Meny
Velg Klasse 1
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 73 00 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Lenkesamling Lassa skole
Har du barn på sosiale medier?
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2022><<
mai 2022
mtotfls
25262728293001
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Vi takker alle elever, foreldre, ansatte, besteforeldre og tidligere elever for en veldig kjekk ettermiddag. 

Det var god stemning og yrende liv på alle stands. Elevene hadde gode presentasjoner i alle klasserom med salg av elevprodukter og kjekke aktiviteter på skoleområdet. Det var loddsalg med mange fruktkurver som premie. Og ikke minst FAU sin kafé med godt utvalg.


Da begynner vi å bli klare til å ha vår Hei Verden aksjon. Forberedelsene er godt i gang.

17.00: Åpning i skolegården
Deretter sirkulering på skolens område mellom spennende aktiviteter, salgsboder og kafé. Samtidig blir det tildelt halvtime i hvert klasserom:
17:15 - 17:45: 7a - 1.trinn - 2a - 2b
17:45 - 18:15: 7b - 3a - 3b - 4a - 4b
18:15 - 18:45: 7c - 5a - 5b - 6a - 6b

Det blir salg av kuponghefter flere steder (Vipps for å kjøpe hefte). Kupongheftet koster 100,- og inneholder 10 “bonger” a 10 kr. På hver aktivitet/bod må det enten vippses eller bruke “bonger” fra kupongheftet.

Salg av kuponghefter vil bla være ved de gule skurene ved inngangen til skolegården. 


Lassa skole har åpen dag/aksjonsdag - Hei Verden på Lassa skole tirsdag 24. mai fra klokken 17:00 til 19:00. 
Denne dagen samles vi alle, både elever, deres familier og hele staben på Lassa skole, for å vise solidaritet og å gjøre en felles innsats for å nå målet om SKOLE FOR ALLE, i Peru. Målet for aksjonsdagen er å vise solidaritet og å samle inn penger til prosjektene i Peru.
På aksjonsdagen vil skolens område være fylt av spennende aktiviteter/salgsboder som alle sirkulerer fritt mellom. Alle klassene har forberedt ulike aktiviteter. Hver aktivitet har sin pris. I løpet av aksjonsdagen har hver klasse fått tildelt en halv time der elevene i klassen, sammen med familiene sine og kontaktlærer, samles i klasserommet. For denne halvtimen har den enkelte klassen laget sitt eget innhold ☺ Klassens aktivitet/salgsbod stenges i dette tidsrommet og åpnes igjen umiddelbart etterpå ☺
Foreldregruppen, FAU, arrangerer kafé, der det selges bakverk, drikke og pølser ☺ Kafeen finner du på nedsiden av skolen (utenfor Mat og Helse rommet)

Vi vil ikke ha penger i omløp denne dagen. I stedet for brukes kuponghefter og vipps.
Det blir salg av kuponghefter flere steder (Vipps for å kjøpe hefte). Kupongheftet koster 100,- og inneholder 10 “bonger” a 10 kr. På hver aktivitet/bod må det enten vippses eller bruke “bonger” fra kupongheftet.Tirsdag og onsdag arrangerte ungdommene fra Bergeland aktivitetstimer for de trinnene de har hatt praksis i dette skoleåret. Selv om ikke været spilte på lag, ble det to kjekke dager med glade barn, ungdommer og voksne.

I dag var vi så heldige at Bergeland ungdommene som er med oss arrangerte noen aktivitetstimer for oss med flere kjekke aktiviteter. Til tross for mye nedbør koste både store og små seg. 

LASSA SKOLE I BARNETOGET 17. MAI 2022

Endelig skal vi få lov til å gå i 17. mai tog igjen. Dette gleder vi oss til 😊
Alle elever fra Lassa skole møter senest kl. 09:30 på parkeringsplassen v/ Eiganes gravlund.

Etter oppstilling marsjerer vi ca. kl. 09.40 etter Eiganes skole og Eiganes skolekorps ned til sentrum.
I år skal Lassa skole gå ut som nr.49. Barnetoget starter i byen kl. 10:00. Vi fortsetter å gå bak Eiganes skole og Eiganes skolekorps. Etter oss kommer Kannik skole. Husk å ta med flagg!
Elevene venter med smellsaker eller” trompeter” til etter toget. Vi ønsker heller ikke at elevene tas ut av toget underveis, men venter til vi er ferdige. Vi vil vise oss frem med stil og legge vekt på å gå fint, marsjere! Husk gode sko
Toget går i år Storhaug ruten (se kart i lenken) og løser seg opp rundt Nytorget.

https://www.stavanger.kommune.no/17.-mai-i-stavanger/#barnetoget

Lærere og foreldre som følger klassene, vil bli stående ved fanen til alle elevene er hentet. Vennligst gi beskjed til læreren dersom elever er bortreist 17. mai, og derfor ikke kan bli med i toget.

Gratulerer med dagen!
Ingvar Lunde
Fungerende rektor


Hei

Stavanger svømmeklubb skal  arrangere Aqua swim Camp i sommer for barn 7-10 år, dette er et gratis ukestilbud og vi ønsker å nå fram til så mange barn som mulig.


https://www.stavangersvommeklubb.no/svommeskole-kurs/aqua-swim-camp/

Søknadsfristen er fredag 6. mai kl. 14.00.

