Meny
Til trinnene og SFO 3. Trinn
Møllevannsveien 52 4617 Kristiansand
Telefon: 38 00 41 70 Send oss e-post
Redaktør: Geir Bergkvist
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2021><<
januar 2021
mtotfls
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Anna Elisabeth Martinsen
e-post
E-post Gunn Katrin Thoresen
Gunn Katrin Thoresen
Innlogg for lærere
Innlogg for lærere
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Vi har i dag fått beskjed om smitte på 6.trinn ved skolen vår. I disse tider er det slik som kan skje, selv om alle er flinke til å ta hensyn. Det betyr at alle barn og lærere på trinnet nå er i karantene. Det berører 36 barn og 10 voksne. Karantenen er gjeldende fra i dag og 10 dager frem i tid. 


Grunnet melding om ekstremvær, stenger vi jungelen torsdag og fredag Det er fordi det er fare for store greiner eller trær som kan falle. Hvis deres barn bruker denne veien som skolevei, må de gå rundt.

 


Klassen har fått ny hjemmeside. Denne skal brukes som et arbeidsverktøy for lærere og elever. 

Isbanen klar for bruk til store og små. Kos dere på isen.

Her kan du lese om foredling av banen:

 


Vedlagt foreligger et flytskjema og vedlegg som viser til når barn skal være hjemme fra skolen, og når de eventuelt skal testet for COVID-19.
Se skjema og vedlegg til høyre.


Kristiansand kommune ønsker at alle besøkende skal registreres. Dette gjelder både voksne, ungdom og barn.
Barn ifølge med voksene trenger ikke å registreres.

QR- koden henger på døren ved hovedinngangen, og skal benyttes dersom du skal inn på bygget. Minner om at det fremdeles må gjøres avtale om å komme inn i bygget.
Dette gjøres med ansatte direkte på stedet, eller via telefon nr til skole og SFO. 


Riktig godt nytt år alle sammen!

Håper dere har hatt en fin juleferie og er klar for siste halvår av skoleåret 20/21.

Mandag 4/1 har alle elever fri og ansatte er på kurs.

Tirsdag er dere velkommen tilbake til første skoledag i 2021.

Vi gleder oss til å se dere alle sammen :-)


I dag har vi hatt mattestafett i gymsalen hvor vi har øvd på klokka. Alle var med! Gøy med fysisk matematikk!

Alle kom på møtet 

SAKSLISTE SU:


Resultat fra årets skoleaksjon er nå klar

Til vinteren skal vi brøyte 90 kilometer med gang- og sykkelveier. Vi gjør det vi kan for at disse veiene skal være ferdig brøytet før skoler og barnehager åpner om morgenen. Men noen ganger er vi nødt til å brøyte samtidig som barn er på vei til eller fra skoler og barnehager.

Oppfordring til økt deltakelse fra foreldre i en periode med økt uro blant ungdommen

Vår flotte og dyktige inspektør Erik Støen, har fått rektorjobb på Hellemyr skole. Erik er dyktig, så det var ikke overraskende at han fikk denne jobben.

Vi har startet tilsettingsprosessen og utlysningstekst kommer trolig i slutten av denne uka.

Tiltredelsesdatoen for Erik er ikke klar, så han blir på Solholmen skole en god stund fremover. 

 

Gratulerer og lykke til, Erik!


I  uke 43 vil Solholmen skole samle inn penger til TV-aksjonen. Pengene skal gå til WWF og deres bekjempelse av plast i havet.

Elevene skal bruke fritiden til å samle inn penger denne uken. Elevene står selv fritt til hvordan de tjener penger: Kakesalg, loppemarked, lufte hunder, hjelpe besteforeldre, gjøre husarbeid eller noe helt annet.
Vi ønsker at betaling skjer på vipps. Ta vel imot elevene og støtt en god sak.

Vippsnummer: 134709 Solholmen skole


Vi minner om at skolen og SFO holder stengt fredag 16.10.2020. Dette grunnet plandag.

