Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Hovedadresse Smiodden skole, Alkeveien 19 4049 Hafrsfjord Telefon: 51 91 39 00 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Terje Moen Rønning
Søknadsskjema elevpermisjoner
Søknadskjema elevpermisjoner
Det er 22 dokumenter i arkivet.
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juni 2023><<
juni 2023
mtotfls
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829300102
03040506070809
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Smiodden skole
Logg inn på hjemmesiden

Velkommen til Smiodden skole sin hjemmeside. Her kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg, og lese nyheter om hva som rører seg på skolen vår. I menyen til høyre finner du informasjon fra klassene, Driftsstyret, FAU, kantinen, skoleavisa, elevråd, helsesøster og rådgiver. All annen informasjon finner du i menyen til venstre.

Husk å abonnere på nyheter ved å trykke "Abonnèr på nyheter" i menyen til høyre.

Etter 15. juni vil ikke lenger elever som har valgt å logge inn i tredjepartstjenester som for eksempel Spotify, Pokemon Go  og  TikTok  med "logg inn med Google", og  sin stavangerskolen.no- konto ha muligheten til dette. Det har vært mulighet til å logge inn i disse, og andre tredjepartsapper, gjennom et API.  Fra 15. juni fjerner vi denne muligheten for alle andre tjenester enn noen forhånddefinerte som vi har godkjent.

Vi velger å kommunisere dette ut via hjemmesiden slik at foresatte ved behov kan hjelpe barna med å endre påloggingen til disse tjenestene. Dette kan en som regel gjøre ved å gå inn på "min profil"  og redigere kontoinformasjonen.

Kort sagt vil dette si at dersom barnet du har i hus bruker sin skolekonto til å logge seg inn i noen av tjenestene over, må de bytte mailadresse. Dette må gjøres før 15. juni. Gjør de ikke det vil de når de prøver å logge seg inn i disse tjenestene få opp at påloggingen er blokkert.


8. og 9. trinn skal i disse dager velge valgfag for neste skoleår. De får ikke noe valgskjema hjem, men kontaktlærerne snakker med elevene i klassen. Elevene kan enten velge samme fag som de har nå, eller de kan velge seg et nytt.

Mer informasjon om de valgfagene vi tilbyr finner du ved å klikke på "Les mer" og velge det vedlagte dokumentet.

Ta gjerne kontakt med skolen hvis du har spørsmål rundt dette. 


Stavanger kommune har inngått en avtale med ESPOS Norge AS om at skolene i Stavanger Kommune skal bruke DiggiPay som betalingssystem på skoler med kantine. For noen av skolene i Stavanger innebærer dette en overgang fra eksisterende betalingssystem Kantinekortet til DiggiPay.

Vi på Smiodden er en av skolene som har hatt kantinekortet som betalingsløsning i en årrekke. Nå skal vi også over på den nye DiggiPay - som stort sett fungerer på samme måte, dere vil få mer informasjon om dette til høsten.

Alle elevene må få brukt opp beløpet de har på Kantinekortet før sommeren, og dere bør da heller ikke fylle på store summer nå de siste månedene.  Hvis det er igjen penger når Kantinekortet er avviklet, må dere fysisk sende kortet og refusjonskjema til ESPOS i Drammen pr.post for en manuell refundering (info om dette finner dere på www.kantinekortet.no).


Frå onsdag 26. april 2023 blir Vigilo teken i bruk for kommunikasjon mellom heim og skule på alle ungdomsskular i Stavanger kommune.  Foreldre med barn på ungdomsskular kan då kommunisera med skulen gjennom Vigilo foreldreportal i nettlesar, eller Vigilo app til smarttelefon og nettbrett. Vigilo kommunikasjon blir aktivert på Lenden skole- og ressurssenter den 24.mai.
Tidlegare har kommunikasjon gått i ulike kanalar, blant anna ranselpost, e-post og SMS. Når me no går over til Vigilo sin kommunikasjonsmodul, betyr det ein tryggare og meir effektiv måte å kommunisera på, for både foreldre og tilsette ved skulen.    

Før sommerferien kommer så vil elever på alle trinn få karakterer som kan være standpunktkarakterer, og dermed bli stående på vitnemålet de får i 10. klasse og telle med til inntaket i videregående skole. For 8. trinn vil dette være karakter i valgfag hvis de ikke velger det samme valgfaget i 9. eller 10. klasse. For 9. trinn vil dette være karakter i valgfag hvis de ikke velger det samme valgfaget i 10. klasse, i tillegg vil elevene få standpunktkarakter i musikk og Mat og Helse som er avsluttende fag i 9. klasse. For 10. trinn er alle karakterene standpunktkarakterer. 

Det er mulig å klage på standpunktkarakterer. Se vedlegget til denne artikkelen for mer informasjon om dette. Du finner også informasjon i Forskrift til Opplæringslova og hos Statsforvalteren

Klikk "Les mer" for informasjon om skriftlig og muntlig eksamen på 10. trinn.


Stavanger kommune tilbyr fra nå gratis inngang i flere svømmehaller, blant annet Kvernevik.

Når hallene er åpne kan barn mellom 4 og 16 år, som er bosatt i Stavanger bruke Tastahallen, Hetlandshallen, Kvernevik og Hundvåg svømmehall, Rennesøyhallen og Finnøy svømmebasseng gratis.

I tillegg vil også en voksen som følger barnet i svømmehallen komme inn gratis.

Tilbudet følger skoleruten, men er i også tilgjengelig i høst- og vinterferien. Det vil også være mulig å bade gratis på noen dager i påskeferien

Mer info: Gratis svømming for barn mellom 4 og 16 år i svømmehaller i Stavanger

 


Smiodden skole velger fra nå av å bli en mobilfri skole.

Mobilfri skole er et viktig tiltak for å sikre et trygt skolemiljø, sikre mer fokus og utholdenhet i skolearbeidet, samt et tiltak for å redusere stress og forstyrrelser i løpet av skolehverdagen.

Vi har allerede hatt mobilfrie timer, så når de nå ikke skal ha de i friminuttene så er det snakk om en ekstra time i løpet av dagen som blir fri for skjermtid – og som heller gir alle elevene en bedre mulighet til å bli sosiale på andre måter.

Elevene trenger ikke telefonen til skolearbeid, all den stund de har Chromebook tilgjengelig i læringssituasjoner som krever et digitalt verktøy.

Vi vil tilrettelegge ved at klasserom er åpne i den kalde og sure årstiden, slik at elevene kan være i eget klasserom i friminutt. Vi vil også kjøpe inn flere spill og utstyr slik at elevene kan være mer sosiale og aktive både inne og ute i friminuttene sine.

Vi vil at elevene enten ikke skal ha med seg telefoner på skolen, eller at de låses inn i skap i klasserommet om morgenen – og hentes ved skoledagens slutt.

Vår skolekonsulent, Kristin Hjelmeland, har startet i en ny stilling i Stavanger kommune. 

Vi på Smiodden har ansatt ny, dyktig skolekonsulent - det er Katrine Hoff. 

Mail og telefonnummer til henne finner du under ansatte her på hjemmesiden.