Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Kongshavnveien 110 4639 Kristiansand
Telefon: 38006060 Send oss e-post Redaktør: John Henrik Haukland
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<februar 2015><<
februar 2015
mtotfls
26272829303101
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272801
02030405060708
mar
02
2015
Uke 11 - 12 - 13 er konferanseuker
Hele dagen
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Onsdag 25. mars kl. 1900 arrangerer skolen, sammen med FAU, et felles foreldremøte hvor temaet er sosiale medier. Skolens undervisningsinspektør og sosiallærer, Oddbjørn Egeland, vil forhåpentligvis gjøre oss mer bevisste i løpet av samlingen. Vi ønsker at dere på forhånd sender inn spørsmål, eller tanker dere har om dette temaet. Her kan vi lære av hverandre!

I dag var det 5. trinn til å holde samling og underholde. Hele skolen var samlet i gymsalen til en trivelig stund siste dag før vinterferien starter. Flinke elever på 5. trinn viste hva de har å by på. 

Det er rett og slett sunt at barna får muligheten til å kjede seg innimellom! Både kropp og sjel får en pustepause. Når det først blir litt stillhet i sinnet, kan det være lettere å høre sin egen «indre stemme». «Hva har jeg egentlig lyst til å gjøre nå?» Så, plutselig kommer ideene, tiltakslysten og initiativet.

3 uker før vinterferien og de 3 første ukene etter vinterferien leser elevene bokstavlig talt så det freser her på Kringsjå. Lesefres er et intensivkurs i lesing. Den som skal bli god i idrett, lesing eller hva det måtte være er avhengig av å repetere, og da er en lesevenn god å ha.

Mestringsperspektivet står sentralt i lesekurset og målet er økt lesehastighet, nøyaktighet og forståelse. Elevene øver repetert lesing av bokstavlyder, høyfrekvente ord og sammenhengende tekst. Repetert lesing er en teknikk der elevene leser en bokstav, et segment, et ord, en setning eller en tekst gjentatte ganger.

Mange av dere er kjent med leseprogrammet Relemo som vi bruker gjennom året her på Kringsjå. Relemo brukes også til repetert lesing.    


Da er 7. trinn tilbake etter en FANTASTISK tur til Bringsvær leirskole. Med et uforglemmelig vær, både med strålende sol på dagen og næmest fullmåne på kveldene, var allerede utgangspunktet svært godt. Når vi i tillegg har en meget flott bukett med forventingsfulle og energirike elever måtte dette bli tidenes tur! Og det ble det. Alt fra flotte forhold i løypene, morsomme og spennende aktiviteter, kalvefødsel og til koselige kvelder i peisstua, gjorde sitt til at dette ble en minnerik tur både for elever og lærerer. Sett deg tilbake og NYT bildeserien som kommer. Her er det mange godbiter.


Som en del av Comeniusprosjektet "Active bodies - active minds" skal hver land spille inn sin versjon av sangen vår. Melodien er komponert av Sabine Schulz på den tyske skolen, og første verset er felles. De to siste versene har vi diktet sammen her på skolen. Tanken er at vår video skal mixes med de andre landenes. Ingenting å si på sanggleden på Kringsjå!

I dag har vi hatt samling med 6. trinn. Vinteren var tema i sangene og flinke elever viste frem sine sang- og danseferdigheter. Vi fikk oss også en overraskelse når to grønnkledde kirurger kom stormende inn med en mann på båre. Operasjon på scenen ble det også.

6. trinn viste også årets "Chain Reaction" film som de har jobbet knallbra med og hele skolen sang Comeniussangen vår, denne gangen med nydiktede vers på norsk.


Kringsjå skole arbeider kontinuerlig for et best mulig læringsmiljø for alle elever. Vi gjør det i samarbeid med elevene og foreldrene, og opplever i stor grad at vi lykkes i dette arbeidet. Undersøkelser viser at Kringsjå skole er et godt sted å være og et godt sted å lære.

Se video og les mer på siden om elevenes psykososiale miljø.


I dag er det mattedag i småskolen. Elever fra ulike trinn jobber sammen om å løse mange oppgaver og aktiviteter som øver matematisk tenkning. Stasjonene er varierte og av bildene vil du blant annet se mattebowling, arbeid med lengde- og vektenheter, addisjon og subtraksjon, symmetri med mer.

Snakk gjerne med ditt barn om matematikk. Vi vet at foreldres forventninger til barnets arbeidsinnsats og framsnakking av regneferdigheter har innvirkning på læring.


I dag har vi vært på julegudstjeneste i Randesund kirke på Frikstad. Hele skolen gikk opp til kirka og fikk se 4. trinns flotte julespill. Jammen har vi mange barn som er flinke til å synge og dramatisere på denne skolen. Dere der hjemme har all grunn til å være stolte. Etter kirka har vi gått rundt juletreet ute på skoleplassen og kost oss med julegrøt.