Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Høgbakkveien 11 8250 ROGNAN
Telefon: 75682190 Send oss e-post
Redaktør: Ketil Monssen
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<oktober 2017><<
oktober 2017
mtotfls
25262728293001
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405

I dag, 10.oktober er det verdensdagen for psykisk helse. I år er temaet "Noe å glede seg over". Snakk gjerne om de små og store ting som vi har å glede oss over. 

 


Valgfaggruppen natur, miljø og friluftsliv overnattet på Kjemåvatnet fra onsdag til torsdag. Været var upåklagelig og elevene eksemplariske

Valgfaggruppen har vært på båtforeningens kai og fisket. Det ble tatt fin torsk og slimål:-)

Høstaktivitetsdagen ble gjennomført i strålende høstvær og med mange ulike aktiviteter. Det skulle konkurreres i kule, lengde, 60 meter, bygge pyramide, sykkelløype, petanque og finne hvem som skjuler seg bak kjente fjes.

Det var gruppe 2 i niende klasse som ble best sammenlagt


8.trinn har vært ved Fiskvågvatn for å utforske dyre - og plantelivet som befinner seg der. Fiskvågvatn-prosjekt er et årlig prosjekt ved Rognan ungdomsskole, og i år arrangeres faktisk prosjektet for 30.gang!  Elevene var inndelt i fiskegruppe, vannmåle-gruppe, smådyr og insekts-gruppe samt plantegruppe. Mer utfyllende artikkel laget av dokumentasjons-gruppa kommer snart...

Helsesenteret arrangerer foreldrekurs, Circle of security (COS).

Se vedlagt brosjyre.


Elevene i 10 klasse fikk en fin tur til Solvågtinden i regi av Newton Saltdal. Til tross for litt vind kom 19 elever seg til toppen. Riktig utstyr og godt med mat og drikke er viktige faktorer på slike turer. Rektor Ketil Monssen deltok selv på turen og var synlig stolt over tindebestigerne.

Skjema for å søke elevpermisjoner ligger under hver enkelt klasse sin fane.

Allerede første skoleuke får vi besøk av bandet Sauropod. Vær klar for en svett og heftig rockekonsert. Her er alt lov, slipp deg løs, vræl med, dans med, ha det hett med Sauropod!

Her er skoleruta for 2017-2018.

Smoltanlegget i Breimoen og oppdrettsanlegget i Øksengård fikk besøk av 9 klasse torsdag. Elevene fikk omvisning på anleggene, samt gjort feltekskursjon i fjæra og vannprøvetaking. Flott dag og takk til bedriftene for godt samarbeid.


En gruppe elever fra niende klasse presenterte tirsdag resultatet av et oppdrag gitt av Nexans Rognan. Oppdraget kom som et resultat av et Lektor2 samarbeid med Nexans Rognan og Rognan ungdomsskole

FLL
The League Legends gjorde sine saker bra under årets regionsfinale i Glasshuset, Bodø.

Guttene i 10a fikk en fin tur på fjorden onsdag. Til tross for at det ble kunn 2 fisk, var det god stemning og flott høstvær.

Det ble tatt vannprøver underveis og disse skal analyseres på skolen.


18 elever fra 10 klasse fikk en fin tur til Solvågtinden torsdag. Skydekket brøt opp og elevene fikk en flott utsikt. Underveis ble det gjordt blodsukkermålinger og flere elever brukte pulsklokke

Elevene i 8 klasse fikk en dag med landart, under kyndig veiledning fra instruktør. 

Snart skal vi møte denne artisten.

Elever og lærere i 10 klasse fikk en uforglemmelig opplevelse mandag 24 august. I strålende vær gikk turen til Solvågtinden i regi av Newton Saltdal. Elevene tok blodprøver underveis og de som ville hadde pulsklokke. 

Antallet fremmede arter i Norge øker, og arter som truer biomangfoldethavner på den norske svartelista. I år utfordrer vi alle barn og unge til å fotojakte på svartelista arter! Fotojakten foregår fra 1. mai til 12. juni.Vi velger ut et bidrag fra hver aldersgruppe (barnehage, 1.–4. trinn, 5.–7. trinn, ungdomstrinn og videregående skole) som premieres med en naturfaglig overraskelse.I tillegg får de utvalgte bidragene «ære og berømmelse» ved at vi lager en kollasjplakat med deres bilder og kart som blir sendt til barnehagen eller skolen. Plakatene blir også utstilt påhøstkonferansen til Den naturlige skolesekken og på Naturfagkonferansen. Påmeldingsfrist 1. mai:

Mer info: Miljølære


Elevene i 8 klasse er i gang med fugleobservasjoner