Meny
Velg Forside
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 73 00 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Avd.leder Håvard Ødegaard
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mars 2023><<
mars 2023
mtotfls
27280102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
03040506070809
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Påmelding til årets utgave av Fiks Ferigge Ferie åpner 13.mars 2023 kl.17.00. FFF er Stavanger kommunes tilbud til barn og unge i skolens sommerferie.

Kjære alle foreldre og foresatte.

Etter 13 fantastiske år har jeg nå valgt å si opp min stilling som rektor på Lassa skole. Jeg har virkelig stortrivdes, men nå er det tid for å levere stafettpinnen videre. 

Jeg har alltid gledet meg til å gå på jobb, og har syntes at jobben som rektor har vært både spennende, utfordrende, givende og ikke minst viktig. Det er med stor respekt og ydmykhet jeg ser tilbake på det arbeidet jeg har fått mulighet til å gjøre sammen med gode kolleger og dere foreldre, alltid med tanke om det beste for elevenes læring og trivsel. Tirsdag var det engelskdag for hele skolen. Både store og små hadde skoleuniform på seg og eget engelsk navn. Etter en kort økt i klasserommene ble alle elevene samlet til kjekk, lærerik og underholdene storsamling i mediateket. Resten av dagen forløp med mange ulike aktiviteter og oppgaver hvor elevene måtte kommunisere på engelsk. Høydepunktet var nok den lange lunsjpausen med te og deilige scones med krem og syltetøy. Det ble en samlende, annerledes og veldig kjekk skoledag.

Stavanger kommune har kommunelisens på lese- og skrivestøtten Intowords Cloud. Dette er et godt verktøy for alle elever, men er gjerne spesielt viktig for de som har utfordringer knyttet til lesing og skriving.

Formålet med webinaret er å bli kjent med IntoWords, se hvilke funksjoner som ligger i verktøylinja og hvordan elevene kan bruke disse til å få støtte når de skal lese og skrive. Vi vil også se på skriverammene og IntoWords-treneren som ligger integrert i verktøyet.

Webinar for foresatte, IntoWords onsdag 8. mars, kl. 17.30-18.30

Påmelding:https://attendee.gotowebinar.com/register/1251855989293309272


Lørdag 14. januar kl.12:00-16:00 blir det gratis adgang for alle i Stavanger Idrettshall. Her presenterer idrettslag fra Stavanger over 30 forskjellige idretter som du kan se og prøve.

Her er link til arrangementet


2. januar tok alle skolene i Stavanger i bruk Vigilo som administrativt system for elever, timeplan, fravær og karakterer. Oppvekst- og administrasjonssystemet (OAS) skal etter hvert brukes for skoler, barnehager og SFO, og erstatter IST.

Systemet brukes også i forbindelse med gjennomføring av nasjonale prøver, eksamen og rapportering til ulike nasjonale registre, som for eksempel vitnemål for opptak til videregående opplæring. 

 

 

-Vi har fått et moderne og intuitivt system for å administrere elever og skolehverdagen. Vi gleder oss til å kunne ta i bruk flere deler av Vigilo. Særlig ser vi fram til å få kommunikasjonsmodulen på plass, sier skolesjef Jørn Pedersen.
Innføringen av Vigilo som administrativt system for SFO og barnehager er foreløpig utsatt til 1. februar 2023. Dette er gjort for å sikre at verktøyet fungerer godt før det tas i bruk av de ansatte.

Les mer om Vigilo her

Tilgang til foreldre blir gitt når kommunikasjonsmodulen skrus på. Her skal vi i første omgang pilotere løsningen på utvalgte skoler og barnehager før løsningen blir tilgjengelig for alle. Pilotering vil skje i løpet av våren og hele løsningen vil være aktiv fra skolestart 23/24.


Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år.

Siste skoledag er onsdag 21.12.22.

SFO har åpent på alle virkedagene i desember: (22., 23., 27., 28., 29. og 30. desember)

2. januar er det planleggingsdag for skole/SFO.

Vi gleder oss til å ta i mot elevene  tirsdag 3. januar til vanlig tid.


Lassa skole hadde sitt tradisjonelle lystog i dag. 

Det ble et stemningsfullt tog i den fine lyse nysnøen.


Lassa skole skal gå sitt tradisjonelle lystog med sang foran blokkene fredag morgen, med start ca. 08.35.

Vi går gjennom skogen, langs Lassabanene og så foran høyblokkene på balkongsiden.Det er bare kjekt hvis noen vil stå langs ruten og se toget.

Vi ønsker at alle elevene skal ha refleks og lommelykt/hodelykt i dette lystoget. 


2. trinn hadde i dag to stemningsfulle Luciasamlinger for alle elevene på Lassa skole.

Elevene fremførte sanger, dikt og danser til stor applaus fra salen.


