Meny
Velg Klasse 1
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 83 02 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Det er 104 dokumenter i arkivet.
Lenkesamling Lassa skole
Har du barn på sosiale medier?
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juli 2021><<
juli 2021
mtotfls
28293001020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829303101
02030405060708
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Hei! Grunnet streik, har enkelte elever fått ny samtaletid. Nytt tidspunkt til dem det gjelder, ligger i postmappen. Ta kontakt med kontaktlærer dersom det ikke passer :)

Velkommen! 


Nå nærmer vi oss slutten på et veldig spesielt skoleår som er gjennomført i sin helhet med smittevernregler og organisering på både gult og rødt nivå. Det har vært et annerledes år, men for deres barn har dette vært hverdagen og deres møte med skolen. Vi syntes det har gått over all forventning både med de unge håpefulle og også med samarbeidet med dere foreldre. Tusen takk for det!

Nå er har vi kommet til den tiden på året hvor vi skal sette sammen klasser. Som dere sikkert husker fra foreldremøte og fra min infovideo før dere startet, vil vi nå sette sammen klasser ut i fra den kjennskapen vi har fått til deres barn.

Vårt mål er å skape et best mulig læringsmiljø for alle elevene. Derfor jobber vi nå med å sette sammen klasser hvor vi kan oppnå dette, fordi vi vet av forskning at det er det mest gunstige for alle.

Elevene har gjennom året fått bli kjent med hverandre og også knyttet nye vennskapsbånd. Til vanlig ville de kunnet lekt mer sammen på tvers av kohorter, men på tross av at vi ikke har kunnet dette ser vi at elevene har blitt godt kjent.

Vi har  prøvd ut ulike elevrelasjoner og sett hvordan vi kan lage best mulig klasser, som skal gi et best mulig skoletilbud for alle elevene ved Lassa.Vi ser hvem som påvirker hverandre positivt i læringssituasjoner, vi legger også vekt på vennskap og trivsel - og tar hensyn til dette når vi setter sammen klassene. Som skole har vi et ansvar for at hver enkelt elev og de enkelte gruppene fungerer best mulig, så dette er noe vi legger stor innsats i for at det skal bli best mulig.

Hva kjennetegner gode læringsmiljøer:
Det er en god fordeling av elever
Fin fordeling også med tanke på det faglige nivået. Både høyt presterende og elever som trenger ekstra oppfølging.
En god fordeling av ressurser - både med lærere og andre ressurser.
Og selvfølgelig at det er gode relasjoner elev-elev og elev - voksen.

Dette er vårt mål og også våre kriterier når vi skal fordele elever, lærere og resurser på trinnet.

Vi håper og tror at dere stoler på vår profesjonalitet når vi skal sette sammen klassene. 

Da gleder vi oss til at klassene blir endelig satt og vi vet at dette blir bra!

 

 

 


Hei alle sammen! Tiltakene på rødt nivå blir strengere denne gang.

Førstetrinnet deles nå i fire kohorter og vil være i andre rom enn de vanlige klasserommene. Gruppesammensetningene får elevene vite i skolegården i morgen tidlig. Elevene møter utenfor Sol- og Månerommet til vanlig tid. Alle lærerne på førstetrinnet vil være ute i skolegården i morgen tidlig og vise vei.

Les gjerne på skolens forside for mer detaljert informasjon


I morgen, fredag er vi klare for påskeferie

Førstetrinnselevene har fått med seg en del utførte påske- og vinterarbeider i postmappen. Husk å tømme postmappen .)

Ønsker alle en aktiv og fin ferie

Mvh Førstetrinnslærerne


I morgen skal førstetrinnselevene feire at de har gått 100 skoledager på Lassa skole, samt alle sammen har jobbet seg gjennom hele alfabetet.

I den anledning blir det ett par kjekke overraskelser til elevene, samt arbeidsoppgaver som passer til anledningen. 

Flere av elevene har i dag spurt om de kan få lov å kle seg ut. Vi tenker ja! Noen ønsker å kle seg ut som Supermann, andre slik de tror de vil se ut som 100-åring. De som vil kan kle seg ut etter eget ønske.

