Publisert: 26. april 2024 | Sist endret: 26. april 2024 | Forfatter: Thomas Dyrdahl

Felles innsats for å komme på tida

Felles innsats
Fram til 17. mai skal hele Hånes skoleenhet ha felles innsats for å komme på tida. Vi har mange klasser og elever som er flinke til å være presise. Men når vi ser hele skolen under ett, er det litt for mange som kommer for sent. Og det skal vi gjøre noe med.

På alle trinn vil det å komme på tida være det sosiale målet vi legger størst vekt på i denne perioden.

Regler
Vi har skole- og ordensregler der det står at elevene skal møte presist (§ 4) og at «vi kommer på tiden». Vi må jobbe for at dette skal gjenspeiles i praksis. Alle trinn skal øve på å komme på tida.

https://www.minskole.no/haanes/Underside/20128

I ordensreglenes § 6 står det at elevene kan få pålegg om å utføre oppgaver før eller etter skoletid som har sammenheng med regelbruddet. Vi skal lage gode og relevante oppgaver som gis til dem som bryter regelen om å være presis.

Hvor nøye er vi?
Elevene må få tid til å flytte på seg og komme inn. Vi forventer at barna kommer når det ringer inn. Om morgenen bør de være ved døra når det ringer. Etter friminutt bør de avslutte aktivitet når det ringer, og deretter skynde seg inn.

Hva kan foreldre bidra med?
Først og fremst kan foreldre hjelpe barna med å komme på tida til skolen starter klokken 08.30. Dere kan snakke med barna deres om at det er viktig å være presis resten av dagen også, men det er nok vanskelig for dere å fjernstyre barna inn fra friminutt. Så den jobben tar skolen. Men vi skal gi dere beskjed om det går tregt for noen.

Skoledemokratiet
Elevrådet har uttalt at det er en del av de samme som kommer for sent. De har foreslått at de som kommer for sent, må ta igjen tida; at klokka ringer en ekstra gang før det ringer inn og de understreker at alle voksne også må komme på tida.

Samarbeidsutvalget (SU) er skolens øverste samarbeidsorgan. Der er foreldrene representert gjennom FAU. SU er positive til å teste ut felles innsats for å komme på tida forutsatt at det gjøres på en måte som elevene opplever som trygg og god.

Følge med
Fravær og forsentkomming legges inn i Visma Flyt Skole. Foresatte kan følge med der. Dersom noen elever får pålegg om å utføre oppgaver etter skoletid, får de først sjansen til å uttale seg. Deretter sender skolen melding til foresatte gjennom Visma Flyt Skole.

Mange er gode på dette!
Noen trinn har allerede øvd på å komme på tida en stund. For dem kan det være ekstra motiverende at nå er det viktig å være god i noe de kan ganske godt allerede!