Meny
Velg Klasse 1
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 75 55 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Lenkesamling Lassa skole
Har du barn på sosiale medier?
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<oktober 2021><<
oktober 2021
mtotfls
27282930010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

I morgen blir det faddertur for 1. og 5. klasse. Elevene kan ha med seg en ekstra god nistepakke og noe varmt å drikke hvis de vil. 

Vi gleder oss! 


Svømmefrikort skoleåret 2021-2022


I dag må alle sjekke matboksen til elevene. Der ligger det en invitasjon fra klassekontaktene og et gratis svømmekort til elevene som kan brukes til svømmehaller i området. 

Denne uken startet vi med flaskepost. Vi la en flaskepost i hvert klasserom og åpnet denne sammen med elevene. Der sto det at alle foreldrene vil ha en flaskepost hver uke der elevene skriver om ting fra skoledagen sin. Flaskepost er en bok som vi skriver i på skolen, og hvor dere foresatte er mottakerne. Formålet er at elevene skal oppleve meningsfull skriving, og i tillegg vil dere få litt informasjon om hva vi holder på med på skolen. Les mer om denne på ukeplanen. 

Det var spennende for både elever og voksne på skolen på fredag når vi snakket og meste flaskeposten vi fant. Elever som lurte på når dere hadde lagt igjen denne i klasserommet og var veldig ivrig i skrivingen. I begynnelsen vil det være fellesskriving, altså at vi skriver sammen på tavlen så skriver de av i sin bok. Etterhvert vil fler og fler klare å formulere og skrive sine egne setninger. Dette gleder vi oss til alle sammen. 


I dag hadde vi hentediktat. Elevene gikk på jakt etter ord på gangen for å så huske disse på vei tilbake til plassen sin. Der skulle de skrive ordet de fant inn i boka si. Utrolig kjekt å se elevene konsentrere seg for å huske ordet de fant og sa dette høyt for seg selv på veien. Læring blir ikke bedre enn dette med blanding norsk og fysisk aktivitet. 


Kast ballen er et nasjonalt tiltak igangsatt av Norges Håndballforbund med, mål om å introdusere flere barn til lek med ball.

Gjennom et skreddersydd undervisningopplegg som kan tas i bruk i kroppsøvingstimene i Kast ballen-perioden, får barn i 1.–3. trinn en introduksjon til lek med ball og håndball på skolen. Målet er at elevene skal ta med seg de morsomme øvelsene ut i friminuttet, og fortsette å leke og øve på dem der. Kast ballen arrangeres i hele Norge i ukene 37, 38 og 39.

Sammen med elevene ser vi frem til masse ball-lek og håndballglede i ukene som kommer.

Med vennlig hilsen,
Norges Håndballforbund

Se vedlegg til artikkel oppe til høyre: Helsesykepleier, foreldremøte. Det er lagt til ekstra informasjon om undervisningen om vold- og seksuelle overgrep. Dersom dere har spørsmål knyttet til undervisningsopplegget, ta kontakt!

Vi har i dag hatt besøk av den kulturelle skolesekken. 1.-3. trinn har kost seg med forestillingen Magiske Fredrik.

Her er bilder fra forestillingen:


Det er mye forkjølelse i omløp i disse dager og vi har mange elever som hoster og ikke er helt i form.

Vi minner om at elever skal holdes hjemme ved forkjølelsessymptomer pga. smitte. Slik håper vi på å kunne begrense omfanget og unngå at flere blir smittet.

 


Endelig fikk førsteklassingene og femteklassingene møte hverandre. Elevene ble delt inn i faddergrupper og vi hadde en fin faddertur ute for å bli kjent. Dagen avsluttet med en is til alle elevene. Utrolig kjekt å se hvor omsorgsfulle femteklassingene var ovenfor sine fadderbarn.  Førsteklassingene hadde telt ned til denne dagen og synes det var stas å få lov til å leke sammen med de store elevene. Vi gleder oss til enda mer fadderaktiviteter i løpet av skoleåret. 

Sett av datoen allerede nå. Det blir foreldremøte onsdag 8. september kl: 17.00-18.30 for Sol og kl: 18.45-20.15 for Måne. Begge foresatte kan komme da vi klarer 1-meters avstand. Foreldremøte blir i mediateket. 

Minner også om bli kjent samtaler som er i neste uke, uke 35. Se etter innkalling i postkassen. Husk å lever inn bli kjent skjemaet som ble sendt hjem denne uken. 


I dag hadde vi stasjonsundervisning. Elevene kom fort inn i det og det var mye arbeidsglede. Dette blir en læringsmetode som kommer til å bli flittig brukt fremover. Elevene ble delt inn i grupper og alle gruppene var innom alle stasjonene for å utføre forskjellige oppgaver. Stasjonene inneholder både praktiske og skriftlige oppgaver. Vi gleder oss allerede til neste gang!

Nå kan du trygt og enkelt avtale timer på helsestasjonen og med skolehelsetjenesten via Helsenorge. Her kan du se dine barns timeavtaler, hvilket barn som har timen, få oversikt over vaksiner og sende meldinger hvis du lurer på noe.

52 spente førsteklassinger hadde sin første skoledag på Lassa skole i dag.

Solen skinte og det ble en flott dag! Vi gleder oss til fortsettelsen og til å bli kjent med dere alle!

VELKOMMEN SOM SKOLELEV PÅ LASSA SKOLE!


