Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Kongsgård allé 20 4631 Kristiansand Telefon: 3810 7800 Faks: 3810 7805 Send oss e-post
Fakturaadresse Kristiansand kommune, fakturamottak Postboks 408, Lund, 4604 Kristiansand
Redaktør: Rektor Morten Hauger
SKOLERUTA
Skoleruta
Gå til Its Learning
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
SØK I BIBLIOTEKBASE
Søk ...
Velkommen til Kongsgård skolesenter som ligger i Kongsgård allé 20 i Kristiansand. Gjennom uka har vel 900 elever og ca 100 ansatte sitt daglige virke her. I all hovedsak dreier det seg om voksne, minoritetsspråklige elever. Kongsgård skolesenter tilbyr også generell voksenopplæring og logopediske tjenester til barn og voksne samt opplæring til hørselshemmede elever i grunnskolen i Kristiansand. Med andre ord – en fargerik og mangfoldig læringsarena.
"Kvalifisering til arbeid". "Integrering i arbeidsmarkedet". Målene for våre tospråklige elever er fine, men hvordan komme dit? Hva slags skoleforløp kan gi elevene en god forberedelse til norsk arbeidsliv? Kongsgård skolesenter (KSS) har etablert egne praksisklasser for elever som har arbeid som mål i handlingsplanen sin.

Kongsgård skolesenter starter opp nye norskkurs på kvelden uke 36.

Info in Enlish


Neste nybegynnerkurs starter 18. august 2015
Videregående kurs starter 18. august 2015

Info in English

 


Kongsgård skolesenter tilbyr 50 timers kurs i samfunnsfag for voksne innvandrere. Neste oppstart er uke 26. Les og finn mer informasjon om hvilke kurs vi tilbyr nå.

Kristiansand kommune har tatt initiativ til å lage en veileder om forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme. Flere frivillige organisasjoner, offentlige aktører og politiet har vært med i dette arbeidet. Forebygging er viktig. 

Fristen for å søke spesialundervisning for voksne/voksenopplæring for skoleåret 2015/16, er 1. mars. Du finner søknadsskjema her på skolesenterets hjemmeside. Vær konkret og tydelig når du vil beskrive hva du søker hjelp til, så gjør det søknadsprosessen enklere. Når en søknad er sendt, vil avsender motta en kvitteringsmelding på e-post. Svar på søknaden - om du innvilges opplæring og får et skoletilbud kommende skoleår, får du i eget brev (enkeltvedtak) i løpet av mai måned. Det er en forutsetning at søker samtykker i henvisning til PPT for å bli vurdert med tanke på et skole-/opplæringstilbud for 2015/16.

Ta gjerne kontakt med skolesenteret om du har spørsmål omkring dette.
Husk at dette er et gratis tilbud til voksne bosatt i Kristiansand kommune.
Velkommen som søker!


En undersøkelse foretatt av Kristiansand kommunes Avdeling for enslige mindreårige flyktninger, viser at unge, enslige flyktninger klarer seg bra etter at de flytter ut fra bokollektivene. Her kan du lese mer om undersøkelsen og se innslaget fra Sørlandssendinga onsdag.