Meny
Velg seksjon Framside
Artikkel
Vedlegg til artikkel
Folkemøte
Milja allé 9 5593 Skånevik
Telefon: 53758520 Send e-post til oss
Redaktør: Anne Lise Huneide
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<februar 2021><<
februar 2021
mtotfls
25262728293031
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
01020304050607
Vervarsling frå yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Folkemøte

Onsdag 8. januar 2020 kl. 18.00 - 21.00 på skakkesenteret.

Folkemøter om rus i regi av Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF)

Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF) har høsten 2018 og våren 2019 arrangert en rekke foreldre / folkemøter rundt om i hele Norge. Bakgrunnen for at vi gjennomfører disse folkemøtene er at vi som jobber tett på rusproblematikk er generelt bekymret for enkelte av ungdomsmiljøene våre og ønsker å bidra til at unge får en så god og trygg oppvekst som mulig. Mange voksne / foreldre føler seg utrygge på sin kunnskap om temaet. Møtene er derfor svært godt mottatt og har fått stor oppmerksomhet. Mange steder har hvert enkelt møte samlet mange hundre personer, og i Hå kommune møtte hele 1100 personer. Dette sier oss at der er et enormt informasjonsbehov blant voksne om temaet illegale rusmidler, både på generelt grunnlag og hvilke problemstillinger som er relevante lokalt. Vi er defnitivt inne i en endringstid hvor blant annet avkriminalisering og legalisering av narkotika er aktuelle diskusjonstemaer i samfunnet, blant annet gjennom den forestående rusreformen. I den anlending spres svært mye feilinformasjon, som f.eks at Rusreformen vil gjøre det lovlig å bruke narkotika. Folkemøtene har til hensikt å formidle faktainformasjon til voksne som er i daglig kontakt med barn og unge, slik at voksne kan bidra til at de unge får et korrekt bilde av situasjonen.

Folkemøtet: Folkemøtene settes opp etter en mal på ca 3 timers varighet og består av.

• Ca 40 min. lokal informasjon fra lokalt politi / kommune hvor en beskriver situasjonen sett fra lokalt ståsted.

• 1 times BRY DEG foredrag fra NNPF hvor en på generelt grunnlag gir et bilde av situasjonen, litt om regelverk, litt stoffkunnskap, virkninger, og ikke minst råd om hvordan voksne / foreldre sammen kan bidra til gode oppvekstvilkår.

• Ca 20 min pause

• 1 times foredrag TØR DU? av Mona og Arne Bratland. Bratland mistet sin sønn i en overdose MDMA i 2017 og har en unik og meget sterk historie å fortelle, samt at de har tillegnet seg kunnskap om forskjellige illegale stoffer de formidler på en treffende måte.

Kostnadsfritt: Norsk Narkotikapolitiforening har nå i sommer mottatt økonomisk støtte fra UNI-stiftelsen til å gjennomføre flere av disse folkemøtene rundt om i landet i løpet av høsten og våren 2020, og det vil således være nærmest kostnadsfritt for den enkelte kommune/arrangør å gjennomføre et slikt folkemøte.

Vi må imidlertid lokalt ha noen som tar ansvar som teknisk arrangement som lyd/bilde, kontakt med lokalt politi og kommunale forebyggere, skaffe egnede lokaler og stå for annonsering / promotering i lokalsamfunnet gjennom lokale medier, invitasjon til foreldre på skoler, Facebook eller lignende, slik at flest mulig får anledning til å komme.. Utforming av selve annonsen for møtet kan vi bidra med. Teknisk arrangør kan være enkeltpersoner eller grupper i kommune / politi eller f.eks foreninger eller FAU.

Foredrag på skoler:

Det er også mulig å få Bratland til å gjennomføre foredraget TØR DU for elever i ungdomsskolen og videregående skole på dagtid hvis en klarer å passe dette inn med skolene. Dersom det er ønskelig å få arrangert Foreldre / Folkemøte som ovenfor beskrevet i ditt nærmiljø, hører vi gjerne fra dere. Vi har allerede booket en del møter, men booker høsten fortløpende og prinsippet ”første mann til mølla” gjelder.

Vennlig hilsen

Torbjørn Nervik d.y.

Norsk Narkotikapolitiforening

Prosjektleder

Bry Deg - Si nei til narkotika

mail: torbjorn.nervik@nnpf.no

tlf: 913 38204

Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF) er en ideell organisasjon som drives på frivillig basis og har ca 3500 medlemmer fra Politiet, Tollvesenet, Påtalemyndigheten, Kriminalomsorgen, Forsvaret og andre naturlige samarbeidspartnere. Foreningen har flere lokallag der hovedaktiviteten er det forebyggende prosjektet Bry Deg- si nei til narkotika. Se www.nnpf.no