Meny
Velg seksjon Forside
Nye Kirkevei 26 4645 Nodeland
Telefon: 38 18 59 60 Faks: 38 18 59 89 Send oss e-post
Redaktør: Daniel Håkestad
Gå til Google Classroom
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2021><<
januar 2021
mtotfls
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
«Livsmestringsuke» på SUS i uke 39

På tross av Covid-19 skal vi også i år arrangere ei «Livsmestringsuke» på skolen. I fem skoledager skal fokus rettes mot vår psykiske helse både på godt og vondt, med størst vekt på det positive aspektet ved vår psykiske helse. Ordinær timeplan, med unntak av noen fag, vil denne uken bli oppløst. Nytt av året er at vi skal tilbringe en hel skoledag ute med fokus på samhold, hygge, lek og aktiviteter.

Skolehelsetjenesten og lærerne følger i hovedsak undervisningsopplegget «Alle har en psykisk helse» som er utarbeidet av Rådet for psykisk helse. Det varieres mellom fordypningsoppgaver og mer aktivitetsbaserte oppgaver. I tillegg får elevene besøk av interne og eksterne foredragsholdere som alle på en eller annen måte retter søkelyset mot vår psykiske helse.

I år får alle trinnene besøk av Mental Helse med deres opplegg «Venn1», som blant annet har som mål å stimulere til vennskap og mer empati. Planen var at «Venn1» også skulle gjennomføre to kvelder med «foreldrekurs» der alle foreldre skulle få tilbud om å delta, men på grunn av Covid-19 og smittevern er dette per dags dato ikke gjennomførbart. Selve «foreldrekurset» vil muligens bli holdt ved en senere anledning.   

8. trinn får besøk av Vigdis Syvertsen som skal fortelle om opplevelser, tanker og følelser fra sin barndom, ungdomstid og voksenliv både på godt og vondt. 8. trinn får også besøk av mobbeombud Tone Martha Sødal. Sosiallærer Annette F. Marthinsen og helsesykepleier Siri H. Bakke kommer også til å besøke de tre 8. trinns klassene for å initiere til dialog med elevene rundt hva skal til for at vi mennesker skal oppleve at vi har det bra?                         
9. trinns klassene får besøk av psykolog Annette Haugjord som vil ha fokus på selvopplevelse og hva man kan gjøre dersom man har det vanskelig. Lærer Ole Christian Hagen vil også besøke klassene på 9. trinn og dele fra eget liv og egen livsmestring.                     
10. trinns klassene vil få besøk av Per Øyvind Lindgren og Synnøve Frøysaa som jobber i Familiens hus i Songdalen. De har opplegg rundt «Spør mer» som er temaet for årets Verdensdag for psykisk helse. Lærer Erlend Waade vil også besøke de tre klassene på 10. trinn. Erlend vil snakke om livets opp- og nedturer.

Ellers til orientering:
-  Mandag, tirsdag og torsdag trenger ikke elevene å ta med seg mat hjemmefra. Det vil fra skolens side bli servert lunsj i hver      klasse.
-  Onsdag skal alle klassene tilbringe dagen ute så da må de medbringe egen mat og drikke.
-  Fredag blir det grilling. Kanskje lurt å ta med seg litt mat siden grillingen ikke skal foregå før i 4. time. Egen valgfri drikke må tas med denne dagen.

Vi håper og tror at det blir ei fin og lærerik uke😊

Alt som skjer denne uken vil foregå etter gjeldende smittevernregler!

Hilsen rektorer, lærere, sosiallærer og helsesykepleier