Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Kjærholen 5 4316 SANDNES Telefon: 51 33 83 00 Send oss e-post
Postadresse Sandnes kommune, Smeaheia skole Postboks 583, 4302 Sandnes
Redaktør: Tor A. Isene
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<desember 2018><<
desember 2018
mtotfls
26272829300102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31010203040506
des
21
2018
Siste skoledag!
Hele dagen
des
22
2018
Juleferie
Flere dager. Slutter 02.01.2019
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Gå til Its Learning

Slik bruker du hjemmesiden!

Du kan navigere på hjemmesiden ved å bruke "Meny" til venstre eller ved å bruke "Velg seksjon" til høyre.

Under "Meny" til venstre finner du informasjon om skolen, bl.a. om ansatte, planer og resultater. 

Under "Velg seksjon" til høyre finner du bl.a. oppdaterte nyheter fra hvert trinn og fra SFO, nytt fra FAU og SU og bildegallerier fra skolen vår.  

Det er mulig å abonnere på nyheter. Da får du nyheter direkte på mail.

Hilsen rekTor 

Vi trenger hjelp fra foreldre og barn med å tømme hyller og knagger innen siste skoledag. Ta med alt hjem; vi hjelper barna med plastposter:) Det er også en del flotte klær, uten eier, liggende. Dere finner dette under trappa ved adm./hovedinngangen, 1. etg. Umerket tøy, som ikke hentes innen 21.12., leveres Fretex.

Siste skoledag er fredag 21. desember. Elevene kan da ta med seg snop, evt. chips, for maks 25 kroner og en liten flaske brus. 

Elevene er på skolen til kl. 12.00, og SFO holder åpent fra samme tidspunkt. SFO vil være åpen 27. og 28. desember.

Skole og SFO åpner igjen onsdag 2. januar 2018.


Vi gjentar fjorårets suksess med "Omvendt adventskalender". I år går inntektene til barn og ungdom i  Bangladesh.

Alle elevene får brev om årets aksjon med hjem. Fokus er at elevene bruker adventstiden på å gi i stedet for å få. Hei Verden har også i år opprettet en egen Vipps-konto for Smeaheia. Nummeret er 139278. For å bruke det går man inn i vipps-appen, velger ”betal” og søker opp nummeret. Det vil selvsagt fortsatt være mulig å gi kontanter anonymt i lukket konvolutt. Kontantene leveres til rektor/ledelsen.


I uke 49 arrangeres "Hour of code" eller Kodetimen over hele verden. Elever fra over 180 land er med, det er registrert over 200 000 ulike arrangementer, og mange klasser på Smeaheia er med. Elevene får prøve seg i enkel programmering eller koding med blokker. Vi har også fått tak i en liten robot og noen av elevene får lære mer om hvordan de kan styre denne. 

Dere kan selvfølgelig også prøve dette hjemme sammen med elevene, men obs....det er fort gjort å bli litt hekta!

Du finner oppgavene her: Code.org


Rektor har fra starten vært i dialog med prosjektleder Morten Lende i Prosjektil angående anleggsvei og bygging av nytt stadion. For Smeaheia skole er det svært viktig at alle våre elever har så trygg skolevei og skolegård som mulig. Blant tiltakene som er iverksatt er tunnel under anleggsvei, egne trafikkvakter, montering av punktbelysning ved Børskådå, montering av ballfangernett og sikring med gjerder.

Skolens verneombud har meldt fra til rektor at ansatte har reagert på støy og vibrasjoner fra anleggsarbeidet. I telefonsamtale 9. oktober forsikret prosjektleder at støyen fra anleggsområdet ville roe seg kraftig framover, fordi massetransporten snart var over. Dessuten vil det bli mindre vibrasjoner siden valsetogene har gjort det meste av jobben. Neste fase i prosjektet er at elementer til bygget blir montert. Prosjektleder sa også anleggsarbeiderne ville sjekke gjerder mot skolen daglig.   


For ett år siden ble det innført nye regler for elevenes skolemiljø. I regelverket stilles det tydelige krav til skolene om å informere elevene og foreldrene om rettighetene i kapittel 9A. Skolene skal også informere om aktivitetsplikten, og om at saker kan meldes til Fylkesmannen.

Aktivitetsplikten skal sikre at elever har et trygt og godt skolemiljø. Målet er at skolen handler raskt og riktig når en elev ikke har det trygt og godt på skolen.

Alle skolens ansatte skal: - Følge med - Gripe inn - Varsle - Undersøke - Sette inn tiltak - Dokumentere 


Utrolige 71% har svart på foreldreundersøkelsen - vi slo fjorårets resultat med 1%! Takk for deltakelsen!

Klasse 3B hadde 89 % svarprosent og utropes til vinnere!


På Smeaheia skole har vi utviklingssamtaler på alle trinn. Målet med utviklingssamtalen er at eleven, skolen og foreldrene sammen legger til rette for elevens faglige og sosiale utvikling.   

"Vi holder hele skolen ren og ryddig og tar vare på miljøet. Vi har det ryddig i gangene/garderobene, søppelbod og i klasserom."

"Vi er rolige og viser respekt under fellessamlingene."


FAU ønsker også i år å ha en refleksaksjon der klassen med høyest andel av refleksbrukere vinner en spennende premie sponset av FAU. På grunn av anleggstrafikk til nytt stadion er det nå ekstra viktig å passe på ungene våre! 

Vi håper alle foreldre følger opp dette flotte initiativet fra FAU og sørger for at ungene er synlige på skoleveien. Vi på skole og SFO skal bidra så godt vi kan!  

Aksjonen varer fra mandag 15. oktober til fredag 1. februar 2019