Meny
Forside
Hovedadresse Eddaveien 25 4327 SANDNES Telefon: 51338100 Send oss e-post
Postadresse Øygard u.skole, Sandnes kommune, Postboks 583 4302 SANDNES
Redaktør: Espen Nielsen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Læringsplan
8. trinn
9. trinn
10. trinn
Vurderings- og aktivitetsplaner
8. trinn
9. trinn
10. trinn
Timeplaner - alle trinn og klasser
Timeplaner - 2023/2024
Fravær / permisjon
Fravær / permisjon
Pålogging - ansatt
Påloggingsside (intern side)
ICCS-undersøkelse for elever på 9. trinn

Informasjon om deltakelse i International Civic and Citizenship Education Study (ICCS) 2022

ICCS er en internasjonal undersøkelse som omhandler ulike spørsmål knyttet til demokrati og medborgerskap. I 2022 skal ICCS gjennomføres for tredje gang og din skole er en av de nesten 200 norske skolene som er utvalgt til å delta. Spørsmålene i studien omhandler elevenes interesse for, engasjement rundt, forståelse for og kunnskap om ulike sider ved demokrati og medborgerskap. Selve gjennomføringen skjer i en dag i tidsrommet uke 17/18-23.

Utdanningsdirektoratet har ansvar for Norges deltakelse og et team forskere ved Institutt for lærerutdanning ved NTNU og NTNU Samfunnsforskning gjennomfører undersøkelsen på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet. Det er International Association for the Evaluation of Educational Achievement (IEA) som leder og koordinerer den internasjonale delen av studien. IEA er en organisasjon som består av institusjoner som arbeider med forskning, evaluering og utvikling innenfor skolefeltet, og formålet med deltakelsen er å få et kunnskapsgrunnlag som på sikt gjør norsk skole bedre.

Deltakelsen i ICCS-studien er hjemlet i forskrift til opplæringsloven (§§ 2.7 og 2.8) og deltakelsen er obligatorisk for de skolene og elevene som trekkes ut til å delta. Det er ingen lærere eller andre ansatte på skolen som vil få se hva den enkelte elev har svart. Alle svarene blir lagret sikkert og behandlet konfidensielt. Hver elev får en egen id de bruker, og det er kun forskerne som har tilgang til deltakerlister. Disse vil bli slettet etter gjennomført datainnsamling og det vil ikke være mulig å spore noen svar tilbake til enkeltpersoner.

Eventuelle spørsmål kan rettes til prosjektleder Oddveig Storstad eller Personvernombudet ved Utdanningsdirektoratet: personvernombud@utdanningsdirektoratet.no.