Meny
Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Haugen 27 4323 Sandnes
Telefon: 51338200 Send oss e-post
Redaktør: Hans Skjæveland
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Skolen til g-suite

Elevene og lærerne på Sørbø er i ferd med å ta i bruk g-suite for education. Dette er en pakke med program som ligger på internett. Der vi finner en variant av Word, Excel, Powerpoint, It's Learning, Outlook, Skype med mer.

Nedenfor finner du hvordan du som elev eller lærer i Sandnes, setter opp g-suite hjemme. Eller hvor som helst egentlig. På hvilken dings som helst også. Bare den har internett. Telefoner og nettbrett har apper for dem også.

Oppskrift:

  1. Åpne internett-programmet (samme hvilken nettleser du bruker, men i chrome virker alle tingene i g-suite) Du er jo inne når du leser dette allerede.
  2. Skriv inn adressen www.google.no i adressefeltet (eller trykk på lenken www.google.no)
  3. Finn Logg på-knappen øverst til høyre på skjermen
  4. Skriv inn brukernavnet og så @sandnesskolen.no (eksempel: frank.iversen@sandnesskolen.no) Pass på at du skriver det helt riktig
  5. Når internett spør om "ticketing service", skriver du inn brukernavnet og @sandnes.kommune.no (eksempel: frank.iversen@sandnes.kommune.no) og så passordet som du bruker til vanlig på skolen. Igjen, skriv helt riktig.
  6. Godta om Google spør om du vil godta. Og du skal være inne

Det kan være om Google spør om du vil lagre passordet, at du får litt trøbbel. Dette retter seg mest mot de som har gmail-konto. (Altså ikke oss).

Den viktigste knappen når du er inne, er de ni små rutene oppe til høyre. De som viser hvilke program som kan åpnes. (Egentlig er det bare snarveier, men uansett...)

Og du har jo allerede eposter liggende klare.

Lykke til