I dag hadde de fleste trinn på skolen besøk av bandet Lyriaka. De fremfører sanger der alle tekster er laget av barn.

Tekstene handlet om mye forskjellig og varierte i alt fra sjokolade, friminutt, monstre til savn av pappa.

Veldig kjekk inspirasjon for mange elever til å skrive egne tekster.

Se bildene under her.


Hovedvekten av hendelsene har skjedd på Tasta og i Stavanger sentrum, og flere er av svært alvorlig karakter. Barn ned i barneskolealder har blitt utsatt for og har vært involvert i ran, saker med kniv, vold, trusler, hærverk osv. 

Et fåtall barn er identifisert som sentrale i flere av hendelsene. De følges opp i et tett samarbeid mellom skolene, politiet, barnevernet og andre. Det jobbes systematisk på flere nivåer med disse utfordringene og uteseksjonen og natteravner vil være ekstra tilgjengelige og til stede.

Vi trenger også årvåkne foreldre som:
- er trygge voksne i sitt nærmiljø
- ferdes der barn og ungdom er
- snakker med foreldre til andres barn
- jobber sammen
- er tilgjengelige, følger med og følger opp

Hilsen Stavanger kommune, Politiet, Uteseksjonen, barnevernet, skolene og andre instanser som jobber hardt for ungdommen vår.


Vi var så heldige å få en dag med Science Circus, Jærmuseets omreisende vitensenter, til vår skole.

Det ble en dag der mange fikk pirret sin nyskjerrighet og undring innen naturvitenskap og matematikk. Flere trinn hadde 1 time med interaktive eksperiment i naturfag. Mellomtrinnet fikk besøke en stor utstilling med over 30 interaktive eksperiment/oppgaver innen elektronikk, magnetisme og energi til matematikk og optiske illusjoner.

Dagen ble avsluttet med et forrykende show for 1.-5.trinn.


Vår samarbeidspartner Bergeland VGS arrangerer julemarked på lørdag 26.11.2022 kl. 10-14.

Adresse: Vaisenhusgata 50

- salg av dørkranser
- salg av god mat & drikke
- julegaver med mening
- aktiviteter for store & små

Alle inntektene går til "mennesker på flukt" og dråpen i havet

Støtt på vipps: 78780


Stavanger kommune inviterer nå foresatte på 3. og 6.trinn til å besvare årets foreldreundersøkelse. Gjennom foreldreundersøkelsen får du mulighet til å si noe om hvordan du som foresatt opplever skoletilbudet til ditt barn. Ved å svare på undersøkelsen bidrar du til å skape en enda bedre skolehverdag for både ditt barn og for alle barn i stavangerskolen. Vi håper at alle som har fått undersøkelsen per e-post/SMS tar seg tid til å besvare den.

Det er kun en foresatt pr.elev som får undersøkelsen. Mail er blitt sendt ut i dag.

Vennligst ta kontakt med skolen dersom ingen av foreldrene har mottatt slik melding!


Denne uken får elevene utlevert det ferdig produserte nye svømmekortet som gir gratis inngang i svømmehaller. Svømmehallene som kan benyttes i publikumsåpningstiden er Finnøy svømmebasseng, Hetlandshallen, Hundvåghallen, Kvernevikhallen, Rennesøyhallen og Tastahallen

Kortet er merket med elevens navn og skole. Ta godt vare på kortet. Dette er et kort som varer i flere år. Det blir gitt ut et oblat med årstall til å klistre på kortet før nytt skoleår. 


Vi har i dag hatt fellessamling med åpning av leseukene, der 7. klasse-elever bidro med kjekt innhold.

I uke 46-48 har hele Lassa skole leseuker. Målet for ukene er at elevene skal utvikle leseferdighetene sine, få økt leselyst og leseglede, og å øve seg på å samtale om og reflektere over innholdet i tekster. 
Disse ukene setter vi derfor av ekstra tid til lesesiestaer og leseaktiviteter på skolen.


Vi minner om at fredag 18. november er planleggingsdag, og derfor stengt for både skole og SFO.

 


Fredag 11.11.22 var den årlige BlimE-dagen. Alle landets skoler var invitert av NRK til å danse BlimE-dansen samtidig klokken 12.

Lassa skole var samlet i gymsalen med alle sine 350 elever.

Her er lenken til årets BlimE-dans av Lassa skole


Vi hadde i går besøk av forfatter Andreas Tjernshaugen som fortalte om blåhvalen, det største dyret som noen gang har levd, og viste tegninger, film og fotografier.
Utgangspunktet var barneboka Blåhvalen. Den utrolige historien om det største dyret som noen gang har levd. Den ble nominert til Brageprisen og til prisen Årets vakreste bøker, og er kjøpt inn av Kulturrådet til landets biblioteker gjennom innkjøpsordningen for ny norsk sakprosa for barn og unge.