Meny
Velg Klasse 1
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 83 02 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Det er 101 dokumenter i arkivet.
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juli 2019><<
juli 2019
mtotfls
24252627282930
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304
Lenkesamling Lassa skole
Har du barn på sosiale medier?
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Lassa skole har avtaler med Bama og Tine om levering av skolefrukt og skolemelk.

Ordningen er foreldrebetalt. Det er nå mulig å bestille for både høsthalvåret 2019 og vårhalvåret 2020.

Ordningen for skolefrukt/skolemelk starter første skoledag, torsdag15.august 2019.

Hvis du bestiller melk/frukt etter at skoleåret har startet, vil det ta noen dager fra den dagen du bestiller til første levering.

For å sikre seg frukt/melk fra første skoledag, er det en fordel å bestille så snart som mulig og i god tid før skolestart.

Vi oppfordrer til at det bestilles kun en type melk til elevene i uken for å unngå for mye administrasjon.


Vi håper så mange som mulig av skolens elever blir med på lesekampanjen Sommerles!

Her er det lov å lese alle slags bøker; både skjønnlitteratur, lettleste bøker, faktabøker, tegneseriebøker og bildebøker. Lydbøker teller også, og også bøker som voksne leser høyt for barna.Et tips er å lese ebøker, spesielt hvis dere skal på en lengre ferie i sommer.

Underveis i lesingen registrerer elevene alt de leser, og på denne måten samler de XP (poeng), troféer og premier. Stikk innom biblioteket, lån med dere bøker og hent kodeord og premier!

Mange av våre elever var med i fjor sommer, og vi håper enda flere hiver seg med denne sommeren!

I tillegg til mer informasjon om lesekampanjen, så finner dere også boktips tilpasset den enkelte på Sølvberget sine sider.; https://www.xn--slvberget-l8a.no/Laering/Bli-med-paa-Sommerles

Selve lesekampansjen sin nettside finner dere her: https://sommerles.no/

Ønsker dere alle en god sommer med tid til fine leseopplevelser!

 


Elevene ved Lassa skole - sammen med ledelsen, skolens øvrige personal, FAU og Driftsstyret - har gleden av å invitere til åpen dag/aksjonsdag på Lassa skole tirsdag 28. mai fra klokken 17:00 til 19:00.

Denne dagen samles vi alle, både elever, deres familier og hele staben på Lassa skole, for å vise solidaritet og å gjøre en felles innsats for å nå målet om SKOLE FOR ALLE, i Peru. Målet for aksjonsdagen er å vise solidaritet og å samle inn penger til prosjektene i Peru.



I flere generasjoner har vafler vært fellesnevneren for kos og hygge over hele landet. 25.mars feires den store vaffeldagen i flere land i verden. Dagen har sitt opphav fra Sverige, der de spiste vafler for at våren var offisielt igang. I middelalderen ble 25.mars feiret, fordi det var den dagen jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun skulle få Jesusbarnet.

Førstetrinnet markerte dagen med vafler, høytlesing og praktiske oppgaver i matematikken. Elevene fikk jobbet seg gjennom flere av kunnskapsløftets kompetansemål, både i matematikk, sosial kompetanse og mat og helse. 


Læreplanen i kunst og håndverk er delt inn i design, kunst, arkitektur og visuell kommunikasjon. Flere av kompetansemålene omhandler det å uttrykke egne opplevelser gjennom tegning, samt blande og bruke primærfarger i eget skapende arbeid.

Elevene på førstetrinnet har i den anledning vært gjennom flere oppgaver der de har fått eksperimentere med form og farge. Ittens fargesirkel har vært i fokus. Primærfarger og fargekontraster med varme og kalde farger har vært spennende for mange! Ta en titt på elevarbeider der de har jobbet med former i papir gjennom å klippe, tegne, male og lime.


Alle klassene på Lassa skole skal i ukene fremover ha fokus på lese- og skriveutvikling.

Elevene på førstetrinnet fikk hvert sitt brev fra hunden, Max. Brevet ble lest sammen på skolen og elevene leste det deretter hjemme i lekse. Videre skrev elevene svar på brevet. Avslutningsvis kom Max på besøk og elevene leste for ham. En inspirerende og lærerik prosess!

Målet for opplæringen er at eleven skal kunne arbeide kreativt med tegning og skriving i forbindelse med lesing.


Førstetrinnet på Lassa skole er med å kåre årets bok, 2018.

Det er nominert 9 bøker, det vil si, 3 bøker fordelt på aldersgruppene: a) 1. – 2. klasse, b) 3. – 4. klasse og c) 5. 6. og 7. klasse.

De nominerte i 1.- 2. klasse er: Hemmelig venn, Ville begynner på skolen og Dumme tegning. Årets bok er ingen konkurranse i vanlig forstand. Poenget er ikke å rangere litteratur, men å få barn og ungdom til å lese mer. Konkurranse-elementet er der for å skape ekstra oppmerksomhet rundt alle de gode bøkene som ble utgitt i året som gikk.


Det er 6.februar, samefolkets dag!

Førstetrinnselevene har forberedt seg og forhåpentligvis lært en del om urbefolkningen i Norge. Dagen er felles for alle samer i Norge, Finland, Sverige og Russland.

Vi har lest bøker, skrevet, tegnet, malt, klippet, limt, pratet samisk, laget smykke av leire, spist samisk mat og vært på uteskole og lekt samer i skogen. På selve samefolkets dag blir det gruppearbeid og quiz!

Press play og få et lite innblikk i elevenes prosess frem til Samefolkets dag!


Massasje og Yoga ledes av læreren og elevene får gjort varierte øvelser gjennom lek og historier.

Massasje gir trening i å gi og å motta, samt bevissthet rundt egne og andres grenser. Flere ulike elementer av sosial kompetanse og karakteregenskaper kan trenes via massasje. Flere rapporter viser at bare noen minutter avslappende massasje letter innlæringen når det gjelder lesing, skriving og regning. Massasje viser seg å minske stress og barna blir roligere og mer tilfredse.

Yoga i skolen handler om å lære elevene å stresse ned. Diverse pusteøvelser kan blant annet styrke elevens selvfølelse. Når eleven blir kjent med egen pust, kan de lære forskjell på pust når de har det bra og pust når de opplever ubehag. Denne kunnskapen kan overføres til andre sammenhenger. De kan da bli mer bevisst på hva som stresser dem, og hva som roer dem når de har indre uro. Å mestre seg selv gir økt selvfølelse. 

Press play og ta en titt når elevene to og to sammen ledes gjennom ulike øvelser.


100-skoledagersfesten ble en stor suksess!

Sang, dikt, leker, mat, frukt, kaker, ballonger, gruppearbeid, skattejakt.... og mye, mye mer. En minnerik dag vi sent vil glemme! Tusen takk til hjelpsomme foreldre som alltid er positive og stiller opp. Kakene og frukten var nydelig.

Press play!