Meny
Velg seksjon SFO
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Besøksadresse Tunballvegen 21 4645 Nodeland Telefon: 38 18 54 40 Send oss e-post
Postadresse Postboks 4 4685 Nodeland
Redaktør: Kirsten Lønn Foss
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<desember 2021><<
desember 2021
mtotfls
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
03040506070809
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Søknad/endring/oppsigelse om SFO gjøres digitalt på IST:
https://kristiansandg2.ist-asp.com/NO01001-pub/login.htm

Bruk ID-porten og logg på med MinID eller bankID.
Søknadsfrist SFO er 1.mars hvert år. Ifølge vedtektene beholder man den tildelte plassen til barnet går ut av 4. trinn, eller til den sies opp. Det er derfor kun nye elever som skal søke om sfo-plass for neste skoleår.

Tlfnr. SFO brakke: 948 58 973
Tlfnr. SFO avdeling: 948 45 881
Tlfnr. Mette Danielsen: 924 50 722

Når skal barn med luftveissymptomer være hjemme og når kan de komme tilbake i barnehage/skole?

Etter 3 tiår uten en systematisk plan for sfo så har vi endelig fått en felles plan i forskriftsform. Når vi nå har fått en lovfestet plan, så utløser det og plikter for hver enkelt kommune. Sfo vil nå framover være gjenstand for større oppmerksomhet og fokus. Dette er vi glade for! Målet er å heve kvaliteten på sfo'er over hele Norge. Sfo vil nå bli mer sett på som en del av den helhetlige tenkningen i vår oppvekstinstitusjon i Norge - barnehage, sfo og skole. Endelig! 

Linken til udir, og rammeplanen: https://www.udir.no/utdanningslopet/sfo/rammeplan/om-rammeplanen/

 


På halloween så åpnet "sfo-kiosken", og her kunne barna kjøpe pølser, gotteri, pepperkaker, saft og "skumle" chips :-) Halloween-pengene tjente de på aktiviteter som ble arrangert. Barna kunne blant annet spille kanon-ball, tegne med kritt, kaste poser i halloween-bøtter. Dette ble en livlig og skummel dag på sfo :-)

Stikkord for årets høstferie på sfo er: Sabeltann, skogsturer, baking, kunstmuseum, kino, halloween, mye lek og mye godt sosialt samvær :-) Se bildene, og se alt det gøye vi har gjort sammen :-)

Tusen takk for se fin høstferie :-)


VIS HENSYN, KJØR FORSIKTIG OG IKKE PARKER I "RUNDKJØRINGEN" er vår sterke oppfordring til alle dere som leverer og henter barn med bil før og etter skolen. 

Informasjon fra utdanningsdirektoratet:

FHI har nylig oppsummert kunnskapen de har om barn og smitte. Mange foreldre har spørsmål om den økende smitten og konsekvensene for barn og unge.

Korona er generelt lite farlig for barn og unge. Barn og ungdom som smittes, får oftest svært milde symptomer, og 20-30 prosent får ingen symptomer i det hele tatt.
Det er få barn og ungdom som blir svært syke og har behov for å legges inn på sykehus. Det ser heller ikke ut til at senfølger av gjennomgått korona er vanlig hos barn og unge.
Tall fra Norge viser at 0,4 prosent av de som får påvist korona i alderen 0–17 år, blir innlagt på sykehus. Gjennomsnittlig tid de er innlagt er to døgn, noe som tyder på at de fleste fort blir friske igjen.
FHI har også fått mange spørsmål om smittesituasjonen blant barn og unge, og de har svart på mange av disse i en Facebook-post. Her gjengir vi noen av dem:

Hvorfor ha grønne/åpne skoler og barnehager når vi ser en stor smitteøkning?
Tiltak i skoler og barnehager var ikke primært for barnas skyld, men for å beskytte voksne. Barn og unge har hatt en høy belastning og høy tiltaksbyrde under pandemien så langt fordi man ønsket å holde smittenivået nede inntil store deler av risikogruppene og den voksne befolkningen var vaksinert. Barn har lav risiko for å bli alvorlig syke av covid-19, og det store flertallet blir helt symptomfrie etter sykdommen. Da må forholdsmessigheten i tiltakene vurderes; strenge tiltak for en sykdom som ikke er så alvorlig for barn og ungdom, er ikke forholdsmessig.

Er hurtigtester og selvtester en falsk trygghet?
Nei. Disse testene kan vise om du akkurat nå har så mye virus i luftveiene at du kan smitte andre. Er testen negativ, er du sannsynligvis trygg for andre det nærmeste døgnet. Hvis du har symptomer og testen er negativ, kan du være nesten helt sikker på at symptomene skyldes noen annet enn korona.

Er det sannsynlig at det blir ny lockdown og hjemmeskole for mange på grunn av deltavarianten?
Nei, det er lite sannsynlig. I noen kommuner kan det kanskje bli nødvendig å øke tiltaksnivået i skolen til gult, og det kan innføres jevnlig testing for å få oversikt over situasjonen. Hjemmeskole med digital undervisning er et svært strengt tiltak, og har godt dokumenterte negative konsekvenser for barn og unge. For å bruke dette tiltaket må konsekvensene for smittespredning være alvorlige. Slik sykdommen er hos barn og unge, står et slikt tiltak ikke i forhold til konsekvensene.

Denne informasjonen ble sist oppdatert 3. september 2021.


Velkommen til årets sfo. Bildene er fra årets sommer-sfo. Vi har hatt mye gøy sammen. Vi har blitt kjent med nye barn, og hatt masse fin utetid sammen. Vi har gått turer, vi har bakt, vi har lekt med vann, vi har hatt konkurranser, vi har malt og tegnet og de nye barna har fått blitt kjent med skolens/sfo sin uteplass. 

Vi gleder oss til et nytt år med dere alle :-)


Sfo har planleggingsdager med skolen følgende datoer: 17. og 18.august, 22.oktober, 27.mai og 24.juni. Da er sfo og skolen stengt. 

På grunn av opptrapping av streiken blant lærere, stenger Tunballen SFO fra og med onsdag 2. juni.

Følg med på skolens hjemmeside - her legges aktuell informasjon ut.


Linker til "å søke på sfo-plass," samt informasjon om sfo: 

https://www.kristiansand.kommune.no/aktuelt/2021/sok-sfo-for-15.-mars/

https://www.kristiansand.kommune.no/navigasjon/barnehage-og-skole/skole-og-sfo/skolefritidsordningen/

Merk at på Tunballen skole så kan dere søke på delt plass (12,5 t) og 18t. Ta kontakt med sfo-leder Mette Danielsen dersom du behøver hjelp/trenger mer informasjon.