Meny
Velg seksjon Klasse 10 c
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Hovedadresse Smiodden skole, Alkeveien 19 4049 Hafrsfjord Telefon: 51 91 39 00 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Terje Moen Rønning
Søknadsskjema elevpermisjoner
Søknadskjema elevpermisjoner
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Smiodden satser på skidag til Fidjeland onsdag 29. mars. 

Vi vurderer vær og føre fram til mandag morgen - hvis skidagen ikke kan gjennomføres vil dere bli informert om det mandag. 

Hele skolen skal reise med buss til Fidjeland, der elevene kan velge mellom å kjøre ski/snowboard i trekket, gå på tur med langrennsski eller ake. 

Skolen dekker transport, heiskort og skileie i bakken. De som har skiutstyr selv eller kan låne bør absolutt ta med selv - da blir det mindre kø i skiutleien og alle får vært mer på ski. De som skal kjøre i skitrekket må ha hjelm.

Elevene har med mat og drikke selv. Vi tar med griller, og så er varmestue med kiosk åpen for de som ønsker det.

Klikk "Les mer" for informasjonsskriv om turen.


Før sommerferien kommer så vil elever på alle trinn få karakterer som kan være standpunktkarakterer, og dermed bli stående på vitnemålet de får i 10. klasse og telle med til inntaket i videregående skole. For 8. trinn vil dette være karakter i valgfag hvis de ikke velger det samme valgfaget i 9. eller 10. klasse. For 9. trinn vil dette være karakter i valgfag hvis de ikke velger det samme valgfaget i 10. klasse, i tillegg vil elevene få standpunktkarakter i musikk og Mat og Helse som er avsluttende fag i 9. klasse. For 10. trinn er alle karakterene standpunktkarakterer. 

Det er mulig å klage på standpunktkarakterer. Se vedlegget til denne artikkelen for mer informasjon om dette. Du finner også informasjon i Forskrift til Opplæringslova.

Klikk "Les mer" for informasjon om skriftlig og muntlig eksamen på 10. trinn.


Stavanger kommune tilbyr fra nå gratis inngang i flere svømmehaller, blant annet Kvernevik.

Når hallene er åpne kan barn mellom 4 og 16 år, som er bosatt i Stavanger bruke Tastahallen, Hetlandshallen, Kvernevik og Hundvåg svømmehall, Rennesøyhallen og Finnøy svømmebasseng gratis.

I tillegg vil også en voksen som følger barnet i svømmehallen komme inn gratis.

Tilbudet følger skoleruten, men er i også tilgjengelig i høst- og vinterferien. Det vil også være mulig å bade gratis på noen dager i påskeferien

Mer info: Gratis svømming for barn mellom 4 og 16 år i svømmehaller i Stavanger

 


Smiodden skole velger fra nå av å bli en mobilfri skole.

Mobilfri skole er et viktig tiltak for å sikre et trygt skolemiljø, sikre mer fokus og utholdenhet i skolearbeidet, samt et tiltak for å redusere stress og forstyrrelser i løpet av skolehverdagen.

Vi har allerede hatt mobilfrie timer, så når de nå ikke skal ha de i friminuttene så er det snakk om en ekstra time i løpet av dagen som blir fri for skjermtid – og som heller gir alle elevene en bedre mulighet til å bli sosiale på andre måter.

Elevene trenger ikke telefonen til skolearbeid, all den stund de har Chromebook tilgjengelig i læringssituasjoner som krever et digitalt verktøy.

Vi vil tilrettelegge ved at klasserom er åpne i den kalde og sure årstiden, slik at elevene kan være i eget klasserom i friminutt. Vi vil også kjøpe inn flere spill og utstyr slik at elevene kan være mer sosiale og aktive både inne og ute i friminuttene sine.

Vi vil at elevene enten ikke skal ha med seg telefoner på skolen, eller at de låses inn i skap i klasserommet om morgenen – og hentes ved skoledagens slutt.

Vår skolekonsulent, Kristin Hjelmeland, har startet i en ny stilling i Stavanger kommune. 

Vi på Smiodden har ansatt ny, dyktig skolekonsulent - det er Katrine Hoff. 

Mail og telefonnummer til henne finner du under ansatte her på hjemmesiden.


Alle elever må ha MinID for å søke på videregående skole når den tid kommer. Det er imidlertid smart å skaffe seg MinID allerede nå, vi opplever hvert år litt styr med elever som ikke har dette klart til de skal søke skoleplass med frist 1. mars 2023

Tidligere har alle elever på 10. trinn automatisk fått tilsendt kodebrevet fra MinID, slik er det ikke lenger. 

Elever som ønsker en MinID konto/profil må nå selv bestille et aktiveringsbrev. De må også aktivere sin MinID inne den fristen for aktivering (hvis ikke må det bestilles et nytt aktiveringsbrev). 

Elevene som har BankID kan bruke denne til å søke - de trenger ikke bestille MinID på nytt.

Klikk her for å komme til bestillingssiden: Bestille aktiveringsbrev

Klikk "Les mer" for et vedlegg med ytterligere informasjon.


Takk for godt oppmøte på foreldremøtet 10. januar. 

Tema for møtet var søknad til videregående skole, standpunktkarakterer, eksamen (datoene ligger i presentasjonen) og vitnemålsutdeling i bydelshuset onsdag 21. juni. 

Elevene vil i ukene framover få besøke utdanningsmesse i Forum, få besøk av alle de videregående skolene, ha timer med oss rådgivere i klassen og få individuelle samtaler om det valget de skal gjøre innen fristen som er 1. mars.

Alle videregående skoler arrangerer de neste ukene "Åpen dag" - der kan elever og foresatte gå på besøk for å få mer informasjon, sjekke ut fasilitetene på skolene og føle på stemningen, vi anbefaler alle å ta turen til de skolene som er mest aktuelle å søke på. Klikk her for å komme til oversikten over den enkelte videregående skoles Åpen dag. (www.rogaland.skoleogarbeidsliv.no

Presentasjonen vi brukte med alle nyttig info og lenker er lagt ved - klikk "Les mer" så kommer vedlegget oppe til høyre. 

Ta kontakt med oss hvis det er spørsmål eller om dere ønsker en rådgivingssamtale. 

Espen & Terje


Tirsdag 10. januar klokka 19.00 - 20.00 blir det foreldremøte for foresatte på 10. trinn. Møtet er i mediateket på skolen.

Tema er søknad videregående skole, standpunktkarakterer, eksamen og vitnemålsutdeling.