Meny
Velg seksjon Framside
Trinn 1
Trinn 2
Trinn 3
Trinn 4
Trinn 5
Trinn 6
Trinn 7
Artikkel
Ryfylkevegen 1927 4120 Tau
Telefon: 51742700 Faks: - Send e-post til oss
Redaktør: Solfrid Norland
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Rødt nivå på skolen fram til 18. januar

Godt nyttår!Vi håper at dere har hatt en fin juleferie og at elevene er klare til å starte opp i andre halvdel av dette skoleåret. Det har vært et spesielt år og som dere helt sikkert har fått med dere står vi nå i en situasjon med økt smitte i Strand.

Nå må vi alle sammen være tro mot tiltakene regjeringen har bestemt/anbefalt slik at vi reduserer smitte i kommunen vår igjen.

Beredskapsledelsen i Strand kommune har innført rødt nivå på skolene i kommunen frem til 18. januar 2021.


Rødt nivå betyr at elevene skal ha færre nærkontakter og at vi har flere tiltak i friminutt og i noen fag. Klassene skal være en kohort og elevene skal tilstrebe en meter avstand til hverandre. Friminuttet deles i flere soner og klassene skal være hver for seg i friminuttet.

Skolen setter inn smitteverntiltak i tråd med Utdanningsdirektoratets smittevernveileder på rødt nivå.

Det er viktig at dere foresatte snakker om de viktigste tiltakene som å holde god avstand til andre og være nøye med håndhygiene. Dersom barna har symptomer som snue, hoste, feber, hodepine eller andre influensasymptomer skal de ikke komme på skolen. Selv med milde symptomer skal barna holdes hjemme.

Vi oppfordrer til å unngå å benytte skoleskyss, men dersom dere ikke finner andre løsninger så forholder dere dere til smitteverntiltak gjeldende for offentlig transport.

Ekstra tiltak for enkelte klasser:

1A deles i to grupper pga at vi ikke klarer å plassere elevene med 1 meter avstand i klasserommet. Gruppene skal være sammen ute. De voksne i klassen vil være i begge gruppene.

6. trinn får en dag med hjemmeundervisning pga at mat og helse skal gjennomføres hjemme ( i tråd med smittervernveileder). Pga utfordringer med delt dag og skoleskyss for enkelte blir hele dagen hjemmeundervisning. Dere får mer informasjon om dette fra trinnet.

Vedlagt denne artikkelen er skolens beredskapsplan for korona og smitteverntiltak. Fram til 18. januar gjelder rødt nivå.