

Velkommen alle foreldre på Lassa skole

 


Det å snakke om matematikk er en del av det elevene skal lære i matematikkundervisningen. Samtidig kan den matematiske samtalen hjelpe barna til å få bedre forståelse i faget.

Les mer på Foreldrepulsen.no


Da er det en glede å kunne informere om at Lassa skole får eget SKOLEKOR med oppstart til høsten 2022!

Mandager etter siste skoletime. 3.-4. klasse kl. 13.15, og 5.-7. kl. 14.15. Ca. én time. Tanken er at barna kan gå direkte fra skolen til korøving i mediateket og så til SFO, eller hjem, etterpå for dem som ønsker det.

Dette er et samarbeid mellom Lassa skole, Stavanger kulturskole og foresatte. Styret vil være foreldredrevet.

Påmelding til koret og mer info kommer til våren. Kontingenten for kordeltakelse skal være lav. Vi håper at dette er noe som mange har lyst å motivere både guttene og jentene til å være med på.

Å synge har beviste helsemessige gevinster for både barn og voksne. Et skolekor på Lassa skole kan gi oss et enda bedre skolemiljø, gi næring til samhold på tvers av kjønn og klassetrinn, og ikke minst styrke barnas psykiske helse gjennom sang og kreativ utfoldelse!

Dette blir gøy!Barn og unge som fra før har mange bekymringer, kan oppleve økt behov for å bli sett og hørt når en krise rammer. Ukrainakrisen kan være en slik krise for mange. Her finner du noen tips til hvor du kan få hjelp og hvordan du kan hjelpe barna med å bli mer følelsesmessig robuste.

Les mer på Foreldrepulsen.no


I januar vil du få brev om hvilken skole barnet hører til.

I dette brevet vil du bli bedt om å melde fra dersom du har opplysninger som kan ha betydning for tildelingen av skoleplass. Dette kan for eksempel være om
 - familien planlegger å flytte
- du mener barnet hører til en annen skole
- andre forhold du mener kan være av betydning for avgjørelsen

Avgjørelsen om skoleplass blir sendt ut i mars. Har du spørsmål, kan du kontakte skolen, eller kommunen på telefon 51 50 70 90.Hvis du som forelder engasjerer deg i ditt barns skolegang, vil barnet gjøre det bedre på skolen. Har du et godt forhold til skolen, øker det sjansen for at også barnet trives. Så, ja. Det gjelder ditt barn. Derfor er det kanskje årets viktigste møte. 

Les mer på Foreldrepulsen.no


Velkommen til første skoledag for første klasse!
Som dere sikkert har fått med dere i mediene er det ikke mulig for foresatte å følge inn i klasserommene i morgen.Dette fordi vi ikke har mulighet til å holde en meters avstand. 
Vi roper opp de nye førsteklassingene i skolegården og de går med sine nye klassekamerater til klasserommet.


Det vil bli gitt noe felles informasjon til foresatte ute - og begge foresatte har mulighet til å være med.. 

Hjertelig velkommen! Vi gleder oss!


Lassa skole har avtaler med Bama og Tine om levering av skolefrukt og skolemelk.

Ordningen er foreldrebetalt. Det er nå mulig å bestille for både høsthalvåret 2021 og vårhalvåret 2022.

Ordningen for skolefrukt/skolemelk starter første skoledag torsdag 19. august 2021. For å sikre seg frukt/melk fra første skoledag, er det en fordel å ha bestilt  i god tid før skolestart. Hvis du bestiller melk/frukt etter at skoleåret har startet, vil det ta noen dager fra den dagen du bestiller til første levering.

Vi oppfordrer at det bestilles kun en type melk til elevene i uken for å unngå for mye administrasjon.

Dere kan bestille her: frukt og melk 


Ut av feriemodus! En deilig sommer med sene kvelder, late morgener og isspising er tilbakelagt. For å få en god start på skoleåret, er det lurt å tjuvstarte litt med hverdagsrutinene. Bruk litt tid på å komme inn i rytmen før hverdagen braker løs.

Les mer på Foreldrepulsen.no


De fleste barn har sommerfugler i magen når de skal starte på skolen igjen. For mange er det også mye som er nytt ved skolestart. Da er det lurt å være litt forberedt.

