Meny
Velg Klasse 1
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 83 02 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2019><<
mai 2019
mtotfls
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
03040506070809
Lenkesamling Lassa skole
Har du barn på sosiale medier?
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

BARNETOGET 2019

Alle elever fra Lassa skole møter senest kl. 09.30 på parkeringsplassen v/Eiganes gravlund. Ta hensyn hvis du skal kjøre inn på parkeringsplassen, da vi vil bruke denne til oppstilling. Avgang fra gravlunden kl. 09.45

Vi skal gå ned til byen sammen med Eiganes skole, Eiganes skolekorps og Den franske skolen. Vi vil gå ned til byen via til Tordenskioldsgate, Eiganesveien og til Knut Holms gate.

Husk å ta med flagg, med navn og gode sko.Elevene ved Lassa skole - sammen med ledelsen, skolens øvrige personal, FAU og Driftsstyret - har gleden av å invitere til åpen dag/aksjonsdag på Lassa skole tirsdag 28. mai fra klokken 17:00 til 19:00.

Denne dagen samles vi alle, både elever, deres familier og hele staben på Lassa skole, for å vise solidaritet og å gjøre en felles innsats for å nå målet om SKOLE FOR ALLE, i Peru. Målet for aksjonsdagen er å vise solidaritet og å samle inn penger til prosjektene i Peru.Torsdag hadde småtrinnet påskerebus. 37 lag sprang på kryss og tvers i skolegården; svarte på spørsmål, gjettet på bilder og løste ulike oppgaver. Et lag fra 4b og et fra 2b stakk av med seieren, og vant lekeutstyr til klassene sine. Fredag var det mellomtrinnet sin tur, like mange poster, men litt vanskeligere oppgaver. Denne gangen vant lag fra 7.trinn +6B 😊 kjempegod innsats, godt humør og veldig mange deltakere! God påske til alle🐣

Blide og fornøyde førsteklassinger og lærere har benyttet seg av finværet og flyttet noe av undervisningen ut. Vi har hatt aktiv skole og uteskole i både kunst & håndverk, kroppsøving, norsk, matematikk og sosial kompetanse. Se bilder fra da elevene hadde ordstafett og laget påskebilder av naturmaterialer.

Førstetrinnselevene på Lassa skole er godt igang med bruken av Chromebook.

Elevene skriver inn eget brukernavn og passord, jobber i Google Disk, samt jobber og leverer oppgaver i Google Classroom. De er så ivrige og flinke! Flere av elevene er i ferd med å fullføre sin første skriveoppgave i Google Document. For å bli kjent med tastaturet har de skrevet sitt eget navn på en hel side. Videre har de blitt kjent med skriftstørrelse og verktøylinja hvor de kan se hvor mange ord de har skrevet. Deretter tegnet de seg selv, limte sammen delene og vips så henger det mange stilige kunstverk i klasserommet.


I flere generasjoner har vafler vært fellesnevneren for kos og hygge over hele landet. 25.mars feires den store vaffeldagen i flere land i verden. Dagen har sitt opphav fra Sverige, der de spiste vafler for at våren var offisielt igang. I middelalderen ble 25.mars feiret, fordi det var den dagen jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun skulle få Jesusbarnet.

Førstetrinnet markerte dagen med vafler, høytlesing og praktiske oppgaver i matematikken. Elevene fikk jobbet seg gjennom flere av kunnskapsløftets kompetansemål, både i matematikk, sosial kompetanse og mat og helse. 


Læreplanen i kunst og håndverk er delt inn i design, kunst, arkitektur og visuell kommunikasjon. Flere av kompetansemålene omhandler det å uttrykke egne opplevelser gjennom tegning, samt blande og bruke primærfarger i eget skapende arbeid.

Elevene på førstetrinnet har i den anledning vært gjennom flere oppgaver der de har fått eksperimentere med form og farge. Ittens fargesirkel har vært i fokus. Primærfarger og fargekontraster med varme og kalde farger har vært spennende for mange! Ta en titt på elevarbeider der de har jobbet med former i papir gjennom å klippe, tegne, male og lime.


Fikks Ferigge Ferie er et sommerferietilbud for barn i Stavanger. Påmeldingen har åpnet

Vedlagt finner dere all nødvendig informasjon og påmeldingskjema.


Det vil bli gjennomført obligatoriske kartleggingsprøver i lesing og regning på 1.,2. og 3.trinn i perioden 18.mars - 12.april.

Formålet med kartleggingene er å finne elever som trenger ekstra oppfølging. Elever med resultater underbekymringsgrensen kan trenge ekstra oppfølging.

Kartleggingen gir ingen pålitelig informasjon om resten av elevene. Det betyr at hvis en elev har alt riktig er det hva som kan forventes på det aktuelle trinnet.


Turveien mellom Lektor Mosgrens gate og Vidarhuset blir stengt neste uke, 18.-22. mars.

Årsaken er at et stort felt med grantrær skal felles. Denne granskogen er særlig utsatt for vindfall og må felles. Mange av trærne står langs turveien som er mye brukt som skolevei, og vi finner det derfor tryggest å stenge turveien mens arbeidet pågår.

Skogen blir sperret av med gjerder og man må i denne perioden gå rundt Lassabanen som vist på kartet. Rød linje viser sperringer, blå sirkel viser skogen som skal felles og grønn pil viser anbefalt rute til og fra skolen.  

Til dere foreldre som har barn som går denne veien så ber vi om at de blir informert om dette og at barna blir fortalt hvordan de kan gå rundt. Det vil i tillegg stå vakt ved gjerdet mandag og tirsdag kl 08:00-08:30 samt omkring kl 14:00 for å hindre barn i å komme inn på området. Sperringene fjernes når arbeidet er fullført.