Etter 2 år med koronarestriksjoner er vi igjen klar for å arrangere Hei Verden - skolens solidaritetsaksjon tirsdag 24. mai klokken 17-19.

Dette er et av satsningsområdene til elevrådet på Lassa skole, og det er obligatorisk frammøte. 

Vi legger ut datoen allerede nå, slik at feks. idrettslag kan legge til rette for at det denne dagen unngås kamper o.l.

Viktig at dere foreldre gir beskjed til de fritidstilbud barnet deres er med i.


Vi ønsker å invitere alle skoler til Idrettsrådet Stavangers KLASSEKONKURRANSE for Idrettsdagen 2022 og håper dere får til å involvere elevene deres!

Lørdag 23. april kl.12:00-16:00 blir det gratis adgang for alle i Stavanger Idrettshall. Her presenterer idrettslag fra Stavanger over 30 forskjellige idretter som du kan se og prøve. Vedlagt er plakat for arrangementet og oversikt over alle deltagende idrettslag.

Idrettsrådet utfordrer alle skoleklasser i Stavanger til å stille med flest mulig elever fra sin aktuelle klasse. Vinnerklassen får en SOMMERAVSLUTNING arrangert av Idrettspatruljen med mat, drikke og spennende aktiviteter.

For å delta trenger alle barn og unge kun å registrere navn, klasse og skole på et kort skjema som står ved hovedinngangen til Stavanger Idrettshall på selve dagen.

 


Elevrådet på skolen har to satsingsområder, solidaritet for andre (Hei Verden) og trivsel på skolen. I dag har vi hatt elevrådets trivselsdag, del 1, med ulike aktiviteter inne.


Trinnene ble delt i grupper på tvers, for å bygge opp trinn følelse etter lange tider med kohorter og klassedelt aktivitet.


Elevrådet har planlagt ulike aktiviteter for trinnene, og lagt vekt på gode fellesopplevelser. Det har vært mye lek, samarbeidsoppgaver, utholdenshetstrening og hjernetrim. Noen leker var nye, og noen hadde elevene ønsket. De minste samarbeidet om felles tegneprosjekt, mens de eldste hadde escape-room oppgaver. Flere trinn hadde master-mind og mesternes mester leker.


En kjekk dag for store og små :)

Da er vi i gang med chromebook og flere elever har fått nytt favorittfag, IKT/data. Vi har etter nyttår hatt om nettvett , om passord og hvorfor det er viktig at vi ikke deler dette og ikke minst hvordan vi behandler en digital enhet. Vi har fått øvd oss på å logge inn, jobbet litt inne på salaby og multi nettoppgaver og skrevet litt setninger på Google dokumenter. Alle elevene har fått sin egen feide-bruker med brukernavn og passord. På mandag i postkassen sender vi dette med hjem slik at elevene også kan jobbe litt hjemme på sider som krever feideinnlogging. Kjempefint hvis elevene kan øve litt på å logge seg inn på brukeren sin hjemme om dere har mulighet. Legger ved noen bilder fra sist IKT-time. 


Skoleelever anbefales å holde seg hjemme når de er syke, men kan gå på skolen så lenge de har vært feberfrie i 24 timer. Skoleelever behøver ikke teste seg selv om de har symptomer.

Alt fravær meldes som vanlig til kontaktlærer.


I dag flagget vi og hadde fest for at vi har gått i førsteklasse i 100 dager. Det ble en dag fylt med alle slags aktiviteter som inneholdt tallet 100. Vi laget oss selv som 100 åringer, laget kule briller med tallene 100, bygget kreative ting med 100 kaplaklosser, sang, danset og masse annet kjekt. Det var flere kreative matbokser som passet dagen. Vi avsluttet dagen med kake, boller og saft. Dette var en skikkelig fin markering for å feire fullført  100 dager i førsteklasse. Elevene gikk stolt hjem med en diplom for fullført 100 dager på skolen. Skikkelig stas for både voksne og barn! 

 


Legger ved bilder av det gjenglemte tøyet vi har liggende på skolen.  Gi beskjed hvis du kjenner noe igjen så kan vi legge det i sekken til eleven slik at det kommer trygt hjem. 

I dag ble det bokstavfest. Vi har lært alle bokstavene i alfabetet og det måtte feires. 

Vi benyttet anledningen med den lille snøen som var igjen til å ta en akedag på slutten av dagen. Det ble mange smil når det ble kappløp ned bakken mellom elever og de voksne. Og ja, de voksne vant :) 
Vi koste oss alle sammen. Minner om koseklær og en ekstra god nistepakke på fredag for en liten førjulskos aktivitet  (se ukeplan) 

Kjekt dag på skøyter for både førsteklasse og femteklasse på fredag. Det ble skøyting med julemusikk i bakgrunnen, som passet perfekt for å starte en fin førjulstid. Utrolig kjekt å se fadderne hjelpe fadderbarna som var litt ustø på skøyter, hjelp med påkledning av hansker og generelt bare en god stemning mellom elevene. 

Minner om at vi drar i ishallen fredag 3. desember. Elevene må ha med seg skøyter, hjelm, gode klær og votter. De kan også ha en ekstra god nistepakke og noe varmt å drikke hvis de ønsker det. Vi gleder oss til en kjekk opplevelse sammen! 

 

 


Fredag var hele skolen deltakende i BlimE 2021.

Her er vår video som du kan se på NRKsuper: