Meny
Velg Forside
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 75 55 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2022><<
januar 2022
mtotfls
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31010203040506
jan
21
2022
Fødselsdag: Prinsesse Ingrid Alexandra (Flaggdag)
Hele dagen
jan
26
2022
Indisk nasjonaldag (Grunnlovsdagen)
Hele dagen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Sist oppdatert: 20.01.22 kl. 21.00

I denne artikkelen vil vi samle informasjon om hvilke trinn som har hatt tilfeller av koronasmitte etter nyttår. Foresatte i klassene det gjelder får SMS fra skolen når vi får melding om smittetilfeller der smittet elev har vært på skolen i de siste 48 timer. Elever i aktuell klasse regnes som nærkontakt hvis de var på skolen den dagen smittet elev sist var på skolen. Se vedlegget på høyre side av artikkelen: Når elev er nærkontakt


Vi minner om at det viktigste smitteverntiltaket vi har er at syke personer holder seg hjemme. Elever og ansatte med nyoppståtte luftveissymptomer og/eller sykdomsfølelse skal ikke møte i skole eller SFO, selv om symptomene er milde. Dette gjelder også vaksinerte. (Symptomer kan være feber, hoste, tungpusthet, hodepine, slapphet, nedsatt lukte- og smaksans, sår hals og muskelverk).

Nye smittetillfeller ønsker vi at dere melder til skolen ved Håvard Ødegaard: havard.odegaard@stavanger.kommune.no 


Barnehager og grunnskoler i Stavanger går over til grønt nivå i trafikklysmodellen fra i morgen, onsdag 19.januar.

Jevnlig testing av barn, elever og ansatte i områder med mye smitte er effektivt for å redusere smitte, og er like effektivt som at kontakter i barnehager og skoler settes i karantene. Jevnlig testing skal bidra til at barn og unge får være mest mulig i barnehagen og på skolen. Erfaringene så langt i pandemien viser at barnehager og skoler er trygge steder å være, også når smittetallene er høye. 


Helsedirektoratet har kommet med anbefaling om at alle elever og ansatte i skolene bør teste seg før oppstart i januar.
Stavanger kommune har prioritert dette og har hurtigtester til alle skoler og barnehager til dette formålet.

Ansatte i skole og elever i skolen skal teste seg med hurtigtest ikke mer enn 24 timer før oppstart. De skal altså ha et negativt testresultat mindre enn ett døgn før de møter opp.

Èn forelder/foresatt kan hente 1 hurtigtest på skolen, mandag 3.januar i tidsrommet 14.00-15.30. 
Ha på deg munnbind og sprit hendene når du kommer inn.Gå inn hovedinngangen. I mediateket er det et bord for hvert trinn, gå til ditt barns trinn og ta med en test.
Vis hensyn og hold avstand inne i bygget  - utgang gjennom hovedinngang.

Det er enda ikke avgjort om det blir gult eller rødt nivå ved oppstart etter nyttår. Dette blir avgjort i et ekstraordinært møte i formannskapet i morgen fredag 31.januar. Det vil komme informasjon om resultat på hjemmesiden.


Avslutningen på året ble noe annerledes enn vi hadde håpet på. Flere av våre elever går inn i julefeiringen i karantene. Gode ønsker til dere fra oss på Lassa skole.

Hvis det skulle oppstå smittetilfeller i romjulen/ nyttår ønsker skolen å få beskjed.

Dere kan melde rektor på e-post:

kristin. haugen.olsen@stavanger.kommune.no eller sende en sms på mobil 470 27 392.

Både skole og SFO har planleggingsdag 3.januar. Første skoledag i det nye året er tirsdag 4.januar til vanlig tid.

Følg med på hjemmesiden for oppdateringer om smitteutvikling og skolestart.

Vi håper det nye året gir mange positive oppturer og at mottoet om at "Det blir bra snart" blir en realitet. 

Med dette ønskes alle en riktig god jul og et godt nytt år.

Med hilsen rektor

 


Lassa skole har hatt flere smittetilfeller ila. helgen i flere klasser og trinn. Det er mange av dere som har henvendt dere og ønsker å holde eleven hjemme frem til jul pga. den usikre smittesituasjonen på skolen. Som tidligere nevnt er det helt greit. Det eneste dere trenger å gjøre er å sende oss en beskjed. 

I dag søndag er vi i den situasjonen at vi har mange av de ansatte i karantene. De har tatt PCR test og venter på svar. Beskjeden vi har fått er at disse ikke vil være klare til i morgen tidlig.


Siden det er nye smittetilfeller i deres klasser er det å anbefale at dere tar en hurtigtest på deres barn, i dag.

Dere kan hente test hos oss på skolen ved å henvende dere i administrasjonen mellom kl. 12.00 - 14.00 i dag. Dette gjelder for de som ikke allerede har fått med seg en test hjem fredag.

Det er også å anbefale at dere følger med på almenntilstanden de nærmeste 10 dagene og tester hvis det er symptomer, før eleven kommer på skolen.


Det blir hjemmeskole og digital undervisning for 5.-7. trinn fra onsdag 15. desember og fram til jul. 
Elevene på Lassa skole møter til første time digitalt onsdag 15. desember kl. 08:30. Mer informasjon gis direkte til elevene via Classroom. 

Lassa skole gikk i dag morges lystog rundt skolen og blokkene.

Vi gjorde det for første gang i fjor, fulgte opp i år. Og kan vel nå kalle det en tradisjon :)


Elevrådets første aktivitet i desember var at alle skulle ha noe rødt/julete på seg, og det ble arrangert juledans (BlimE-dansen) i mediateket. I tillegg fikk klassene saft og pepperkaker i klasserommet.

