Meny
Til trinnene og SFO 7. Trinn
Møllevannsveien 52 4617 Kristiansand
Telefon: 38 00 41 70 Send oss e-post
Redaktør: Geir Bergkvist
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<september 2021><<
september 2021
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
04050607080910
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
E-post Kontaktlærer
Gunn Lisbeth Berge Nilsen
Innlogg for lærere
Innlogg for lærere
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Regjeringen følger FHI sin anbefaling om å tilby koronavaksinasjon til ungdom i alderen 12 – 15 år.

I Kristiansand vil dette skje klassevis i uke 37, 38 og 39. Vaksinasjonen krever samtykke fra begge* foresatte. Det er altså ikke nok med samtykke fra bare én foresatt. Det er et eget skjema for dette på IST Samtykke, og invitasjon til å svare kommer på e-post. Det er viktig at barnets stemme blir hørt i vurderingen.

Det er kort tid til vaksinasjonen starter, derfor ønsker vi rask tilbakemelding. Det legges fortløpende ut informasjon om kommunens sider om korona og vaksinering.
Les mer på kommunens hjemmesider: https://www.kristiansand.kommune.no/12-15.

For de barn som IKKE er fylt 12 år på vaksinedag, vil få tilbud senere. Det lages oppsamlingsgrupper

*For de som ønsker vaksine, men ikke klare å få samtykke fra den ene part/foresatt, må den andre foresatte gå til fastlegen for en vurdering.


TIRSDAGER:
JUNIORKLUBB17.00-19.00
For 5.-7. trinnFritidsenheten

FREDAGER:
UNGDOMSKVELDPartallsuker
17.30-21.30
De to første timene er kun for 5.-7. trinn. Ungdomstrinnet kan komme inn fra 19.30.

Første gang: 17. september.
Siste gang: Juleball 10. desember


Gratis innebandycamp de tre første dagene av høstferien i Agder. Passer for nybegynnere og aktive, gutter og jenter fra 2.-8. klasse.

Hvem: 5.-7. trinn
Hvor: Oppmøte på parkeringsplassen
Pris: 250,-
Oppmøte: 09.45
Henting: 16.00

I dag kom politikerne i byen vår for å besøke vår skolehage.

Dette er et tilbud til alle barn og unge i klassetrinn 1.-7. klasse, enten de allerede spiller håndball eller ønsker å prøve seg for første gang. Her skal de ha det gøy, leke og lære, og oppleve å mestre noe nytt hver dag. 
Det er KIF håndball som står for gjennomføringen av REMA 1000 Håndballskolen for elevene ved din skole. Den gjennomføres 3 dager i skolens høstferie, fra 09.00-15.00 hver dag.


Velkommen til 7. trinn.

Eldst på skolen (utenom lærerne da, de er jo litt eldre). Dette skoleåret har vi fått klasserom i “blokka”. Vi holder til i andre etasje. Første skoledag møter elevene en av oss voksne på utsiden og blir vist hvilken inngang som skal brukes. Skolen starter til vanlig tid kl. 08.30. Fokuset vårt fremover blir demokrati og medborgerskap. Timeplan og ukeplan blir lagt ut i løpet av dagen. Nytt er at vi har 7. time på torsdagene. Det blir ikke vanlig kroppsøving første skoledag. Det kan være lurt å "abonnere" på hjemmesiden slik at  du får beskjed når ting blir lagt ut her. Vi gleder oss til å møte dere.

Her er link til timeplanen

Hilsen

Gunn Lisbeth og BjørnSkoleåret er i gang og vi ser at smitten øker i samfunnet. Dere har for kort tid siden fått tilsendt brev med samtykke til testing på skolen ved en eventuell smitte på skolen. 

Vi har i dag fått ny og oppdatert informasjon om hvordan smitte vil bli håndtert. Dere kan lese mer her!

Fortsatt gjelder de «tre bud»:
-Holde seg hjemme ved sykdom
-God håndhygiene
-Holde avstand mellom voksne 


Kristiansand kommune har i dag lagt ut det nye ordensreglementet for skolene.

Her kan du lese mer!


 

På grønt nivå vil det fremdeles være noen smitteverntiltak. Ingen syke skal møte på skolen, selv med milde symptomer. Det er viktig å holde avstand der det er mulig.

Skolehverdagen kan gjennomføres som normalt, og det er ikke behov for organisering i kohorter. Endring kan skje på kort varsel, så skolen har beredskapsplaner for å skifte til gult og rødt nivå.

 

Fortsatt gjelder de «tre bud»:
-Holde seg hjemme ved sykdom
-God håndhygiene
-Holde avstand mellom voksne

Ellers nevnes at smittekarantene for grupper av barn/ungdom under 18 år bortfaller fra 16.08. Karanteneuttak vil som ellers bli håndtert gjennom koronasenteret. Dette er et viktig tiltak for at skolehverdagen kan gå tilnærmet normalt.


Trenger du eller noen du kjenner et nytt strikkeprosjekt? Solholmen skole har nå fått sin egen lue, nemlig Solholmen-lua! 

Solholmen FAU har jobbet med sosiale medier hele skoleåret. Skolen har hatt besøk av barnelege Jesse Ohene Aboagye, som har avholdt et foredrag om misbruk av barn i sosiale medier. Dette har ført til at FAU har laget retningslinjer for skole og foreldre/foresatte til elever på Solholmen skole.

Vi har oppdaget at noen elever her på skolen er, eller har vært nysgjerrige på chattetjenesten Omegle.

Omegle er en app for anonym chat der man automatisk kobles opp mot fremmede. Brukervilkårene krever at man er 18 år for å benytte tjenestene deres. Barnevakten vil sterkt fraråde at barn og ungdom benytter seg av Omegle.

Les hva Barnevakten mener om denne tjenesten her.

Nettpatruljen til politiet i Trøndelag har også laget en sak om Omegle. Les denne saken her.

Vi har også fått høre at elever spiller spill som GTA på fritiden. Dette er et spill med 18  års aldersgrense og er laget for voksne. Les hva Barnevakten mener om dette spillet her.