Meny
Velg seksjon 3.trinn 3.trinn
1.trinn
2.trinn
3.trinn
4.trinn
5.trinn
6.trinn
7.trinn
Rensvikstubben 2 6520 FREI
Telefon: 71575630 Send oss e-post
Redaktør: Marit Risan
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2024><<
april 2024
mtotfls
25262728293031
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
apr
29
2024
ESL - Stafett og 15-leken
kl 18:00-19:30
Det er på tide med en liten oppdatering fra ettermiddagene med ESL. I dag var det hauk og due i ulike varianter og stikkball i gymsalen. Leken ble ledet av to staute og kjekke karer fra 6. trinn. 

Som foreldre er du den viktigste ressursen for ditt barns læring og utvikling. Du kan også være en viktig ressurs for andre barn:

- Hils på alle du møter på skolen

-Snakk positivt om andres barn og andre foreldre/foresatte

-Gjør en innsats for å bli kjent med voksne og barn på skolen

-Følg opp det som er bestemt

-Engasjer deg i å skape et godt miljø

- Vær opptatt av at alle er med

- Vær raus og forståelsesfull for barn som gjør feil (det er vanlig og det vi lærer av)

-Skap rom for å heie på flere barn enn ditt eget

 


Foresatte på 5.trinn er på plass for å bidra til en trygg og fin ettermiddag i Landsbyen i det fine været. Husk å sjekke kalenderen for dagens aktiviteter. 

Maur er en interaktiv kunsthendelse laget av det
australske kompaniet Polyglot. Den har turnert over
hele verden i offentlige rom og er nå bearbeidet og
tilpasset til DKS  "Den kulturelle skolesekken" av Rom for dans.

I dag er de her på Rensvik skole (1.-4. trinn) og i praksis for å sette søkelyset på:

Hvorfor er det viktig at vi tar vare på maurene og andre insekter? -
Maurene samarbeider - hva er egentlig samarbeid?
-Hva kan vi mennesker lære av maur?


Første til fjerde klasse har realfagsdag og i den forbindelse en annerledes undervisning på tvers av alle trinn. 

I dag er det trygge foresatte fra 3b og flinke elever fra 6.trinn som leder ESL. Det blir blant annet en gammel klassiker, boksen går. Husk å kle dere godt, det blir kaldt utover kvelden enda. Er du usikker på reglene? Se i aktivitetsbanken vi har startet på ned til høyre på denne siden. 

Det utføres gravearbeid rett over hovedveien i innkjørsel mot Furubakken-Idrettsveien. Skolen har vært i kontakt med leder for å trygge trafikksituasjonen for de elevene som må gå forbi området før og etter skolen. 

De har satt inn følgende tiltak ved å:   
-stoppe eller holde lav aktivitet fra kl 08:10-08:35 og 13:30-13:50 fremover.
-sette inn ekstra mannskap til å passe på barn så lenge de må stå på gangveien.


Klær kan godt brukes om. På Rensvik skole er vi opptatt av bærekraftig utvikling. Vi har fått eget stativ til klær som kan brukes om ved SFO-inngangen. 

Vi må utnytte det fantastiske vinterværet. I dag blir det aking på store matter i tillegg til de faste aktivitetene inne. Trygge voksne passer på ute og det blir tent bål. Både voksne og barn er velkommen til å bli med klokken 18:00 for god vinterstemning. 


Oppstarten av ESL på Rensvik har vært en suksess. Det har det vært godt oppmøte og tilbakemeldingene har vært veldig gode. Fra neste uke får ESL eget lokale i gymbygget. Vi ser at vi har behov for litt utstyr da skolen ikke har nok. Hvis noen har noe liggende som dere ikke lenger bruker, ønsker vi gjerne å gjenbruke dette. Det må være helt og i god stand. 

 


Aktiviteter står i kalenderen til høyre. Det er lurt å ha med innesko om du skal i gymsalen. Det er også lurt å ha med vannflaske for alle. 

I morgen, tirsdag 9. januar 18:00-19:30, er det første mulighet til å være med på ESL. Det er lagt opp til to ulike aktiviteter. Aktivitetene vil alltid stå beskrevet i kalenderen på høyre side, og aktivitetene og alderssammensetningen kan variere fra gang til gang.

Tilbudet er frivillig og gratis og starter opp etter ønske fra elevrådet. FAU ønsker å gjøre seg noen erfaringer før de sender ut et mer omfattende informasjonsskriv.


Vi er så heldig at Rema donerer frukt som de ikke kan selge til SFO Rensvik.

Hver uke snakker vi med Thomas på Rema. Han holder av frukta som vi kjører og henter. SFO ordner frukta og serverer til elevene som et lite mellommåltid. Dette er vinn-vinn, mindre mat blir kastet og elevene får noe de ellers ikke ville fått. Som er sunt og godt.


Tusen takk til alle dere som deltok på foreldremøtet på torsdag. En ekstra takk til dere som i tillegg tok ordet og kom med gode innspill og spørsmål til foredragsholder. Sist, men ikke minst takk til FAU med Linn Nikolaisen i spissen, Aina Aarøe fra Frei ungdomsskole og SLT-koordinator Per Atle Stenberg som la frem spennende perspektiver på dagsaktuelle tema. Dette skal vi ta med oss videre både i skolen og i FAU. 

Vårt fokus på samarbeid står omtalt på kommunens hjemmeside


Det er sendt ut påmelding til SFO i høstferien. Vi ber alle som har SFO-plass om å besvare denne innen fristen. Dette gjelder også om dere ikke skal benytte SFO i høstferien, da feriedagene til barn med 12.timersplass vil gå tapt etter de nye kommunale vedtektene for SFO. For barn på 1.-2. trinn som benytter 12 timer gratis SFO, har de i henhold til vedtektene tilbud om opphold mandag og tirsdag fra 08:00-14:00. Er det behov for opphold i SFO utover dette må dere kjøpe plass. Mer informasjon finner dere i påmeldingskjema som er sendt ut i Visma app.