Meny
Velg seksjon Klasse 7 c
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Besøksadresse Tunballvegen 21 4645 Nodeland Telefon: 38 18 54 40 Send oss e-post
Postadresse Postboks 4 4685 Nodeland
Redaktør: Kirsten Lønn Foss
Gå til Google Classroom
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Tirsdag 28.september kl 1000 kan elevene ved Tunballen skole få sin vaksine. Det gjelder de elever:
- der begge foreldre har samtykket,
-er over 12 år  
-ikke har hatt covid-19
-ikke fått vaksine tidligere

Vaksineringen vil foregå på vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret. Elevene vil bli transportert i buss.
Janfrid, helsesykepleier og Janne Torkildsen, kontaktlærer på trinnet vil være med dem.
Alle elevene som skal vaksineres bør ha med legitimasjon tirsdag (PASS). Utgåtte pass er også godkjent i denne sammenhengen.

Dersom det skulle oppstå at noen elevgrupper kommer i karantene rett før og ikke er testet ut av første test, så må vi utsette vaksinasjonen av de dette eventuelt gjelder. 
Angst – Dersom noen elever som skal vaksineres plutselig ombestemmer seg av ulike grunn vil ikke bli vaksinert selv om foresatte ønsker det. I disse tilfellene må foresatte selv følge ungdommen ut til senteret på et senere tidspunkt
FHI har lagt ut sin tilrettelagte informasjon for ungdom (vedlagt). Vi ber dere foresatte gå gjennom informasjonen med deres sønn/datter.


AKT har fått melding om at Nodeland bru (ved Nodelandshallen) stenges i 2 dager i perioden fra onsdag 22. september tom torsdag 23. september. Stengingen gjelder i tidsrommet kl. 07:00 tom kl. 15.00.

Dette får konsekvenser for skoleskyssen for enkelte elever da skolebussene får endringer og omkjøringer. Gjelder spesielt for elever som bl.a. bor i områdene rundt Tverrmoen og  Rismyr som må ta skolebussene fra Lysgård siden. Fotgjengere og syklister skal kunne passere over brua ifølge meldingen vi har mottatt.

Linje 45: Kjører over Lysgård, ikke Rismyr.

Linje 2176: Om morgenen går linje 2176 som normalt. Avgang kl. 12:40 kjøres Lysgård – Volleberg – Farvannet. Avganger fra Songdalen usk fra Nodelandshallen/Haugenparken går som normalt.

Elever på Rismyr tar linje 45 / 2176 til/fra Songdalen rådhus (evt. Haugenparken C.).

Elever på Nodeland benytter linje 45/2176 til/fra Haugenparken C/Songdalen rådhus eller linje 2175 til/fra Nodeland stasjon

Regjeringen følger FHI sin anbefaling om å tilby koronavaksinasjon til ungdom i alderen 12 – 15 år. I Kristiansand vil dette skje klassevis i uke 37, 38 og 39.

VIS HENSYN, KJØR FORSIKTIG OG IKKE PARKER I "RUNDKJØRINGEN" er vår sterke oppfordring til alle dere som leverer og henter barn med bil før og etter skolen. 

Informasjon fra utdanningsdirektoratet:

FHI har nylig oppsummert kunnskapen de har om barn og smitte. Mange foreldre har spørsmål om den økende smitten og konsekvensene for barn og unge.

Korona er generelt lite farlig for barn og unge. Barn og ungdom som smittes, får oftest svært milde symptomer, og 20-30 prosent får ingen symptomer i det hele tatt.
Det er få barn og ungdom som blir svært syke og har behov for å legges inn på sykehus. Det ser heller ikke ut til at senfølger av gjennomgått korona er vanlig hos barn og unge.
Tall fra Norge viser at 0,4 prosent av de som får påvist korona i alderen 0–17 år, blir innlagt på sykehus. Gjennomsnittlig tid de er innlagt er to døgn, noe som tyder på at de fleste fort blir friske igjen.
FHI har også fått mange spørsmål om smittesituasjonen blant barn og unge, og de har svart på mange av disse i en Facebook-post. Her gjengir vi noen av dem:

Hvorfor ha grønne/åpne skoler og barnehager når vi ser en stor smitteøkning?
Tiltak i skoler og barnehager var ikke primært for barnas skyld, men for å beskytte voksne. Barn og unge har hatt en høy belastning og høy tiltaksbyrde under pandemien så langt fordi man ønsket å holde smittenivået nede inntil store deler av risikogruppene og den voksne befolkningen var vaksinert. Barn har lav risiko for å bli alvorlig syke av covid-19, og det store flertallet blir helt symptomfrie etter sykdommen. Da må forholdsmessigheten i tiltakene vurderes; strenge tiltak for en sykdom som ikke er så alvorlig for barn og ungdom, er ikke forholdsmessig.

Er hurtigtester og selvtester en falsk trygghet?
Nei. Disse testene kan vise om du akkurat nå har så mye virus i luftveiene at du kan smitte andre. Er testen negativ, er du sannsynligvis trygg for andre det nærmeste døgnet. Hvis du har symptomer og testen er negativ, kan du være nesten helt sikker på at symptomene skyldes noen annet enn korona.

Er det sannsynlig at det blir ny lockdown og hjemmeskole for mange på grunn av deltavarianten?
Nei, det er lite sannsynlig. I noen kommuner kan det kanskje bli nødvendig å øke tiltaksnivået i skolen til gult, og det kan innføres jevnlig testing for å få oversikt over situasjonen. Hjemmeskole med digital undervisning er et svært strengt tiltak, og har godt dokumenterte negative konsekvenser for barn og unge. For å bruke dette tiltaket må konsekvensene for smittespredning være alvorlige. Slik sykdommen er hos barn og unge, står et slikt tiltak ikke i forhold til konsekvensene.

Denne informasjonen ble sist oppdatert 3. september 2021.


Skolen har fått melding fra foresatte om at skolebussen fra Nedre Hortemo (Rørleggersvingen) til skolen ikke har stoppet.
Dette har ført til at barna har krysset vegen for å gå på bussen på vei nedover. Problemet er meldt inn til AKT.

Vi har fått dette svaret fra dem:

 


Tirsdag 05.10 har Fritidsenheten ferietilbud med tur til Dyreparken for barn og unge på 5.-7. trinn fra Songdalen.
Deltakelse innebærer reise tur/retur med felles buss fra Kilen og Haugenparken til dyreparken, adgang til dyreparken og et måltid rundt lunsjtider. 

Det er noen endringer for skolebussene skoleåret 2021/2022. 

Les mer på Skoleskyss (under Meny-knappen). Her finner dere ruteplan og viktig informasjon.