Vi gleder oss til fest!


I morgen skinner også solen og snøen er fremdeles på plass. Vi tenker det er ett godt valg å benytte oss av finværet og uteaktiviteter.

Husk varme klær og send gjerne med litt ekstra mat. Hvis du har, ta med akebrett, for det blir ny dag med uteskole. 


Hei alle sammen

Carpe Diem! I morgen skinner solen og snøen er på plass i storbyen, Stavanger

Vi spiser på skolen, men går ut rett før 10.15. Husk varme klær og send gjerne med litt eksta mat.

Ta gjerne med et akebrett, for førstetrinnet skal på uteskole. 

 


Hei alle sammen og godt nyttår!

Da er vi klar for siste halvår i førsteklasse. Dessverre pågår enda Covid-19-situasjonen. Skolen er over på rødt nivå. Klassene sol/måne regnes som to kohorter. Vi følger smittevernreglene og de ulike lærerne knyttes nå til sin faste kohort. Elevene møtes på skolen klokken 8.30. Still opp foran vinduet til klasserommet du tilhører.

Vi ser frem til et fint halvår sammen.


Det nærmer seg jul! 

 Førstetrinnselevene på Lassa skole har snart gjennomført ett lærerikt, men litt spesielt første skolehalvår. 

I dag fikk alle elevene synge foran rektor, Kristin og skolekonsulent, Annett..... en nydelig konsert som også var en del av filminnspilling til dere foresatte.

https://vimeo.com/484147605

Passord til filmlinken vil ligge i deres barns matboks i morgen. Til dere som ønsker å se i dag, send en epost til Mariann, så order vi det.

Tusen takk for et fint skolehalvår! Vi er heldige som får tilbringe vår hverdag sammen med så mange kjekke elever. 

Mvh Aina, Liv Anne, Ingrid, Mariann og Kristine 


Å være forelder byr på mange gleder, men mange er også usikre og ønsker en enklere tilgang til fagfolk for støtte og hjelp.

Stavanger kommune lanserer 13.oktober spørsmål- og svartjenesten foreldrespør.no.

I foreldrerollen kan det for de fleste oppstå situasjoner man er usikre på hvordan man skal håndtere. I en digital hverdag der det vrimler av mer eller mindre kvalitetsikret hjelpe- og støttetilbud og hundretusener av nettartikler kan det være nyttig med flere profesjonelle offentlige løsninger. Det er bakgrunnen for at en ny tjeneste nå ser dagens lys. Prosjektleder Svein Olav Kristensen er ikke i tvil om at det er behov for tilbudet. 


10. oktober markeres verdensdagen for psykisk helse. Årets slagord er SPØR MER. Hvorfor er dette så viktig? Hvordan kan du redde noen ved å spørre mer?

Les mer på Foreldrepulsen.no


Smitten i regionen vår har økt de siste ukene. Nå er det ekstra viktig at vi alle overholder de smittevernreglene som gjelder.

På Lassa skole har vi spesifisert noen ekstra tiltak i personalet og skjerpet inn muligheten til å ha fysiske møter. I den forbindelse ber vi også dere foreldre om å respektere at vi ikke ønsker at foreldre kommer inn på skolen eller i elevenes garderobe. Vi håper på forståelse for dette.


Vi ønsker i utgangspunktet ikke foreldrene inn i garderoben til elevene pga. smittevern. ( Dette gjelder både på SFO og skole)

Det vil stå en voksen fra trinnet i døren når skolen åpner som vil kunne være til hjelp, spesielt med de minste elevene.

Vi ber om forståelse for dette og skal gjøre vårt beste for å ivareta elevene slik at dette blir en trygg og fin opplevelse.    


For mange foreldre er samlivsbrudd løsningen på en vanskelig situasjon.

Alle brudd er forskjellige, men felles er at de innebærer en vond periode for både voksne og barn.

Foreldreskapet fortsetter selv om ekteskapet / samlivet opphører og vi på skolen ønsker, og er avhengig av, et godt samarbeid for å sikre elevene en best mulig hverdag på skolen - også når livet ikke er så greit.Sommerles.no er en digital lesekampanje for 1.-7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august.

