Meny
Forside
Haugen 12 4323 Sandnes. Postadresse: Postboks 583, 4302 Sandnes
Telefon: 51 33 79 00 Send oss e-post
Redaktør: Bente Aarsvoll
Periodeplan
9A - Periodeplan
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Prosedyrer §9a elevenes rett på en trygg og god skolehverdag

Skolen skal sørge for at elevene har det trygt og godt på skolen.

Alle som jobber på skolen skal følge med på at elevene har det bra på skolen. Hvis en voksen på skolen vet om – eller tror – at en elev blir mobbet, plaget, eller på andre måter ikke har det bra, skal hun eller han alltid gripe inn og stoppe krenkelsen med en gang, hvis det er mulig si ifra til rektor undersøke det som har skjedd.

Du finner et eget skriv under Dokumenter til høyre i menyen.

Informasjon fra Utdanningsdirektoratet:

https://www.udir.no/nullmobbing


Lundehaugen ungdomsskole jobber for at elevene skal ha og oppleve en trygg og god skolehverdag. Dette skjer ved at vi er spesielt  oppmerksomme på å fremme et godt psykososialt miljø for alle elevene.

Hvem kontakter  elevene hvis de opplever at  de ikke har det trygt og godt på skolen?

Alle voksne ved skolen har ansvar for at elevene har det trygt og godt. Skolen er organisert slik at elevene skal ivaretas og være trygge på de voksne de  er sammen med hver dag. Kontaktlærer er elevenes sin viktigste voksen på skolen. Kontaktlærer har et særlig ansvar for å følge opp elevene i sin klasse. Sosialrådgiver ved skolen har også et overordnet og et eget ansvar for å følge opp elevene.  Helsesøster er også en viktig person for elevene .

Rektor og ledelsen kan kontaktes når som helst.

 

Hvem kontakter du som foresatte, hvis  ditt barn ikke vil ta kontakt med en voksen selv?

Du kan kontakte den du måtte ønske på skolen.  Vi er opptatt av å løse disse sakene på en god måte, og anbefaler at kontaktlærer eller ledelse kontaktes hvis dere har en bekymring. Kontaktlærer har et særlig ansvar for samarbeid hjem /skole på klassenivå. I saker der elevene  opplever at de ikke har et trygt og godt miljø, vil ledelse og kontaktlærer jobbe sammen. Ledelse, helsesøster, kontaktlærere og rådgivere vil alltid samarbeid til beste for eleven.

Hvem involveres når vi  skal undersøke og utarbeide  aktivitetsplan?

Rektor har alltid det overordnede ansvaret i alle saker og alt som har med drift av skolen.  Organisatorisk har vi en oversikt, som viser hvem som har ansvar for det trinnet din ungdom går på. Du finner organisasjonskartet  i dokumenter  menyen til høyre.

Skolen har plikt til å utarbeide en aktivitetsplan. Se lenken:  https://www.udir.no/laring-og-trivsel/skolemiljo/aktivitetsplikt/#krav-om-aktivitetsplan

Det viktigste for å oppnå en trygg og god skolehverdag for alle elevene er å jobbe med forebygging, skape god relasjon til elevene og mellom medelevene.

På foreldremøtene 28., 29. og 30.august, vil rektor informere  om arbeidet med §9A.