Meny
Velg seksjon Klasse 9 a
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Hovedadresse Smiodden skole, Alkeveien 19 4049 Hafrsfjord Telefon: 51 91 39 00 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Terje Moen Rønning
Søknadsskjema elevpermisjoner
Søknadskjema elevpermisjoner
Lenkesamling -9a
Camilla Gule
Fredrik H. Lothe
Det er 23 dokumenter i arkivet.
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<september 2023><<
september 2023
mtotfls
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293001
02030405060708
Smiodden skole
Logg inn på hjemmesiden

Takk for godt oppmøte på foreldremøtene i går kveld. 

Presentasjonene ligger vedlagt. Vi har også lagt ved en informasjon fra kommunen om IKT i Stavangerskolen.

Husk at du må komme deg i gang med i Vigilo  - her er informasjon mellom skole og hjem (meldinger til og fra skolen, fravær, karakterer, og flere andre ting).


Fantastisk innsats av elevene på Smiodden gjør at vi kan sende av gårde et rekordstort beløp på 111 634 kroner til barnehjemmet i Bolivia - tusen takk til alle som har bidratt - dette er et strålende eksempel på medborgerskap i praksis.

Smiodden skole har i en årrekke hatt en tradisjon for å samle inn penger til et barnehjem i Bolivia, hvor våre elever hjelper barn som er vanskelig stilt. Skolen er trygg på at dette er et godt prosjekt som har god bruk for de midlene vi samler inn. Flere ganger, sist i august 2023,  var May Kristin Pettersen, mannen Gonzalo og deres barn på besøk her på Smiodden, de fortalte og viste bilder fra barnehjemmet i Bolivia. De bor på barnehjemmet og driver det i regi av «Stiftelsen Arken».

For våre elever er fredag 8. september satt av til å samle inn penger. De får bøssene torsdag, har mulighet til å starte med en gang - og bruke alle dager fram til de tar med bøssene på skolen mandag morgen.
For elever som vil arbeide i stedet for å gå rundt med bøsser, så er det en mulighet. Disse får bøsser som de andre, anbefalt minste beløp for de som jobber er 300 kroner, og det er lurt å samle inn litt i tillegg til å jobbe.

Viktig at alle elever bidrar så godt de kan i denne aksjonen - de pengene som blir samlet inn er veldig viktige for driften av barnehjemmet og det å kunne gi de guttene som bor der en god start på livet.

Klikk "Les mer" for å få mer informasjon i vedlegget.


UFO

Sunde IL starter opp igjen med sin Ungdomsfritidsordning (UFO). 

Første gang er nå på onsdag 23. august klokka 17.00 i klubbhuset til Sunde IL. Da blir det bordtennis og taco - en uslåelig kombinasjon på en helt vanlig onsdag.

UFO er et fantastisk tilbud til ungdom fra Kvernevik for å treffe venner og delta på et bredt spekter av aktiviteter hver onsdag klokka 17.00. Planen for høsten er ikke helt klar enda, men de har planer om padeltennis, klatring, gaming, bowling og trampolinepark. Det er stort sett bare å møte opp, noen aktiviteter krever påmelding - mer om det informerer de om selv etter hvert. Tilbudet er gratis.

Se Sunde IL sin hjemmeside for mer informasjon.


Da er det bare dager igjen til vi skal få starte et nytt skoleår. Vi på Smiodden gleder oss til å treffe både nye og gamle elever og foresatte.

Nå etter ferien er administrasjonen på plass fra 7. august, lærerne starter 14. august, og elevene sin første dag er torsdag 17. august (9. og 10. trinn klokka 08.30, og våre nye 8. klasser starter 09.00). Torsdag er elevene i klassene sine og får startet opp sammen kontaktlærerne, fredag satser vi på en aktivitetsdag for hele skolen (hvis været ikke blir helt ille). Fra mandag 21. august starter vi med vanlig timeplan. 

