Meny
Velg seksjon Forside
Innføringsklasse
Stadionveien 12, 4580 Lyngdal Postboks 186, 4576 Lyngdal
Telefon: 38334250 Send oss e-post
Redaktør: Ingfrid Farestad Skofteland
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Kommunen har publisert retningslinjer for oppmøte på skolen ved symptomer på Covid-19. Følg lenken under for å lese disse.

Skolehelsetjeneste er et lovpålagt helsetilbud til alle barn og unge. Tjenesten har fokus på helsefremming, forebygging og tidlig intervensjon. Det jobbes ut fra å styrke ressurser og sterke sider hos barn, unge og foreldre. Skolehelsetjenesten skal bidra til å fremme et god psykososialt skolemiljø med fokus på forebygging av mistrivsel, mobbing og psykiske plager.

Da er vi ferdige med første uke i nytt skoleår. Det var fint å kunne ønske nye og «gamle» elever velkommen til Lyngdal ungdomsskole. Det ble en annerledes mottakelse men det var en fin opplevelse å kunne ta runden rundt i alle klasser første skoledag sammen med inspektør, sosiallærer, helsesykepleier, rådgiver/spes.ped koordinator og MOT-koordinator hvor vi fikk presentert oss og komme med informasjon.

For å begrense smitte har vi satt i gang en rekke tiltak på skolen. Trafikklysene med grønt, gult og rødt nivå viser hvilke smitteverntiltak som gjelder for skolene for de ulike nivåene. Det er smittesituasjonen i Norge som avgjør hvilket nivå vi på skolen skal følge. Skolene forbereder skolestart i august hvor vi følger gult nivå i trafikklysmodellen.

Det nærmer seg skolestart, under kan du laste ned skoleruta for kommende skoleår.

Etter å ha vært nede en stund åpner vi nå opp for bruk av appen Tieto Education for kommunikasjon mellom skole og hjem.

Det er noen rare dager vi befinner oss i nå og dette kan for både barn, unge og foreldre by på utfordringer. I denne situasjonen er det mange som opplever hverdagen som ekstra krevende og det er viktig at både elever og foreldre vet at det finnes mange som vil hjelpe. Det finnes flere ulike tjenester som er tilgjengelig for samtaler, råd og veiledning.

Skolen ber foresatte være oppmerksomme på en app som heter YOLO. Den er linket med Snapchat. Vi har registrert at noen elever på skolen bruker denne til å oppmuntre til slåsskamp og til å trakassere hverandre. Dette kan de gjøre anonymt.

Fylkesmannen er statens representant i fylket og har ansvar for å følge opp vedtak, mål og retningslinjer fra Stortinget og regjeringen. Høsten 2019 ble det gjennomført et tilsyn ved Lyngdal ungdomsskole, her kan du lese den foreløpige tilsynsrapporten Fylkesmannens kontor har presentert.

Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) møtes med jevne mellomrom på Lyngdal ungdomsskole. Under kan du lese referater fra disse møtene.