Publisert: 15. oktober 2025 | Sist endret: 15. oktober 2025 | Forfatter: Heidi Søfteland

6A på Geitmyra

Den 13. og 14. oktober var det 6A sin tur å dra til Geitmyra matkultursenter på Odderøya. 22 nysgjerrige og spente elever, men som også var skeptiske til ordet ”fisk”. “Må vi smake på alt?” var spørsmål vi fikk på vei inn. Nina og Heidi fulgte også med – mest for å passe på, men også litt for å smake.

Vi ble møtt av Helene og Nikolai – to formidlere med så stor kunnskap om mat og bærekraft. Dag én lærte vi om grunnsmaker (ja, det finnes mer enn bare ketchup og sjokolade), spiselige vekster (nei, ikke alt grønt er salat), og hvordan man lager smør – med ekte armkraft! Vi fikk også innføring i knivgrep (ingen fingre ble skadet, bare noen agurker), og lærte å skille mellom blåskjell som sier "spis meg" og de som sier "løp!". Dagens høydepunkt? Barna lagde sin egen blåskjellgryte fra bunnen av. NAM! Noen spiste flere porsjoner.

Dag to startet på fiskebrygga, hvor Nikolai og Marcus – en mann som kan filetere en fisk raskere enn du kan si "potetlompe" tok imot oss. Vi fikk se innsiden av en lyr og lærte hvordan man tryller lyr om til fiskepinnetaco. Barna lagde egne potetlomper, salater og fiskepinner som kunne fått selv Gordon Ramsay til å smile.

Oppsummert var de to dagene fylt med læring, latter og mat som smakte bedre enn skolelunsjen. Elevene dro hjem med fulle mager, nye ferdigheter og en større respekt for blåskjell og fisk med navn. Vil avslutte med en takk til Geitmyra for at de bidro til å gjøre elevene til "små kokker med store smil".