Meny
Velg Klasse 1
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 83 02 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Det er 101 dokumenter i arkivet.
Lenkesamling Lassa skole
Har du barn på sosiale medier?
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<november 2019><<
november 2019
mtotfls
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293001
02030405060708
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
HUSK TEKNOLAB I MORGEN 12.11. kl 17:30-19:00

For niende året engasjerer Lassa skole seg i solidaritetsarbeid gjennom den skolerettede bistandsorganisasjonen Hei Verden.  

Det er et stort engasjement, blant både store og små på skolen. I vår gjorde FAU, alle voksne og elever på Lassa en fantastisk innsats på Hei Verden – dagen.

Vi samlet inn nærmere 120 000 kroner til skolegang for barn i Bangladesh på aksjonsdagen og gjennom den omvendte julekalenderen


Alle elever lar Chrombooken bli igjen på skolen i dag.

Dette er et forebyggende hastevedtak etter at det var branntilløp i en Chromsbook i Sandnes kommune.

Skolesjefen skriver i en melding til alle skoler i dag, fredag:

"Hei,
Vi viser til  nyhetssaken om branntilløp i Chromebooken til en elev i Sandnes:

https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/2Gg5dx/chromebooken-til-1-klassingen-begynte-aa-brenne

Skolesjefen har i løpet av ettermiddagen i går vært i dialog med Sandnes kommune og vår egen IT-avdeling. Stavanger kommune og Sandes kommune er i dag i møte med Acer Norges ledelse og teknisk personell. Vi avventer et svar fra leverandør om det er et tilstrekkelig tiltak fra vår side at elever skrur Chromebooken helt av når den ikke er i bruk. I påvente av tilbakemelding fra dette møtet, må elevene la Chromebooken ligge igjen på skolen over helga. Vi håper da å kunne komme med mer informasjon fra IT-avdelingen og leverandør. "Uke 43-46 har vi på Lassa skole ekstra fokus på lesing av skjønnlitterære bøker.

Dette ble markert med felles åpningssamlinger i mediateket der elevene bl. a. fikk høre eksempler på leseoppdrag fra erfarne lesere i 7. klasse, diktfremføring med 3. klasse, eventyrsang med 2. klasse som forsangere og bokdans med 7. klasse.

I disse ukene setter vi av ekstra tid til lesesiestaer og ulike leseaktiviteter på skolen.

Målet er at elevene: 

* videreutvikler leseferdighetene sine

* får økt leselyst og leseglede

* kan samtale og reflektere over innhold i tekster.

 


Psykisk helse og livsmestring i skolens lovverk.

I overordna del av lærerplanen blir formålet med opplæringen tydeliggjort: "…elevane og lærlingane skal utvikle kunnskap, dugleik og holdningar for å kunne meistre liva sine" (opplæringsloven§1-1).

Denne delen av lærerplanen sier også noe om det verdigrunnlaget som opplæringen skal bygge på: "Verdiene er grunnlaget for vårt demokrati og skal hjelpe oss å leve, lære og arbeide sammen i en kompleks samtid og i møte med en ukjent framtid" (Opplæringens verdigrunnlag, overordnet del av læreplanverket).

Folkehelse og livsmestring som tverrfaglig tema i skolen skal gi elevene kompetanse som fremmer god psykisk og fysisk helse, og som gir muligheter til å ta ansvarlige livsvalg. I barne- og ungdomsårene er utvikling av et positivt selvbilde og en trygg identitet særlig avgjørende.

Et samfunn som legger til rette for gode helsevalg hos den enkelte, har stor betydning for folkehelsen. Livsmestring dreier seg om å kunne forstå og å kunne påvirke faktorer som har betydning for mestring av eget liv. Temaet skal bidra til at elevene lærer å håndtere medgang og motgang, og personlige og praktiske utfordringer på en best mulig måte.

På Lassa betyr det:

Vi jobber systematisk med å legge et godt grunnlag for å mestre eget liv. Vi ønsker at elevene skal bli robust nok til å tåle motgang, og mestre utfordringer gjennom livet.

Dette jobber vi med fra 1.-7.trinn, alle voksne på skolen/SFO er involvert og vi setter av tid i timeplaner / aktivitetsplaner til systematisk jobbing.

I praksis betyr det at vi jobber med;

Selvverd

Medborgerkompetanse /sosial kompetanse - å kunne omgås medborgere på en god og nyttig måte.

Følelser; lære om de ulike følelsene, kjenne igjen, sortere, regulere

Tankemønster - selvsnakk

Sårbarheter - hva jeg tåler mindre av / reagerer sterkere påBokstavinnlæring med varierte undervisningsmetoder gir spennende skoledager! Ta en titt på de stilige bokstavtegningene!

Elevene har til nå lært seks bokstaver ved hjelp av VAKT-metoden. 

V - visualisering med bilder, filmer og tegninger

A - auditivt med rim, regler og høytlesing

K - kinestetisk med bevegelser, aktiv skole og uteskole

T - taktilt med skriving, tegning, bygging og maling


I dag har førstetrinnselevene skrevet brev til klassebamsen, Pluto!

Pluto har nemlig havnet på sykehuset. Veterinæren måtte sy en skade på magen. Elevene har i den anledning sendt hvert sitt brev til klassebamsen.


Hei!

Jeg heter Brit Haugvaldstad Våga og jobber i skolehelsetjenesten på Lassa skole. Jeg fikk dessverre ikke mulighet til å delta på foreldremøtet sist uke. Jeg har vært og hilst på de flotte elevene på 1.trinn, og delt ut informasjonsbrosjyre om skolehelsetjenesten. Alle elever på 1.trinn vil få brev i ranselpost før høstferien med innkalling til skolestartsamtale.


Førstetrinnselevene har i dag fått hver sin Chrome Book. 

I den anledning, har de via Feide logget inn med eget brukernavn og passord. Videre har de tilgang til flere pedagogiske programmer som tilbyr tilpassa opplæring. Elevene mestret oppgavene og det var god stemning da de fikk jobbe med digitale oppgaver.


Førsteklassingene på Lassa skole er igang med bpkstavinnlæring og har denne uken lært to nye bokstaver. En slik progresjon vil gjøre at elevene får presentert hele alfabetet før jul.

Målet med undervisningen og innlæringen er å tilrettelegge pedagogisk med variasjon. Elevene skriver blandt annet i bokstavhus, tegner, bygger bokstaver med lego, rimer, skriver ord, lytter ut lyder, finner lyder i ord, former bokstavene med naturmateriale, tegner, leker, pusler og vi har høytlesing og språkleker hver dag.

Nb! Uteskolen er fra uke 36 flyttet fra torsdager til fredager. For mer informasjon, jfr ukeplan i høyre marg.