Meny
Velg seksjon Forside
Kongsgård allé 20 4631 Kristiansand
Telefon: 3810 7800 Faks: 3810 7805 Send oss e-post Redaktør: Rektor Morten Hauger
Gå til Its Learning
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
SØK I BIBLIOTEKBASE
Søk ...
Velkommen til Kongsgård skolesenter som ligger i Kongsgård allé 20 i Kristiansand. Gjennom uka har vel 900 elever og ca 100 ansatte sitt daglige virke her. I all hovedsak dreier det seg om voksne, minoritetsspråklige elever. Kongsgård skolesenter tilbyr også generell voksenopplæring og logopediske tjenester til barn og voksne samt opplæring til hørselshemmede elever i grunnskolen i Kristiansand. Med andre ord – en fargerik og mangfoldig læringsarena.
Kongsgård skolesenter starter opp nye norskkurs på kvelden uke 36.

Ungdomsorganisasjonen VIBRO er en forkortelse av Vi Bryr Oss og er en uformell gruppe av samfunnsengasjert ungdom. VIBRO er ungdom som jobber for og med ungdom. Organisasjonen kartlegger og tar tak i samfunnsutfordringer sammen med ungdom - for å gjøre en forskjell og jobbe for et bedre multikulturelt samfunn.

Kristiansand kommune har tatt initiativ til å lage en veileder om forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme. Flere frivillige organisasjoner, offentlige aktører og politiet har vært med i dette arbeidet. Forebygging er viktig. 

Like etter høstferien i fjor ble skolekoret startet. De har for lengst hatt sin debut i skolesenterets aula. Det er en blid og positiv gjeng på 15 - 20 stk som liker å synge. I dag ble det en liten mini-konsert i aulaen igjen til glede for blant annet flere besøkende som fikk et hyggelig møteavbrekk. Tekstene er utfordrende nok. Det går på nynorsk og dialekt - fellessang og solister. Koret øver fredager, og koristene stiller om det er skole eller ei, sier lærerne Herborg & Hildegunn som har det musikalske ansvaret.
Dette likte vi! Mer korsang!  

Fristen for å søke spesialundervisning for voksne/voksenopplæring for skoleåret 2015/16, er 1. mars. Du finner søknadsskjema her på skolesenterets hjemmeside. Vær konkret og tydelig når du vil beskrive hva du søker hjelp til, så gjør det søknadsprosessen enklere. Når en søknad er sendt, vil avsender motta en kvitteringsmelding på e-post. Svar på søknaden - om du innvilges opplæring og får et skoletilbud kommende skoleår, får du i eget brev (enkeltvedtak) i løpet av mai måned. Det er en forutsetning at søker samtykker i henvisning til PPT for å bli vurdert med tanke på et skole-/opplæringstilbud for 2015/16.

Ta gjerne kontakt med skolesenteret om du har spørsmål omkring dette.
Husk at dette er et gratis tilbud til voksne bosatt i Kristiansand kommune.
Velkommen som søker!


En undersøkelse foretatt av Kristiansand kommunes Avdeling for enslige mindreårige flyktninger, viser at unge, enslige flyktninger klarer seg bra etter at de flytter ut fra bokollektivene. Her kan du lese mer om undersøkelsen og se innslaget fra Sørlandssendinga onsdag.