Publisert: 12. september 2025 | Sist endret: aldri | Forfatter: Vegard Bendiksen

6B på Geitmyra

3. og 4. september var 6B så heldige og fikk besøke Geitmyra matkultursenter på Odderøya.

23 spente barn og 2 voksne møtte spente opp på Odderøya og traff to hyggelige og dyktige formidlere. 

Første dagen lærte Helene og Nikolai oss om grunnsmakene, spiselige vekster, hvordan man lager smør, to ulike knivgrep, hvordan se forsjellen på dårlige og gode blåskjell og tilbereding av mat på bål. Denne dagen laget barna en blåskjellgryte helt fra bunnen av. NAM! 

Dag to møtte vi opp på fiskebrygga. Der stod Helene og Marcus (en av norges raskeste filetskjærere) og ventet på oss. Denne dagen var fokuset på å lære om organene til fisken og tilbereding av fisk. På menyen denne dagen var det tacoinspirerte fiskepinner med egenlagde potetlomper og ulike salater. NAM!

Vi hadde i alt to utrolig fine og læringsrike dager på Geitmyra. 

Takk for oss!