Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Hovedadresse Smiodden skole, Alkeveien 19 4049 Hafrsfjord Telefon: 51 91 39 00 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Terje Moen Rønning
Søknadsskjema elevpermisjoner
Søknadskjema elevpermisjoner
Det er 22 dokumenter i arkivet.
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<desember 2023><<
desember 2023
mtotfls
27282930010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Smiodden skole
Logg inn på hjemmesiden

Velkommen til Smiodden skole sin hjemmeside. Her kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg, og lese nyheter om hva som rører seg på skolen vår. I menyen til høyre finner du informasjon fra klassene, Driftsstyret, FAU, kantinen, skoleavisa, elevråd, helsesøster og rådgiver. All annen informasjon finner du i menyen til venstre.

Husk å abonnere på nyheter ved å trykke "Abonnèr på nyheter" i menyen til høyre.

I dag har hele skolen innebandyturnering med mye god aktivitet og herlig stemning.

Et supert opplegg fra innebandyforbundet med skikkelig baner, gode dommere, musikk, speakertjeneste og store pokaler til vinnerlagene. 

I jenteklassen var det 10A som gikk av med seieren etter at de slo 9A i semifinalen og 10B i finalen. Blant guttene var det 8B som gikk til topps etter at de slo ut 9C i semifinalen og 10C i finalen.

Sunde Innebandyklubb inviterer alle elever som har lyst til å prøve seg til trening. De trenger bare vanlig gymtøy, resten av utstyret har klubben.

Se vedlagte flyer for mer informasjon fra klubben og treningstider.


Takk for godt oppmøte på foreldremøtene i går kveld. 

Presentasjonene ligger vedlagt. Vi har også lagt ved en informasjon fra kommunen om IKT i Stavangerskolen.

Husk at du må komme deg i gang med i Vigilo  - her er informasjon mellom skole og hjem (meldinger til og fra skolen, fravær, karakterer, og flere andre ting).


UFO

Sunde IL starter opp igjen med sin Ungdomsfritidsordning (UFO). 

Første gang er nå på onsdag 23. august klokka 17.00 i klubbhuset til Sunde IL. Da blir det bordtennis og taco - en uslåelig kombinasjon på en helt vanlig onsdag.

UFO er et fantastisk tilbud til ungdom fra Kvernevik for å treffe venner og delta på et bredt spekter av aktiviteter hver onsdag klokka 17.00. Planen for høsten er ikke helt klar enda, men de har planer om padeltennis, klatring, gaming, bowling og trampolinepark. Det er stort sett bare å møte opp, noen aktiviteter krever påmelding - mer om det informerer de om selv etter hvert. Tilbudet er gratis.

Se Sunde IL sin hjemmeside for mer informasjon.


Da er det bare dager igjen til vi skal få starte et nytt skoleår. Vi på Smiodden gleder oss til å treffe både nye og gamle elever og foresatte.

Nå etter ferien er administrasjonen på plass fra 7. august, lærerne starter 14. august, og elevene sin første dag er torsdag 17. august (9. og 10. trinn klokka 08.30, og våre nye 8. klasser starter 09.00). Torsdag er elevene i klassene sine og får startet opp sammen kontaktlærerne, fredag satser vi på en aktivitetsdag for hele skolen (hvis været ikke blir helt ille). Fra mandag 21. august starter vi med vanlig timeplan. 

Det blir litt kortere dager den første uka, elevene trenger ikke ha med seg mat. Det blir skolemat tirsdag, onsdag og torsdag fra uke 34, fredager blir det salg av horn. Vi vet ikke helt når sanitetsdamene starter med å lage mat på mandager, så enn så lenge må elevene ha med mat denne dagen. Det blir salg av Tinevarer i kantinen hver dag - elevene får et nytt kort "Diggipay" som dere foresatte må fylle på med penger for å kunne handle i kantinen - mer info om det kommer senere.

Foreldremøter for alle trinn blir torsdag 14. september - 8. trinn klokka 17.30, 9. trinn 18.30 og 10. trinn 19.30.

Skoleruta for 2023- 2024 finner du her.

Vi har noen nye ansatte fra høsten av. Hege Hagland kommer fra jobben som rektor på Revheim, og skal være ny avdelingsleder. Mariya S. Stetsyshyn skal ha spansk på alle trinn, og kommer fra samme stilling på Finnøy. Atle H. Magnussen er ny kontaktlærer for 9C, han har vært hos oss som supervikar dette skoleåret. Tasnim Billa skal jobbe i kantinen med blant annet skolematen.

Vi håper alle har hatt en strålende sommer - og er superklare for å yte sitt beste og være den beste versjonen av seg seg nå når vi starter et nytt skoleår.

 


Helsesykepleiers tilstedeværelse på Smiodden. Se vedlegg.

Sist uke var Skolelaben i realfag fra UIS på besøk med et spennende opplegg i alle våre 8. klasser. De fikk se og oppleve hvordan stoffer reagerer med hverandre. 

Knallgass, rosa fontene og stoff som selvantenner var noe av det som stod på programmet. I tillegg fikk de se spennende demonstrasjoner med flytende nitrogen. Masse røyk, flammer og engasjerte elever!


Alle elever har etter opplæringsloven rett til et trygt og godt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring. Det betyr at hvis en elev opplever å ikke ha det trygt og godt på skolen, må eleven eller foreldrene si fra til de voksne på skolen. Krenkelser som mobbing, vold, utestenging, utfrysing, trusler og trakassering er eksempler på opplevelser som ikke er forenlig med et trygt og godt skolemiljø. Alle voksne som jobber på en skole er etter opplæringsloven forpliktet til å ta foreldre og elever som melder fra alvorlig, og ta tak i situasjonen. Skolene skal informere elever og foreldre om rettighetene de har til et trygt og godt skolemiljø, skolen sin aktivitetsplikt og muligheten elever og foreldre har til å melde en sak til fylkesmannen.

Foreldre bør ha en lav terskel for å ta kontakt med skolen ved mistanke om at et barn ikke har det trygt og godt på skolen. Det trenger ikke være en konkret hendelse som ligger bak. At en elev ikke har det trygt og godt på skolen, kan komme til uttrykk på ulike måter, for eksempel gjennom at barnet endrer atferd. Foreldre trenger altså ikke vise til konkrete hendelser eller ha forslag til konkrete tiltak som de ønsker skolen skal sette i verk når de tar kontakt med skolen og deler en bekymring

Stavanger kommune sine nettsider er oppdatert med informasjon om elevene sitt skolemiljø.

https://www.stavanger.kommune.no/barnehage-og-skole/skole/elevenes-skolemiljo/


Fra 1. august 2017 er det vedtatt et nytt regelverk om skolemiljø. Alle elever har rett til å ha et trygt og godt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring. Det er elevenes egen opplevelse av hvordan de har det på skolen, som er avgjørende.

Alle som jobber på skolen skal følge med på at elevene har det bra på skolen. Hvis en voksen på skolen vet om – eller tror – at en elev blir mobbet, plaget, eller på andre måter ikke har det bra, skal hun eller han alltid

- gripe inn og stoppe krenkelsen med en gang, hvis det er mulig

- si ifra til rektor

- undersøke det som har skjedd

Rektor har ansvar for å lage en plan og sette inn tiltak for at eleven igjen får det trygt og godt på skolen igjen. Dette kalles for skolens aktivitetsplikt. 

Les mer om dette i vedlegget til denne artikkelen. Du finner også mye bra informasjon ved å klikke på lenken www.nullmobbing.no