Meny
Forside
Rennesøy kommune Tlf sentralbord: 51720200
Redaktør: Kristin Brabrand, Elin Asbjørnsen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Å bli foreldre

Å bli foreldre er en stor omveltning for de fleste. Det å få barn gir mange store gleder, men det kan også være slitsomt og vanskelig. Mye av det vanlige hverdagslivet må legges bort til fordel for den lille som krever nesten all tid. Det kan være lurt å ha forberedt seg på denne tiden, slik at en vet litt om hva som kan forventes og hva som er normalt.

Bruk god tid sammen med partneren din til å forberede dere. Snakk sammen om hvordan dere vil oppdra deres barn og hva dere tror vil bli viktig for barnet deres. Det finnes mye bra faglig litteratur som kan være lurt å lese før den travle tiden begynner. Spør jordmor om tips.

I Rennesøy kommune har vi jordmortjeneste på helsestasjonen. Dere kan selv velge om dere ønsker kontroller hos jordmor i tillegg til lege, eller bare gå til lege. Hos jordmor har en anledning til å reflektere over viktige temaer som blir aktuelle som nybakte foreldre.

Dersom dere planlegger graviditet, er det viktig at kommende mor starter opp med Folsyre-tilskudd, aller helst før hun blir gravid. Det er også av stor betydning å holde seg helt borte fra alkohol og andre rusmidler.

Når en er gravid er det vanlig at følelser svinger opp og ned i perioder. Dette skjer med de aller fleste. Dersom du som gravid over lengre tid kjenner deg nedstemt er det viktig for deg og ditt kommende barn at du søker hjelp.

Det å bli foreldre er en meningsfull oppgave, og dere går en spennende tid i møte!