Elevrådet har også i år noen overraskelser med felles opplevelser på Lassa skole.

I den forbindelse er det noen datoer vi ønsker dere skal notere dere:

Onsdag 1. desember ønsker vi at alle kommer i noe rødt (“nissete”) til skolen.

Fredag 10. desember kan de som ønsker det komme i pysj/koseklær til skolen, og ha med seg noe godt i matboksen.

Tirsdag 14. desember er det fint hvis alle kan ha med seg noe som lyser, for eksempel Lucia - lys, lommelykt, sykkellykt e.l.Foreldreundersøkelsen er sendt ut til foresatte til elever på 3. trinn og 6. trinn på Lassa skole.

Foreldreundersøkelsen gjennomføres hver høst på 3., 6. og 9. trinn. Undersøkelsen er anonym.

Resultatene fra undersøkelsen er viktige i jobben skolen gjør. Det er derfor viktig for oss at så mange som mulig svarer. Undersøkelsen er sendt til en foresatt per elev. Hvis du ikke har mottatt link til å svare på undersøkelsen er det viktig å sjekke med den andre foresatte før du henvender deg til skolen. Slike undersøkelser kan også ha en tendens til å havne i spam eller søppelpost, sjekk derfor dette også hvis den ikke er mottatt. For mer informasjon om undersøkelsen, sjekk under.


Fredag var hele skolen deltakende i BlimE 2021.

Her er vår video som du kan se på NRKsuper:

 


OMVENDT JULEKALENDER PÅ LASSA  
For tolvte året engasjerer Lassa skole seg i solidaritetsarbeid gjennom den skolerettede bistandsorganisasjonen Hei Verden. 
Det er et stort engasjement, blant både store og små på skolen. Årets elevråd er i gang med forberedelsene til årets «omvendte julekalender».

Tanken bak «omvendt julekalender» er å la elevene få mulighet til å vise solidaritet med barn i nød ved selv å gjøre en konkret innsats. 

Omvendt julekalender på Lassa innebærer at hver elev bruker resten av november måned til å tjene en krone eller ti (eller så mye en vil) ved å gjøre en liten jobb hjemme, eventuelt gi noe av ukepengene sine, pante flasker eller lignende. 
Nytt av året er at elevrådet har funnet en fin løsning som både ivaretar tradisjonen med de grønne konvoluttene og overgang til bruk av kontantfri betaling.

Skolen skal bruke de grønne konvoluttene, for å holde på en tradisjon de kjenner og liker. I stedet for å legge penger i konvolutten, bes foreldre om å vippse ønsket beløp til skolens Hei-verden nummer som er 560347.Beløpet noteres på en lapp og legges i den grønne konvolutten. De som vil, kan tegne penger og legge oppi. Elevene får med hjem konvolutt i midten av november.

Konvolutten leveres til kontaktlærer innen 1. desember. I adventssamlingen i klassene trekker vi hver morgen en konvolutt. Hver skoledag i desember vil klassene se en filmsnutt om hvordan det er å være barn/ungdom i Peru, som er det landet årets beløp gis til.I januar vil du få brev om hvilken skole barnet hører til.

I dette brevet vil du bli bedt om å melde fra dersom du har opplysninger som kan ha betydning for tildelingen av skoleplass. Dette kan for eksempel være om
 - familien planlegger å flytte
- du mener barnet hører til en annen skole
- andre forhold du mener kan være av betydning for avgjørelsen

Avgjørelsen om skoleplass blir sendt ut i mars. Har du spørsmål, kan du kontakte skolen, eller kommunen på telefon 51 50 70 90.Tusen takk til alle foreldre og barn som bidro med å dele ut reflekser på Lassa skole i dag på den nasjonale refleksdagen! Og tusen takk til #OMV #Laerdal #ras #kolumbus #Lyse for sponsing med vester, refleksarmbånd, klister m.m.
Det ble delt ut flere hundre reflekser i dag!

Svømmefrikort skoleåret 2021-2022Kast ballen er et nasjonalt tiltak igangsatt av Norges Håndballforbund med, mål om å introdusere flere barn til lek med ball.

Gjennom et skreddersydd undervisningopplegg som kan tas i bruk i kroppsøvingstimene i Kast ballen-perioden, får barn i 1.–3. trinn en introduksjon til lek med ball og håndball på skolen. Målet er at elevene skal ta med seg de morsomme øvelsene ut i friminuttet, og fortsette å leke og øve på dem der. Kast ballen arrangeres i hele Norge i ukene 37, 38 og 39.

Sammen med elevene ser vi frem til masse ball-lek og håndballglede i ukene som kommer.

Med vennlig hilsen,
Norges Håndballforbund

Vi har i dag hatt besøk av den kulturelle skolesekken. 1.-3. trinn har kost seg med forestillingen Magiske Fredrik.

Her er bilder fra forestillingen:


Det er mye forkjølelse i omløp i disse dager og vi har mange elever som hoster og ikke er helt i form.

Vi minner om at elever skal holdes hjemme ved forkjølelsessymptomer pga. smitte. Slik håper vi på å kunne begrense omfanget og unngå at flere blir smittet.

 


Leksehjelp starter mandag 13.september for 3. 4. 5. og 6. trinn.

Mandag 6.time ( kl. 13.15-14.00) for 3. og 4. klasse.

Mandag 7.time ( kl. 14.05 - 14.50)  for 5. og 6. klasse.

Tirsdag 6.time (kl. 13.15 - 14.00)  for 5. og 6.klasse.

Påmelding skjer skriftlig til lassa.skole@stavanger.kommune.no

Avmelding kan skje når som helst i løpet av skoleåret, og skal være skriftlig.