På sommerles.no kan elevene registrere bøkene de leser, samle poeng, få kule premier og lesetips, lese den eksklusive Sommerles-fortellingen, løse oppgaver og følge med på hva vennene leser!

Sommerles er for alle, og elevene kan lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneserier, eller de kan bli lest for - all lesing teller. Når de legger inn bøker får de digitale trofeer til profilen sin på nettsiden, og de kan hente premier på biblioteket i løpet av sommeren.

Barn som leser jevnlig i løpet av sommeren, styrker leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Noen leser på fritiden, men vi vet at de barna som ikke gjør det, stiller med et dårligere utgangspunkt ved skolestart. Vi håper at dere vil hjelpe oss med å motivere barna til å være med på Sommerles.no

Det er en fin aktivitet uansett hvor dere skal feriere i sommer. Ta turen innom altom.sommerles.no for mer info!

Anbefaler med det samme allbok.no der alle som har lånekort eller Feide-pålogging kan låne gratis bøker og lydbøker! Her kan dere lese rett i nettleser eller laste ned app fra Play Store eller App Store på nettbrett eller mobil.

Vi ønsker dere mange gode leseopplevelser fremover!


Heldigvis kan vi nå åpne skolen gradvis og vi gleder vi oss til å ta imot alle elever på 1.-4.trinn, fra mandag 27.april.

Denne uken har vi brukt til å sette oss inn i veilederen og laget gode planer slik at barn og voksne skal få en trygg oppstart. 

En rekke tiltak er planlagt for at det skal bli trygt for elevene å komme tilbake til en noe mer normal hverdag.

Hjemmeundervisning fortsetter som tidligere for elevne på 5.-7.trinn, inntil videre.

Omsorgstilbudet vil opprettholdes for de opp til 12 år etter gjeldende kriterier, som tidligere.


Nedenfor finnes link til veileder om smittevern

Nasjonal smitteveilederKjære elever og foreldre,  

Vi er alle i en helt spesiell situasjon. På grunn av Covid-19 viruset har hverdagen vår det siste året endret seg drastisk. På skolen må elevene holde avstand til medelever i timer og friminutt. Mange skoler har hatt smitteutbrudd og klasser har måttet gå i karantene.   

Også denne påsken blir annerledes. Vi må unngå smitte av viruset, og kan derfor ikke bevege oss hvor vi vil. Vi kan heller ikke være sammen på den måten vi er vant til. Det krever mye av oss. Alle lever vi ulike liv og bor forskjellig. For noen kan denne perioden være vanskelig, noe som preger hverdagen og stemningen hjemme.  

Er du bekymret, redd eller ensom og trenger noen å snakke med?

Under "Les mer" finner du noen kontakter du kan ringe.                                                                                      

Vi bryr oss - stavangerskolen

 


Hjemmeskolen fortsetter foreløpig til over påske. I den anledning ønsker vi en enda mer tettere kontakt. Vi vil fortsette å legge ut oppgaver i Classroom med dagsplan om hva som skal gjøres her, men det vil ikke lenger være en oversikt over hele uken, men nå dag for dag. 

Morgensamling: klokken 08:30 vil det bli lagt ut dagsplan..Elevene er kjent med Classroom, så vil legger den ut der. Denne uken skal vi “møtes” via Google Meet. Der skal vi i første omgang se hverandre igjen og si hei. Etter hvert vil det presenteres ulike tema, der vi snakker sammen og har ulike oppgaver. 

Arbeid i de ulike fag: elevene vil hver dag få oppgaver i norsk, matematikk og praktisk arbeid. I tillegg vil de fem ukedagene variere med en oppgave i naturfag, samfunn og miljø, religion og livssyn, kunst og håndverk, musikk og engelsk.

Dialog og oppfølging: Kontaktlærere er fremdeles tilgjengelig på e-post og hang out gjennom hele skoledagen og svarer så raskt vi kan. Trenger du en prat med en voksen utenfor familien disse dagene, kan du gjerne ringe miljøterapeut Wenche på mobil 408 72 919 eller Anne på mobil 995 12 410.