Meny
Til trinnene og SFO 1. Trinn
Møllevannsveien 52 4617 Kristiansand
Telefon: 38 00 41 70 Send oss e-post
Redaktør: Geir Bergkvist
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<september 2021><<
september 2021
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
04050607080910
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Marit Lande
Marit Lande
Innlogg for lærere
Innlogg for lærere
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
I dag kom politikerne i byen vår for å besøke vår skolehage.

Dette er et tilbud til alle barn og unge i klassetrinn 1.-7. klasse, enten de allerede spiller håndball eller ønsker å prøve seg for første gang. Her skal de ha det gøy, leke og lære, og oppleve å mestre noe nytt hver dag. 
Det er KIF håndball som står for gjennomføringen av REMA 1000 Håndballskolen for elevene ved din skole. Den gjennomføres 3 dager i skolens høstferie, fra 09.00-15.00 hver dag.


Her er timeplanen til 1.trinn. Det kan komme endringer. Mandag blir uteskoledag. NB: Vi slutter kl.13.30 hver mandag. 

Vi håper alle har hatt en fin sommerferie, og er klare til skolestart. Klassebamsen vår har også vært på sommerferie. Han gleder til å høre hva dere har gjort i sommer og til dere skal gi ham et navn. Vi møtes torsdag kl.9 i skolegården. Da blir det først navneopprop og dere får navneballongene tilbake. Så går vi til klasserommet en tur, og så blir det en samling i gymsalen. Foresatte kan vente i skolegården mens vi er i klasserommet, og bli med på fellessamling i gymsalen dersom det er ønskelig. Etter fellessamling går barna til klasserommet uten foresatte. Resten av dagen bruker vi på å bli kjent med hverandre, treffe faddere og leke sammen. Skoledagen er over kl.13.15.

Vi gleder oss til å treffe dere alle igjen!

Hilsen Marit, Marit, Linn, Ingebjørg og Martine. 


Skoleåret er i gang og vi ser at smitten øker i samfunnet. Dere har for kort tid siden fått tilsendt brev med samtykke til testing på skolen ved en eventuell smitte på skolen. 

Vi har i dag fått ny og oppdatert informasjon om hvordan smitte vil bli håndtert. Dere kan lese mer her!

Fortsatt gjelder de «tre bud»:
-Holde seg hjemme ved sykdom
-God håndhygiene
-Holde avstand mellom voksne 


Kristiansand kommune har i dag lagt ut det nye ordensreglementet for skolene.

Her kan du lese mer!


 

På grønt nivå vil det fremdeles være noen smitteverntiltak. Ingen syke skal møte på skolen, selv med milde symptomer. Det er viktig å holde avstand der det er mulig.

Skolehverdagen kan gjennomføres som normalt, og det er ikke behov for organisering i kohorter. Endring kan skje på kort varsel, så skolen har beredskapsplaner for å skifte til gult og rødt nivå.

 

Fortsatt gjelder de «tre bud»:
-Holde seg hjemme ved sykdom
-God håndhygiene
-Holde avstand mellom voksne

Ellers nevnes at smittekarantene for grupper av barn/ungdom under 18 år bortfaller fra 16.08. Karanteneuttak vil som ellers bli håndtert gjennom koronasenteret. Dette er et viktig tiltak for at skolehverdagen kan gå tilnærmet normalt.


Trenger du eller noen du kjenner et nytt strikkeprosjekt? Solholmen skole har nå fått sin egen lue, nemlig Solholmen-lua! 

Solholmen FAU har jobbet med sosiale medier hele skoleåret. Skolen har hatt besøk av barnelege Jesse Ohene Aboagye, som har avholdt et foredrag om misbruk av barn i sosiale medier. Dette har ført til at FAU har laget retningslinjer for skole og foreldre/foresatte til elever på Solholmen skole.

Vi har oppdaget at noen elever her på skolen er, eller har vært nysgjerrige på chattetjenesten Omegle.

Omegle er en app for anonym chat der man automatisk kobles opp mot fremmede. Brukervilkårene krever at man er 18 år for å benytte tjenestene deres. Barnevakten vil sterkt fraråde at barn og ungdom benytter seg av Omegle.

Les hva Barnevakten mener om denne tjenesten her.

Nettpatruljen til politiet i Trøndelag har også laget en sak om Omegle. Les denne saken her.

Vi har også fått høre at elever spiller spill som GTA på fritiden. Dette er et spill med 18  års aldersgrense og er laget for voksne. Les hva Barnevakten mener om dette spillet her.