Meny
Forside
Rennesøy kommune Tlf sentralbord: 51720200
Redaktør: Kristin Brabrand, Elin Asbjørnsen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Mobbing

Mobbing kan foregå i barnehagen, på skolen, på nettet og i fritiden.

I Rennesøy kommune har vi nulltoleranse mot mobbing: Manifest mot mobbing 2011 - 2014 . Dersom du som forelder har mistanke om, eller kjenner til, at ditt barn opplever mobbing vil vi gjerne forsøke å hjelpe!

Barnehagene og skolene i Rennesøy jobber for at alle elever har rett til et godt oppvekstmiljø som fremmer helse, trivsel og læring. Opplæringsloven § 9a sier bl.a; ”Elever som opplever å bli utsatt for mobbing, vold, rasisme eller ulike former for diskriminering, skal kunne stole på at skolen tar problemene deres på alvor. Skolen skal, eventuelt i samarbeid med andre myndigheter, iverksette nødvendige tiltak for å stanse slik atferd.”

Hvis mobbingen skjer på en bestemt arena, er det viktig å ta kontakt med en ansvarlig voksen på denne arenaen. Dersom du ønsker mer råd og veiledning ift mobbing, kan du ta en titt på de vedlagte lenkene du finner i margen. Er mobbingen/krenkingen av en så alvorlig karakter at dere vurderer politianmeldelse, ta kontakt med Ryfylkeøyane lensmannskontor.