Les mer på Foreldrepulsen.no


Barn og unge som fra før har mange bekymringer, kan oppleve økt behov for å bli sett og hørt når en krise rammer. Koronautbruddet i Norge er en slik krise for mange. Her finner du noen tips til hvor du kan få hjelp og hvordan du kan hjelpe barna med å bli mer følelsesmessig robuste.

Les mer på Foreldrepulsen.no


Elektronisk søknadskjema om elevpermisjon er klar til bruk. Dette skal benyttes i stedet for gammelt skjema på papir.

Når foreldre søker permisjon for en dag, så legges søknad til kontaktlærer som godkjenner. 

Rektor svarer på søknader på mer enn en dag ved å innvilge eller avslå permisjonssøknaden.

Følg lenken til skjema: Elektronisk registrering av elevpermisjon


Hvordan forholder du deg til barn som har problemer med å kontrollere oppførselen sin?

Prøver du å tvinge en positiv atferd fra barnet, eller jobber du sammenmed barnet for å hjelpe det til å håndtere egne følelser, tanker og impulser?

Dr. Howard Barth snakker litt om det i denne korte videoen på litt over ett minutt.

Følg link under.


Psykisk helse og livsmestring i skolens lovverk.

I overordna del av lærerplanen blir formålet med opplæringen tydeliggjort: "…elevane og lærlingane skal utvikle kunnskap, dugleik og holdningar for å kunne meistre liva sine" (opplæringsloven§1-1).

Denne delen av lærerplanen sier også noe om det verdigrunnlaget som opplæringen skal bygge på: "Verdiene er grunnlaget for vårt demokrati og skal hjelpe oss å leve, lære og arbeide sammen i en kompleks samtid og i møte med en ukjent framtid" (Opplæringens verdigrunnlag, overordnet del av læreplanverket).

Folkehelse og livsmestring som tverrfaglig tema i skolen skal gi elevene kompetanse som fremmer god psykisk og fysisk helse, og som gir muligheter til å ta ansvarlige livsvalg. I barne- og ungdomsårene er utvikling av et positivt selvbilde og en trygg identitet særlig avgjørende.

Et samfunn som legger til rette for gode helsevalg hos den enkelte, har stor betydning for folkehelsen. Livsmestring dreier seg om å kunne forstå og å kunne påvirke faktorer som har betydning for mestring av eget liv. Temaet skal bidra til at elevene lærer å håndtere medgang og motgang, og personlige og praktiske utfordringer på en best mulig måte.

På Lassa betyr det:

Vi jobber systematisk med å legge et godt grunnlag for å mestre eget liv. Vi ønsker at elevene skal bli robust nok til å tåle motgang, og mestre utfordringer gjennom livet.

Dette jobber vi med fra 1.-7.trinn, alle voksne på skolen/SFO er involvert og vi setter av tid i timeplaner / aktivitetsplaner til systematisk jobbing.

I praksis betyr det at vi jobber med;

Selvverd

Medborgerkompetanse /sosial kompetanse - å kunne omgås medborgere på en god og nyttig måte.

Følelser; lære om de ulike følelsene, kjenne igjen, sortere, regulere

Tankemønster - selvsnakk

Sårbarheter - hva jeg tåler mindre av / reagerer sterkere påPå bakgrunn av en nylig forskriftsendring, og på grunn av en betydelig økning i bruk av småelektrisk kjøretøy ser politiet nødvendigheten av å gå ut med informasjon om hvilke regler som gjelder for disse.

Politiet i Stavanger ser, og får meldinger om, at det er mye farlig og ulovlig bruk av disse kjøretøyene blant barn og ungdom i kommunene.  

I det vesentlige skyldes dette for mange personer som sitter på, uaktsom kjøring, endring av ytelse og manglende bruk av lys.Det er registrert flere ulykker med disse kjøretøyene.  

På bakgrunn av dette har politiet forfattet et brev og ber skolene,  både barne- og ungdomskoler, samt videregående skoler, distribuerer dette til foreldre/foresatte.

Brevet ligger i kolonnen til høyre, helt øverst.


Opplæringsloven kapittel 9A er endret og nye regler om elevenes skolemiljø er innført fra 1.august 2017.

Alle elevene har rett til et trygt og godt skolemiljø heter det i den nye loven. For å sikre denne retten har skolene fått en utvidet aktivitetsplikt.

Vedlagt og under skolens planer finner dere Lassa skole sin plan for arbeid med elevenes psykososiale miljø.