Meny
Velg Klasse 1
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 83 02 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2019><<
januar 2019
mtotfls
31010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031010203
04050607080910
Lenkesamling Lassa skole
Har du barn på sosiale medier?
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Førstetrinnselever forbereder seg til 100-skoledagersfest!

På torsdag denne uken skal det feires at vi har gått på skolen i 100 dager! I den anledning har elevene jobbet seg gjennom varierte forberedelsesoppgaver både i norsk, matematikk, engelsk, kroppsøving og kunst & håndverk. På torsdag ser vi frem til 100-moro og feiring med sang, dans, 100-briller, diktopplesing, fysisk aktivitet, ballonger, kaker, lek og uteskole. Alle elevene vil også få hver sin diplom!

Press play og få et lite innblikk i prosessen og forberedelsene til torsdagens 100-skoledagersfest!


Førstetrinnselevene lærer for tiden om kroppen. I den anledning var Åsta, mor til Olav på besøk og fortalte om godt tannstell.

Åsta er utdannet tannlege og viste en flott presentasjon med bilder og forklaringer om tannstell hos barn. Videre hadde hun en fin dialog med elevene der de fikk innblikk i hva som skjer på tannklinikken.

Et kjekt og lærerikt besøk! Tusen takk til Åsta.


Til informasjon

Vi har i dag fått henvendelse fra flere foreldre ifht.graving på skoleveien ved høyblokkene, som kunne medføre farlige situasjoner.

Rektor har tatt kontakt med kommunen. De har vært på stedet og pålagt utbygger at det iverksettes sikringstiltak.


Førstetrinnselevene har jobbet seg gjennom hele alfabetet og er nå godt i gang med lesing og læring av høyfrekvente ord.

Høyfrekvente ord forekommer så hyppig at de utgjør en stor andel av ordmaterialet i språket vårt. Dersom man arbeider med automatisering av disse vil det være enklere for elever i begynneropplæringen å tilegne seg gode lese- og skrivekunnskaper. Om elevene lagrer de mest høyfrekvente ordene i minnefunksjonen i hjernen, vil de lese raskere. Da leser de hele ordbilder og ikke bokstav for bokstav. Dette vil frigjøre energi til annen læring.

Ved innlæring av de høyfrekvente ordene blir VAKT-metoden flittig tatt i bruk. Vi jobber variert mellom oppgaver knyttet opp mot det Visuelle, Auditive, Kinestetiske og Taktile. 

Press play og få et lite innblikk i deler av undervisningsoppleggene!


I januar er det tid for utviklingssamtaler på førstetrinnet.

Eleven skal i samarbeid med foresatte forberede seg til utviklingssamtalen ved å vurdere seg selv i forhold til læringsmål knyttet til trivsel og orden, arbeidsrutiner og arbeidsinnsats, samt fag. Sjema er sendt ut på e-post.

Tid og sted ligger i høyre marg her på trinnets hjemmeside under Google 1. trinn. 

Velkommen!


Elevene hadde i dag sin første skoledag i 2019. Vi lekte, hadde samling, dialog, skriving, tegning og uteskole. 

Målet med dagens skriveoppgave var at elevene skulle reflektere sammen om hva de synes var positivt med ferieukene. Vi ønsker at elvene skal få erfare at man kan bruke skrift for å kommunisere med en mottaker.


Håper alle har hatt noen fine ferieuker og er klare for siste halvdel av første klasse.

Elevene starter og slutter til vanlig tid i morgen. Torsdager er uteskoledagen, så husk klær etter vær. Vi sender ut e-post med mer informasjon i dag og legger ut ukeplan for uke 2 før helgen.

Vi ser frem til å se alle igjen.

Mvh førstetrinnslærerne


God jul og takk for det gamle alle sammen! Håper dere alle får noen fine og innholdsrike feriedager sammen.

Elevenes første skoledag etter jul er til vanlig tid,  torsdag 3. januar 2019!

Mvh førstetrinnslærerne


Desember er en måned full av forventning. Allerede den første dagen i desember blir det en spesiell stemning i klasserommet.

Hyggelige og varierte undervisningsopplegg gjennomføres på førstetrinnet og vi har det fint sammen med mange kjekke fellesaktiviteter.

Press play!


På bakgrunn av en nylig forskriftsendring, og på grunn av en betydelig økning i bruk av småelektrisk kjøretøy ser politiet nødvendigheten av å gå ut med informasjon om hvilke regler som gjelder for disse.

Politiet i Stavanger ser, og får meldinger om, at det er mye farlig og ulovlig bruk av disse kjøretøyene blant barn og ungdom i kommunene.  

I det vesentlige skyldes dette for mange personer som sitter på, uaktsom kjøring, endring av ytelse og manglende bruk av lys.Det er registrert flere ulykker med disse kjøretøyene.  

På bakgrunn av dette har politiet forfattet et brev og ber skolene,  både barne- og ungdomskoler, samt videregående skoler, distribuerer dette til foreldre/foresatte.

Brevet ligger i kolonnen til høyre, helt øverst.