Meny
Velg seksjon Framside
Håvasteinveien 105 4150 RENNESØY
Telefon: 51720630 Send e-post til oss
Redaktør: Erik Nielsen

Her kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg, og lese nyheter om hva som rører seg på skolen vår.

Husk å abonnere på nyheter ved å trykke "Abonnèr på nyheter" i menyen til høyre.


4. november ryddet elever fra valgfaget Internasjonalt samarbeid i strandkanten i Vikevåg og langs E39 på Sokn. Et av målene i faget handler om å diskutere og utforske globale utfordringer, og plast i havet, temaet for årets tv-aksjon, er en global utfordring.

På forhånd hadde elevene skrevet formelt brev til Green Mountain for å be om et samarbeid. Green Mountain er en bedrift som holder til i det gamle militæranlegget her på Rennesøy, og som er opptatt av klima og fornybar energi. Samarbeidet gikk ut på at om elevene ryddet, skulle de sponse med penger. Vi ble veldig fornøyd over den gode responsen vi fikk fra bedriften, og over at de ønsket å støtte oss med 10 000 kr som vi vil sende videre til årets tv-aksjon. Tusen takk til Green Mountain for samarbeidet!

Dersom det er noen andre der ute som ikke fikk støttet nok da tv-aksjonen gikk på TV i oktober, eller som uansett ønsker å bidra til vår innsending, er det bare til å ta i bruk vår side på Spleis, https://www.spleis.no/project/151016/history. Spleis-siden ligger ute i ca. 2 uker til. 


Hei,

Jeg har laget en 25-minutters lang informasjonsfilm til dere foresatte om situasjon på skolen nå.

Jeg prater om hvordan vi har det på gult nivå, hvordan organiseringen vil være på et eventuelt rødt nivå, og jeg tar også en gjennomgang av hvordan saksgangen er hvis en eller flere elever blir smittet.

Dette er gjort for å gi dere hjemme et lite innblikk i hva vi jobber med nå og hvordan vi planlegger, men også for å forberede dere på hva som kan komme. 

Håper dette er nyttig.

 


Som dere sikkert har fått med dere, ble ny smitteforskrift vedtatt i dag. Denne skal gjelde fra tirsdag.  

I den står det at man anbefaler munnbind til skoleelever på ungdoms-og videregåendenivå, som deler buss med andre passasjerer.  Våre elever tar både skolebusser og ordinære rutebusser (ergo deler med andre).

Jeg har vært i kontakt med skolekontoret og fremlagt saken, og da også informert om at våre elever deler skolebussene med Mosterøy og Vikevåg, og kommunen har derfor sagt at vi skal gå ut med følgende:  

Stavanger kommune vedtar at det nå anbefales munnbind på kollektivtransport. Dette gjelder voksne og elever på ungdoms- og videregående skoler. Rennesøy elevene deler skolebuss med to barneskoler, og i tillegg er det elever som tar rutebuss (og dermed deler buss med andre passasjer, i tillegg til medelever).

Derfor anbefales det at alle elever på Rennesøy skole som kjører buss til skolen, bruker munnbind fra og med tirsdag.

Skolen har i dag hatt møte med FAU, og FAU stiller seg bak anbefalingen, og håper så mange som mulig av elevene tar i bruk munnbind.

Skolen har bestilt inn munnbind, og vil gi disse til elever som ikke skaffer seg dette selv. Vi håper dog at flest mulig av elevene våre har med munnbind hjemme i fra, og at man går for vaskbare munnbind, som kan brukes flere ganger. Det vil være mest praktisk og miljøvennlig. 

Leveransen av munnbind vil ta noen dager, så skolen har ikke anledning til å dele ut noen før mot slutten av uken (om alt går etter planen). Vi vil kartlegge hvem som trenger munnbind, og hvem som selv besørger dette.

https://www.vitusapotek.no/sykdom-og-plager/lunger-og-luftveier/hvordan-bruke-munnbind%3F/a/A376003