Hilsen

Solholmen skole


I dag var vi så heldige å få besøk av foreldrekontaktene på 3.trinn, Karoline og Sandra. De lærte oss å veve fine edderkopper/ nett ved bruk av fyrstikker, kastanjenøtter, garn og grillpinner. Det var veldig gøy! De ble hengt opp som pynt i klasserommet! Takk for besøket:)

Onsdag 14.10 hadde vi besøk fra den kulturelle skolesekken med tema "Roterende bilder". De brukte to ulike måter å utforske roterende kunst på, gjennom platespillerens rotasjon og salatspinnerens sentrifugering. Dette ble noen av de vakre kunstverkene. 

6.trinn jobber mye med fokus på språkbruk. Det har de gjort i flere perioder og over lengre tid. Generelt opplever mange å få slengt stygge ord etter seg i skolegården, og flere og flere bruker banneord i dagligtale. Det ville 6.trinn gjøre noe med, og trinnet har kommet med mange alternative ord man kan bruke i stedet for banneord. 

Skolen og foreldre har alltid vært opptatt av å ha et godt og inkluderende miljø. Et prinsipp som skolen og FAU har, er at barnebursdager gjennomføres med «alle eller ingen!». I det legger vi «Alle i klassen eller alle gutter/jenter». Dette fordi vi ser hvor vondt er for noen å bli holdt utenfor.

Skolene er pålagt gult nivå i forhold til smitteverntiltak fra skolestart. Solholmen følger kommunale og nasjonale retningslinjer for håndtering.

Det er fortsatt lite smitte i Kristiansand, men det er usikkert hvordan ferien vil slå ut. Mange har vært på reise både til og fra, og mange nye kontaktkonstellasjoner har funnet sted. Med en inkubasjonstid på normalt 5-6 dager, og i noen tilfeller opp mot 10-14 dager, tenker vi det er grunn til å være noe ekstra aktsomme en periode framover. Selv om det er lite koronasmitte, registreres økt forkjølelse i befolkningen og blant barn.  

Derfor har vi “de tre bud”: 

1. Syke barn og ansatte holder seg hjemme
2. God håndhygiene 
3. Avstandskrav i henhold til regler som gjelder. SMITTEFARE= Avstand X Tid  


Det blir digitalt obligatorisk foreldremøte på 3.trinn i morgen kl.10 med informasjon fra rektor om skoleåpning på mandag.  

Ta kontakt med Eivind eller Marit dersom du ikke har fått møtekode på SMS. 

Vi kontaktlærere kommer til å ringe alle før helga. Da har dere anledning til å spørre oss om det er noe du lurer på. 

 


Vi ser at barna setter pris på chatten i Showbie. Vi åpner chatten annenhver dag i uke 17 også, dvs mandag, onsdag og fredag. Minner om at alle barna må innom og si hei. Samme tid, samme sted. 


Vi har meldt klassen på lesekonkurransen Norli junior for å motivere til leselyst. Klassen er registrert som  3A Solholmen skole. Vi håper flest mulig har lyst til å være med. Barna trenger hjelp til å registrere seg. Vi legger ut klassen kode på Its learning. Konkurransen starter 19.mars. Så nå er det bare å lese!

https://www.norlijunior.no/?hjem 


Følg med på hjemmesida for oppdatering. Elevene har fått med seg læringsbrettet hjem. Mange har vært innom og hentet arbeidsbok og arbeidshefte. Vi legger ut dagens program på Its learning. Vi fokuserer på lesing, skriving, matematikk og engelsk i første omgang. De fleste oppgavene blir digitale, og BookCreator kommer til å bli flittig brukt. Ta kontakt med oss på mail dersom det skulle være noe. Kom gjerne med tilbakemelding på arbeidsmengde. Husk at det viktig med gode pauser og lek hver dag. Håper alle holder seg friske og raske!

 


Prosjektet Svømmeglede videreføres i ny storkommune. Dette innebærer gratis medlemsskap i AQ Bad til og med 31.12.2020 for alle 3.klassinger i Kristiansand kommune, tilbud om svømmekurs (første oppstart er i uke 4) samt svært rabatterte klippekort til foreldre/foresatte. 

Dere må selv hente adgangsbånd på AQ. Henvend dere i resepsjonen og oppgi barnets navn og skole. Vi håper alle benytter seg av dette tilbudet. 

Les her for mer info: https://www.aquarama.no/svommeglede/