Meny
Velg seksjon Forside
Sandvigå 7 4007 Stavanger
Telefon: 51912762/92432823 Send oss e-post
Redaktør: Nina Bøhnsdalen
Mobbeombudet i Stavanger på Facebook
Mobbeombudet i Stavanger
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2018><<
januar 2018
mtotfls
25262728293031
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Velkommen til Kommunalt Foreldreutvalg i Stavanger

Her kan du finne informasjon som er nyttig for deg som foresatt og lese nyheter om hva som rører seg i Stavangerskolen. I seksjonen oppe til høyre finner du informasjon om  Bydelsfau og Mobbeombud.

I menyen oppe til venstre finner du informasjon om KFU, styret, årsplaner, vedtekter og referater.
Se også nyttige lenker til høyre. 

KFU vil avholde sitt årsmøte 31.05.17, det vil være i Arne Rettedalsgate 12 kl. 18.00. Vi håper å se mange av dere!

Kommunalt Foreldreutvalg har i alle år hatt fokus på at endringer i skolestruktur og inntaksområder skal være tydelige og forutsigbare for elever og foreldre.  Vi opplever at det som skjer i Hinna bydel nå skaper utrygghet for foreldre og barn, og har bedt politikerne ta vår bekymring med i den videre behandling av saken.

Nå er sommeren over og nytt semester er i gang. Noen FAU har fått ny leder og driftsstyret har kanskje begynt å legge planer for skoleåret 2016/2017. I den forbindelse ønsker vi å informere om Kommunalt Foreldreutvalg i Stavanger og det arbeidet vi gjør.

Som mange sikkert så i media var dyre klasseturer et tema på slutten av fjoråret. KFU har fått flere henvendelser fra foreldre som opplever det vanskelig at det arrangeres dyre klasseturer. Dyre turer resulterer i at kanskje ikke alle får være med.  

Skolene og foreldre bør være seg sitt ansvar bevisst med hensyn til hvordan de arrangerer klasseturer. Det å ekskludere noen elever gir ikke optimalt klassemiljø/læringsmiljø. Det er foreldre/arrangement komiteene som er ansvarlig over hvilke turer som arrangeres og om noen kanskje ekskluderes. Temaet bør derfor diskuteres på foreldremøtene i klassene. Foreldre må være gode rådgivere og forbilder for klassen og informere om retningslinjer og rammer tidlig. Det er hele klassen sin tur og de bør alle være en del av arbeidsoppgavene. La elevene ta del i planleggingen – del oppgavene mellom dem slik at alle har ansvaret for noe (dugnadsplanlegging, økonomiplanlegging, bestillinger, dokumentasjon til klassen, informasjon til foreldre, fotografering og referat fra turen, etc.).  

Kommunalstyret for Oppvekst vedtok 18.12.2007 at skolene ikke kan gi hele elevgrupper permisjon fra skoletiden for turer arrangert av foreldrene.  Alle skolene bør praktisere like regler for dette. Noen lærere tar del i å legge til rette for skoleturen og deler ut informasjon på skolen. Her bør prinsippet gjelde at dersom turen ikke inkluderer alle i klassen skal ingen informasjon deles ut på skolen.  

Lykke til og gi oss gjerne en tilbakemelding om hvordan dere har lykkes med å inkludere alle. Vi deler da erfaring med andre skoler (dere kan be om å være anonyme). Å dele positive erfaringer er det beste for Stavangerskolen!      

Vi foreldre må være gode rollemodeller! Ikke minst er det viktig at vi er oppmerksom på hvordan vi omtaler andre hjemme, enten det gjelder læreren, medelever eller deres foreldre.  

 

Ta gjerne kontakt for spørsmål, epost; kfu@stavanger.kommune.no    

 

Med hilsen Kommunalt Foreldreutvalg  

Ingunn Rimereit

Leder