Meny
Velg Klasse 1
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 83 02 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mars 2019><<
mars 2019
mtotfls
25262728010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Lenkesamling Lassa skole
Har du barn på sosiale medier?
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Læreplanen i kunst og håndverk er delt inn i design, kunst, arkitektur og visuell kommunikasjon. Flere av kompetansemålene omhandler det å uttrykke egne opplevelser gjennom tegning, samt blande og bruke primærfarger i eget skapende arbeid.

Elevene på førstetrinnet har i den anledning vært gjennom flere oppgaver der de har fått eksperimentere med form og farge. Ittens fargesirkel har vært i fokus. Primærfarger og fargekontraster med varme og kalde farger har vært spennende for mange! Ta en titt på elevarbeider der de har jobbet med former i papir gjennom å klippe, tegne, male og lime.


Fikks Ferigge Ferie er et sommerferietilbud for barn i Stavanger. Påmeldingen har åpnet

Vedlagt finner dere all nødvendig informasjon og påmeldingskjema.


Det vil bli gjennomført obligatoriske kartleggingsprøver i lesing og regning på 1.,2. og 3.trinn i perioden 18.mars - 12.april.

Formålet med kartleggingene er å finne elever som trenger ekstra oppfølging. Elever med resultater underbekymringsgrensen kan trenge ekstra oppfølging.

Kartleggingen gir ingen pålitelig informasjon om resten av elevene. Det betyr at hvis en elev har alt riktig er det hva som kan forventes på det aktuelle trinnet.


Turveien mellom Lektor Mosgrens gate og Vidarhuset blir stengt neste uke, 18.-22. mars.

Årsaken er at et stort felt med grantrær skal felles. Denne granskogen er særlig utsatt for vindfall og må felles. Mange av trærne står langs turveien som er mye brukt som skolevei, og vi finner det derfor tryggest å stenge turveien mens arbeidet pågår.

Skogen blir sperret av med gjerder og man må i denne perioden gå rundt Lassabanen som vist på kartet. Rød linje viser sperringer, blå sirkel viser skogen som skal felles og grønn pil viser anbefalt rute til og fra skolen.  

Til dere foreldre som har barn som går denne veien så ber vi om at de blir informert om dette og at barna blir fortalt hvordan de kan gå rundt. Det vil i tillegg stå vakt ved gjerdet mandag og tirsdag kl 08:00-08:30 samt omkring kl 14:00 for å hindre barn i å komme inn på området. Sperringene fjernes når arbeidet er fullført.Elevene i 5. klasse har skrevet eventyr på Cromebook og det var gøy å vise og lese dem for fadderbarna.  Eventyrene inneholder både tekst, bilde og lydfiler og det var mye latter, smil og glede å se under lesestunden. Det er hyggelig å observere den gode kontakten som er oppstått mellom de store og de små.

Alle klassene på Lassa skole skal i ukene fremover ha fokus på lese- og skriveutvikling.

Elevene på førstetrinnet fikk hvert sitt brev fra hunden, Max. Brevet ble lest sammen på skolen og elevene leste det deretter hjemme i lekse. Videre skrev elevene svar på brevet. Avslutningsvis kom Max på besøk og elevene leste for ham. En inspirerende og lærerik prosess!

Målet for opplæringen er at eleven skal kunne arbeide kreativt med tegning og skriving i forbindelse med lesing.


Vårens lese- og skriveuker har startet, og det ble markert med en felles åpningssamling i mediateket.

Nå ønsker vi å ha ekstra fokus på lesing av faktabøker og fagtekster samtidig som vi jobber med skriving av ulike fakta- og fagtekster.


Førstetrinnet på Lassa skole er med å kåre årets bok, 2018.

Det er nominert 9 bøker, det vil si, 3 bøker fordelt på aldersgruppene: a) 1. – 2. klasse, b) 3. – 4. klasse og c) 5. 6. og 7. klasse.

De nominerte i 1.- 2. klasse er: Hemmelig venn, Ville begynner på skolen og Dumme tegning. Årets bok er ingen konkurranse i vanlig forstand. Poenget er ikke å rangere litteratur, men å få barn og ungdom til å lese mer. Konkurranse-elementet er der for å skape ekstra oppmerksomhet rundt alle de gode bøkene som ble utgitt i året som gikk.


Det er 6.februar, samefolkets dag!

Førstetrinnselevene har forberedt seg og forhåpentligvis lært en del om urbefolkningen i Norge. Dagen er felles for alle samer i Norge, Finland, Sverige og Russland.

Vi har lest bøker, skrevet, tegnet, malt, klippet, limt, pratet samisk, laget smykke av leire, spist samisk mat og vært på uteskole og lekt samer i skogen. På selve samefolkets dag blir det gruppearbeid og quiz!

Press play og få et lite innblikk i elevenes prosess frem til Samefolkets dag!


Massasje og Yoga ledes av læreren og elevene får gjort varierte øvelser gjennom lek og historier.

Massasje gir trening i å gi og å motta, samt bevissthet rundt egne og andres grenser. Flere ulike elementer av sosial kompetanse og karakteregenskaper kan trenes via massasje. Flere rapporter viser at bare noen minutter avslappende massasje letter innlæringen når det gjelder lesing, skriving og regning. Massasje viser seg å minske stress og barna blir roligere og mer tilfredse.

Yoga i skolen handler om å lære elevene å stresse ned. Diverse pusteøvelser kan blant annet styrke elevens selvfølelse. Når eleven blir kjent med egen pust, kan de lære forskjell på pust når de har det bra og pust når de opplever ubehag. Denne kunnskapen kan overføres til andre sammenhenger. De kan da bli mer bevisst på hva som stresser dem, og hva som roer dem når de har indre uro. Å mestre seg selv gir økt selvfølelse. 

Press play og ta en titt når elevene to og to sammen ledes gjennom ulike øvelser.