Lassa skole har avtaler med Bama og Tine om levering av skolefrukt og skolemelk.

Ordningen er foreldrebetalt. Det er nå mulig å bestille for både høsthalvåret 2021 og vårhalvåret 2022.

Ordningen for skolefrukt/skolemelk starter første skoledag torsdag 19. august 2021. For å sikre seg frukt/melk fra første skoledag, er det en fordel å ha bestilt  i god tid før skolestart. Hvis du bestiller melk/frukt etter at skoleåret har startet, vil det ta noen dager fra den dagen du bestiller til første levering.

Vi oppfordrer at det bestilles kun en type melk til elevene i uken for å unngå for mye administrasjon.

Dere kan bestille her: frukt og melk 


Velkommen til skolestart torsdag 19.august. 

2. til 7. trinn starter kl 0830 og møter på sine klasserom.

1.trinn starter kl 0900 og vi tar sikte på fint vær, med opprop i skolegården. 

Her vil vil våre nye førsteklassinger ønskes velkommen av rektor, kontaktlærerne og assistentene som skal jobbe på trinnet. 

Skoledagen slutter kl. 13.10 for 1.-4.trinn og for de som skal på SFO, så starter den umiddelbart etter skoleslutt.( Øvrige trinn følger sin timeplan som ligger på klassens hjemmeside)

Vi gleder oss til å ønske nye og gamle elever velkommen til Lassa skole.


Psykisk helse og livsmestring i skolens lovverk.

I overordna del av lærerplanen blir formålet med opplæringen tydeliggjort: "…elevane og lærlingane skal utvikle kunnskap, dugleik og holdningar for å kunne meistre liva sine" (opplæringsloven§1-1).

Denne delen av lærerplanen sier også noe om det verdigrunnlaget som opplæringen skal bygge på: "Verdiene er grunnlaget for vårt demokrati og skal hjelpe oss å leve, lære og arbeide sammen i en kompleks samtid og i møte med en ukjent framtid" (Opplæringens verdigrunnlag, overordnet del av læreplanverket).

Folkehelse og livsmestring som tverrfaglig tema i skolen skal gi elevene kompetanse som fremmer god psykisk og fysisk helse, og som gir muligheter til å ta ansvarlige livsvalg. I barne- og ungdomsårene er utvikling av et positivt selvbilde og en trygg identitet særlig avgjørende.

Et samfunn som legger til rette for gode helsevalg hos den enkelte, har stor betydning for folkehelsen. Livsmestring dreier seg om å kunne forstå og å kunne påvirke faktorer som har betydning for mestring av eget liv. Temaet skal bidra til at elevene lærer å håndtere medgang og motgang, og personlige og praktiske utfordringer på en best mulig måte.

På Lassa betyr det:

Vi jobber systematisk med å legge et godt grunnlag for å mestre eget liv. Vi ønsker at elevene skal bli robust nok til å tåle motgang, og mestre utfordringer gjennom livet.

Dette jobber vi med fra 1.-7.trinn, alle voksne på skolen/SFO er involvert og vi setter av tid i timeplaner / aktivitetsplaner til systematisk jobbing.

I praksis betyr det at vi jobber med;

Selvverd

Medborgerkompetanse /sosial kompetanse - å kunne omgås medborgere på en god og nyttig måte.

Følelser; lære om de ulike følelsene, kjenne igjen, sortere, regulere

Tankemønster - selvsnakk

Sårbarheter - hva jeg tåler mindre av / reagerer sterkere påPå bakgrunn av en nylig forskriftsendring, og på grunn av en betydelig økning i bruk av småelektrisk kjøretøy ser politiet nødvendigheten av å gå ut med informasjon om hvilke regler som gjelder for disse.

Politiet i Stavanger ser, og får meldinger om, at det er mye farlig og ulovlig bruk av disse kjøretøyene blant barn og ungdom i kommunene.  

I det vesentlige skyldes dette for mange personer som sitter på, uaktsom kjøring, endring av ytelse og manglende bruk av lys.Det er registrert flere ulykker med disse kjøretøyene.  

På bakgrunn av dette har politiet forfattet et brev og ber skolene,  både barne- og ungdomskoler, samt videregående skoler, distribuerer dette til foreldre/foresatte.

Brevet ligger i kolonnen til høyre, helt øverst.


Opplæringsloven kapittel 9A er endret og nye regler om elevenes skolemiljø er innført fra 1.august 2017.

Alle elevene har rett til et trygt og godt skolemiljø heter det i den nye loven. For å sikre denne retten har skolene fått en utvidet aktivitetsplikt.

Vedlagt og under skolens planer finner dere Lassa skole sin plan for arbeid med elevenes psykososiale miljø.


Opplæringsloven kapittel 9A er endret. Nye regler om elevenes skolemiljø er innført fra 1.august 2017.

Alle elevene har rett til et trygt og godt skolemiljø heter det i den nye loven. For å sikre denne retten har skolene fått en utvidet aktivitetsplikt.

På årets foreldremøter orienterte vi om endringene i loven og hva dette betyr for hvordan skolen jobber.

Vi presenterte også skolens nye plan for arbeid med elevenes psykososiale miljø. Både presentasjonen fra foreldremøte og planen, som skal godkjennes i driftstyret vil bli lagt ut på hjemmesiden i løpet av nærmeste fremtid.