Det blir litt kortere dager den første uka, elevene trenger ikke ha med seg mat. Det blir skolemat tirsdag, onsdag og torsdag fra uke 34, fredager blir det salg av horn. Vi vet ikke helt når sanitetsdamene starter med å lage mat på mandager, så enn så lenge må elevene ha med mat denne dagen. Det blir salg av Tinevarer i kantinen hver dag - elevene får et nytt kort "Diggipay" som dere foresatte må fylle på med penger for å kunne handle i kantinen - mer info om det kommer senere.

Foreldremøter for alle trinn blir torsdag 14. september - 8. trinn klokka 17.30, 9. trinn 18.30 og 10. trinn 19.30.

Skoleruta for 2023- 2024 finner du her.

Vi har noen nye ansatte fra høsten av. Hege Hagland kommer fra jobben som rektor på Revheim, og skal være ny avdelingsleder. Mariya S. Stetsyshyn skal ha spansk på alle trinn, og kommer fra samme stilling på Finnøy. Atle H. Magnussen er ny kontaktlærer for 9C, han har vært hos oss som supervikar dette skoleåret. Tasnim Billa skal jobbe i kantinen med blant annet skolematen.

Vi håper alle har hatt en strålende sommer - og er superklare for å yte sitt beste og være den beste versjonen av seg seg nå når vi starter et nytt skoleår.

 


Alle elever har etter opplæringsloven rett til et trygt og godt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring. Det betyr at hvis en elev opplever å ikke ha det trygt og godt på skolen, må eleven eller foreldrene si fra til de voksne på skolen. Krenkelser som mobbing, vold, utestenging, utfrysing, trusler og trakassering er eksempler på opplevelser som ikke er forenlig med et trygt og godt skolemiljø. Alle voksne som jobber på en skole er etter opplæringsloven forpliktet til å ta foreldre og elever som melder fra alvorlig, og ta tak i situasjonen. Skolene skal informere elever og foreldre om rettighetene de har til et trygt og godt skolemiljø, skolen sin aktivitetsplikt og muligheten elever og foreldre har til å melde en sak til fylkesmannen.

Foreldre bør ha en lav terskel for å ta kontakt med skolen ved mistanke om at et barn ikke har det trygt og godt på skolen. Det trenger ikke være en konkret hendelse som ligger bak. At en elev ikke har det trygt og godt på skolen, kan komme til uttrykk på ulike måter, for eksempel gjennom at barnet endrer atferd. Foreldre trenger altså ikke vise til konkrete hendelser eller ha forslag til konkrete tiltak som de ønsker skolen skal sette i verk når de tar kontakt med skolen og deler en bekymring

Stavanger kommune sine nettsider er oppdatert med informasjon om elevene sitt skolemiljø.

https://www.stavanger.kommune.no/barnehage-og-skole/skole/elevenes-skolemiljo/


Fra 1. august 2017 er det vedtatt et nytt regelverk om skolemiljø. Alle elever har rett til å ha et trygt og godt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring. Det er elevenes egen opplevelse av hvordan de har det på skolen, som er avgjørende.

Alle som jobber på skolen skal følge med på at elevene har det bra på skolen. Hvis en voksen på skolen vet om – eller tror – at en elev blir mobbet, plaget, eller på andre måter ikke har det bra, skal hun eller han alltid

- gripe inn og stoppe krenkelsen med en gang, hvis det er mulig

- si ifra til rektor

- undersøke det som har skjedd

Rektor har ansvar for å lage en plan og sette inn tiltak for at eleven igjen får det trygt og godt på skolen igjen. Dette kalles for skolens aktivitetsplikt. 

Les mer om dette i vedlegget til denne artikkelen. Du finner også mye bra informasjon ved å klikke på lenken www.nullmobbing.no  


Klikk på linken for å få mer info om oppstarten av Natteravner i Kvernevik.

Natteravn (facebook)