Meny
Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Besøksadresse Haugen 27 4323 Sandnes Telefon: 51338200 Send oss e-post
Postadresse Postboks 583 4302 Sandnes
Redaktør: Elisabeth Aksnes
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Noen skrevne uskrevne regler

Noen skrevne uskrevne regler, forventninger som er greie å vite og forholde seg til.

Du som student, er ikke bare på skolen i egenskap av deg selv, men du representerer skolen og lærerstanden overfor elever og foresatte. Dette betyr at du både skal være voksen og hevde de verdiene læreplaner og lovverk står for. I tillegg blir du satt i en arbeidstakers posisjon. Med rettigheter og plikter som følger med. Dette høres kanskje dramatisk ut. Så la oss koke det ned til noen verdier som vi vil ha på Sørbø. En del av Sørbø-koden.  

- Er du syk, er det likevel elever som venter på deg. Du må gi beskjed til skolen på 51338200 eller til direktenummeret til praksislærer. Vet du ikke nummeret, finner du det i virksomhetskalenderen under Personalet. Skolen må ha beskjed før 0800. Alt fravær må du regne med at du må ta igjen.

- Arbeidstiden din er mellom 0800 og 1600. Ikke legg andre avtaler i denne perioden. Du må også påregne å være med på foreldremøter på kvelden. Dette avspaseres i tilfelle etter avtale med praksislærer.

- Du forlater ikke skolens område i arbeidstiden uten at praksislærer er informert. I skolen er vi på jobb også i pauser.

- Det er røkeforbud på skolens område.

- Du er ikke påvirket av alkohol eller andre rusmidler på jobb.

- Vi kler oss sømmelig, dvs. i samsvar med god skikk i skolen. Unngå klær som omhandler politikk, klar symbolikk eller områder som for noen kan virke støtende. Du skal fremstå som kulturelt samlende og ikke skyve meningsmotstandere fra deg. Tenk nøytralitet.

- Vi rydder etter oss.

- Pauserommet er til mental avkobling og er arbeidsfri sone.

- Vakt i friminuttene er en del av arbeidsdagen.

- Tenk på hvor og hvordan du omtaler elever, foresatte, medarbeidere og andre. Du har taushetsplikt. Du har medansvar for å gjøre Sørbø skole til en gild plass å være og en god plass å lære der vi er best sammen. Vi skal gjøre hverandre gode.

- Tenk igjennom hvem vi er her for.

- "Det er lov å bruga ved".

Her kan du lese mer om kommunens ordensreglement