Meny
Til trinnene og SFO Forside
Møllevannsveien 52 4617 Kristiansand
Telefon: 38 00 41 70 Send oss e-post
Redaktør: Vigdis Klokseth
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juni 2017><<
juni 2017
mtotfls
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829300102
03040506070809
Gå til Its Learning
fug.no
fug.no
komfug.no
Innlogg for lærere
Innlogg for lærere
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Søk i biblioteket
Søk i biblioteket
Da har hele skolen hatt aktivitetsdag.

Endelig er det tid for Sommerles igjen! I år håper vi at enda flere blir med på lesekampanjen.

Sommerles er en lesekampanje for alle barn fra 1.klasse og oppover. Les minst fem bøker, gjerne flere.  Alt teller, enten det er vanlige bøker, lettlestbøker, bildebøker, faktabøker, tegneserier eller lydbøker. Det viktigste er å lese det man har lyst til. Fyll ut lesepasset og få stempel på  folkebiblioteket.  


16. mai var spenningen til å ta og føle på da 2. trinn skulle gjennomføre sin første sosiale samling på Solholmen. 

En fantasireise til verdensrommet, ekte turer til lands og vanns, eller dans og showkorsang på scenen. Det er noe av det 360 elever i Kristiansand kan oppleve når kommunens første sommerskole går av stabelen til sommeren.

Fra gangs menneske til å mestre egne liv i samspill med andre.

 


Vi har fått en magisk sandkasse på skolen. Her kan elevene forme sitt eget landskap, lage høye fjell og dype daler. Det går også an å få det til å regne.

Det blir spennende å se mulighetene denne sandkassen har. Foreløpig er vi på utforskerstadiet. Spennende er det i hvert fall. Det er helt sikkert.


Som mange av dere sikkert vet så har svært mange barn i barneskole/SFO-alder fått såkalte mobilklokker til jul/bursdag.    

Mange av disse klokkene gir de foresatte mulighet til å GPS-spore barna sine, å kunne ringe til dem, samt at barna kan ringe tilbake. Det er mange utfordringer rundt dette. Noen av utfordringene går på barnas rett til personvern og beskyttelse fra overvåkning. Dette er rettigheter som de foresatte forvalter i forhold til sine egne barn.   Det som blir problematisk i forhold til skole-/SFO-hverdagen er at disse klokkene kan ringes til og samtale kobles opp uten at barna trenger å aktivt svare. Det muliggjør at foresatte kan lytte inn på barnas aktivitet, både i fritiden og på skolen. De foresatte har ikke rett til å overvåke aktiviteten i skolen uten videre.  Dette berører ikke bare personvernet til eleven med klokke på armen, men medelever, lærere og andre ansatte på skolen som er i nærheten av klokkebæreren. Det kreves samtykkeerklæringer og taushetserklæringer for at de foresatte kan ta del av undervisning og aktivitet. Sitat: Mail fra Oppvekst

 


Innkjørselen til Solholmen og Grim skole er trang og uoversiktlig. Mang kommer syklende og på spark i samme innkjørsel som bilene. Her er noen gode tips til hvordan ditt og andres barn kan komme til skolen på en trygg måte.

Årets trivselsundersøkelse er gjennomført, og vi har fått mer kunnskap om barnas trivsel

på Solholmen skole.


Bøkene begynner å få sin plass i butikken, og elevene er klare for å selge til høyest mulig pris.