Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Hovedadresse Smiodden skole, Alkeveien 19 4049 Hafrsfjord Telefon: 51 91 39 00 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Terje Moen Rønning
Søknadsskjema elevpermisjoner
Søknadskjema elevpermisjoner
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juni 2022><<
juni 2022
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
04050607080910
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Smiodden skole
Logg inn på hjemmesiden

Velkommen til Smiodden skole sin hjemmeside. Her kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg, og lese nyheter om hva som rører seg på skolen vår. I menyen til høyre finner du informasjon fra klassene, Driftsstyret, FAU, kantinen, skoleavisa, elevråd, helsesøster og rådgiver. All annen informasjon finner du i menyen til venstre.

Husk å abonnere på nyheter ved å trykke "Abonnèr på nyheter" i menyen til høyre.

Foresatte, søsken og andre i familien ønskes velkommen til høytidelig vitnemålsutdeling for 10. trinn. 

Vitnemålsutdeling blir tirsdag 21. juni i det nye bydelshuset. Den vil foregå klassevis. Vi starter i storsalen, før klassene etterpå går til et annet rom for kaker og kaffe. 

10A starter18.00, 10B starter 19.00 og 10C starter 20.00. 


Helsesykepleier har i dag vært innom 10.klasse med skriftlig og muntlig informasjon om skolehelsetjenesten i videregående skoler, tilbudet ved Helsestasjon for ungdom, vaksinasjonskort og overføring av skolehelsejournal. 

Se vedlegg for skriftlig info som er gitt 10 klassingene. 


Universitetet i Stavanger skal arrangere Science Camp for barn og unge i sommer. Dette er et veldig bra opplegg som går over ei uke, det er et gratis heldagsopplegg med lunsj inkludert. Markus Barkved, som er lærer her på Smiodden, er ansvarlig for opplegget - og kan kontaktes hvis dere har spørsmål. 

Tid: Uke 31 og 32, hver dag fra kl. 08.00 til 16.00 (opplegg fra 09.00-15.00).
Sted: Universitetet i Stavanger
Hvem: Nysgjerrige barn og ungdommer født 2006-2011 (deles i grupper basert på alder)
Hva: Kule og lærerike eksperimenter i kjemi, fysikk, biologi m.m.

Se vedlegget for mer informasjon og lenke til påmelding. 


Sist uke var Skolelaben i realfag fra UIS på besøk med et spennende opplegg i alle våre 8. klasser. De fikk se og oppleve hvordan stoffer reagerer med hverandre. 

Knallgass, rosa fontene og stoff som selvantenner var noe av det som stod på programmet. I tillegg fikk de se spennende demonstrasjoner med flytende nitrogen. Masse røyk, flammer og engasjerte elever!


Takk for godt oppmøte på foreldremøte i går, det var veldig kjekt å endelig få treffe dere alle igjen.

Tema var informasjon om tilbudet på vgs, søknadsprosessen, standpunktkarakterer, eksamen og vitnemålsutdeling. Presentasjonen vi brukte ligger som vedlegg til denne artikkelen. 

Vi kommer til  å søke sammen elevene tirsdag 8. februar - så før det må dere sjekke at alle elever har BankID eller MinID. Videre fram mot søknadsfristen kommer vi til å følge opp at alle våre elever legger inn en gyldig søknad.

Søknadsfristen er 1. mars - alle kan legge inn forhåndssvar i juni - alle må svare JA på tilbud om skoleplass i juli - alle må møte opp (eller gi tydelig melding til ny skole) første skoledag i august.

Minner igjen om at dere bare må ta kontakt med oss om både små og store ting dere lurer på i forbindelse med valget av videregående skole. 

Espen og Terje


Vi har i dag hatt besøk av de ulike videregående skolene, og elevene har fått mer informasjon om tre av skolene. Neste uke er det ei digital utdanningsmesse de skal delta på, samtidig som vi rådgivere tar noen timer i hver klasse for å komme nærmere hva det er lurt at den enkelte elev velger. 

De videregående skolene bruker normalt å ha "Åpent Hus" i disse dager, dere elever og foresatte kan komme på besøk. Dette er dessverre avlyst på grunn av korona, men alle videregående skoler har laget mye god informasjon om seg selv på sine egne hjemmesider - bruk litt tid på dette hjemme.

Vi sendte sist uke ut en mail til alle foresatte på 10. trinn med mer informasjon rundt søknadsprosessen, informasjon ligger også som vedlegg til denne artikkelen. 

Foreldremøtet som skulle vært i dag er utsatt til onsdag 2. februar klokka 18.00 i mediateket - da håper vi at det kan gjennomføres fysisk. 

Viktig at alle elever har enten MinID eller BankId - dette må de ha for å logge seg inn i søkeportalen VIGO når de før 1. mars skal søke om skoleplass. 

Minner om at dere kan ta kontakt med oss rådgivere, Espen Håland og Terje Moen Rønning, for å avklare spørsmål eller ha en lengre samtale.


Både jente- og guttelaget til Smiodden gjorde en flott innsats i skoleturneringen i fotball forrige uke. Jentene fikk en solid 4-1 seier i sin siste kamp i gruppespillet, mens guttene vant sin gruppe og går videre til sluttspillet.   

Det er bare tre måneder igjen til søknaden skal være levert. 

Vi vil i tiden framover ha flere timer sammen 10. klasse for å jobbe mot det å velge best mulig når det gjelder videregående skole, vi skal også ha samtaler med alle elevene og det blir et foreldremøte i januar. 

Vi vil i løpet denne uka dele ut et hefte til elevene på 10. trinn med mye nyttig informasjon rundt dette viktige valget - heftet ligger også som vedlegg til denne artikkelen. 

Det er bare å ta kontakt med oss rådgivere (Espen og Terje) hvis det er ting dere lurer på eller ønsker å diskutere.