Meny
Velg seksjon Forside
1. trinn
2. trinn
3. trinn
4. trinn
5. trinn
6. trinn
7. trinn
1.trinn skoleåret 19/20
Bogafjellbakken 1 4324 Sandnes
Telefon: 51338700 Send oss e-post
Redaktør: Jørgen Slyk
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<oktober 2018><<
oktober 2018
mtotfls
24252627282930
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304

Velkommen til Bogafjell skole.

Hvis du har problemer med å lese PDF-filer, kan du laste ned Adobe Acrobat Reader. 

NB! Gjelder KUN 7. trinn.

Vi vil med dette invitere til foreldremøte for foresatte på 7. trinn i forbindelse med skoleplassering for skoleåret 2019-20.

(Denne info sendes også med elevene som ranselpost mandag 22. oktober).

Tid: Mandag 29. oktober, kl 18.00-19.30

Sted: Skolens aula.

 Tema: Skoleplassering for årets 7. trinnselever for skoleåret 2019-20.

Møtedeltakere: Foresatte (7. trinn), Richard Olsen (seniorrådgiver ved kommunaldirektørens kontor), Stian Guderesen (rådgiver ved kommunaldirektørens kontor), Vigdis Vatne (rektor Høyland ungdomsskole), Anne-Marte Nygård Basso (rektor Lundehaugen ungdomsskole), rektor Jørgen Slyk, FAU v/leder og nestleder.  

Agenda:

Richard Olsen, seniorrådgiver ved Kommunaldirektørens kontor orienterer om skoleplassering for skoleåret 2019-20, samt kort orientering om nye Bogafjell ungdomsskole.

Rektor Vigdis Vatne presenterer Høyland ungdomsskole.

Spørsmål fra salen.   

 

Velkommen!

 

Mvh

Jørgen Slyk, rektor


Torsdag 18. oktober markerer Trygg Trafikk  refleksdagen over hele landet

Etter høstferien har vi observert et begrep blant elever. Det kalles "Momo" og skolen anser det som klart negativt. Mer om dette kan leses her på nettsiden "barnevakten":

https://www.barnevakten.no/?s=momo

Noe av fenomenet vil kunne skape frykt og utrygghet - selv om det nok også kan oppleves som spennende for noen.

Vi har fokus på dette på skolen, og vi ber dere også samtale om det hjemme. En slik samtale kan kanskje også særlig være relevant med tanke på at Halloween er relativt nær i tid - noe som oppleves vanskelig for noen med tanke på utkledning og framferd.

På forhånd takk!


Årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjon og arbeidet for å skape et varmere samfunn med rom for alle. Det er mange måter å være utenfor på i Norge i dag. Et liv utenfor kan starte allerede som barn. Eller det kan oppstå plutselig midt i livet, idet du mister jobben eller må starte et nytt liv i et nytt land.

Med årets TV-aksjon ønsker Kirkens Bymisjon å tilby det mange av oss tar for gitt men som stadig flere opplever å ikke ha; den varme sengen, en jobb eller fritidsaktivitet å gå til, et fellesskap rundt middagsbordet eller nye og trygge bekjentskaper. Med årets TV-aksjon vil Kirkens Bymisjon starte:

Skape utlånssentraler og fritidsaktiviteter for barn og unge

Skape arbeidsplasser til mennesker som av ulike grunner faller utenfor det ordinære arbeidslivet.

Skape møter der innvandrere kan ta del i fellesskap og få være en ressurs i sitt eget nærmiljø, og møter på tvers av generasjoner der pensjonister kan gi leksehjelp og språkopplæring til unge innvandrere.

Tiltak som sørger for at alle mennesker som oppholder seg i byene skal få dekket basisbehov som mat, en seng å sove i og toaletter.

Vi vet at mange er engasjert i å samle inn penger her i bydelen. Mange barn er også engasjert i dette sammen med voksne. De gjør en flott og iherdig innsats ved å gå rundt med innsamlingsbøssene – og det som er ekstra fint, er at det skjer over hele det flotte landet vårt! 

Ha derfor kontanter klar denne dagen! :)
BlimE! er NRK Supers vennskapskampanje. Målet er å få barna til å være venner med hverandre, og vise hverandre omsorg.Slagordet er «Si hei! Vær en venn! BlimE!».

Her kommer noe informasjon angående Chromebook, Google og sikkerhet.

Sandnes kommune har databehandleravtaler med Google som sikrer blant annet personvern i henhold til ny personvernforskrift (GDPR). Det er også utført ROS analyser av løsningen. (ROS analyse = Risiko og sårbarhetsanalyse)

Alle data blir slettet etter at eleven slutter i Sandnesskolen. Det samme vil da også gjelde om eleven flytter til ny kommune.

Passordrutiner: Elevene sine passord endres automatisk ca en gang hvert halvår. Ellers kan skolen endre passord for elevene via e-feide når de ønsker det. Lærerne har rettigheter til å endre passord for elever når det skulle være behov for det.


Kjære elever, foreldre og lærere på Bogafjell skole. Hei og velkommen til et nytt skoleår.

Helsesøster Hildegunn Rovik Solbjør er på skolen tirsdag, onsdag og torsdag fra klokka 08.30 – 15.00, samt på mandag formiddag fra klokka 08.30-12.00.

E-post: hildegunn.rovik.solbjor@sandnes.kommune.no Tlf. 51336473  

 

John Olaf Næsheim er skolelege på Bogafjell skole. Han er også skolelege på Buggeland og Figgjo skole. Næsheim har skolestartundersøkelse av barn i 1. klasse sammen med helsesøster.

Skolelegen kan delta i undervisning på skolen. Han kan også delta på samarbeidsmøter på skolen. Skolelegen deltar i det forebyggende og helsefremmende arbeidet på skolen sammen med helsesøster.

Det betyr at dersom barnet ditt er syk og har behov for legetilsyn, er det fastlegen til barnet dere skal oppsøke, og ikke skolelegen.  


Skolekorpset inviterer 2-7 trinn, til Popcorndisco, fredag 31. augustkl 18.00 - 20.00.

Bogafjell skole ( Aulaen ) Inngang kr. 20

Det blir salg av snaks, drikke, popcorn i kiosken. 

Kl. 1945 trekker vi heldige vinnere på inngangsbilletten.


Tirsdager: Sandnes bibliotek, for 4.-7.trinn kl 15.00-17.00

For mer informasjon, ring: 97637059

Facebook: LeksehjelpSandnesRodeKors/


I skolens samarbeidsutvalg (SU) 28.05.18 ble det vedtatt nytt ordensreglement for skolen - et for skole og et for SFO. Begge er gjeldende fra 01.08.18. Klikk på "les mer" og se deretter i vedlegg til høyre.

Ordensreglene for skoledelen blir gjennomgått i klassene, og det sendes også med hjem for underskrift nå ved skolestart.


Det ble valgt nytt styre i FAU Bogafjell skole under årsmøtet torsdag 24. mai 2018 og det nye styret ble konstituert samme dag. Eldrid Robberstad trer ut og vi takker for lang og god tjeneste.

Styret FAU Bogafjell skole:

Jan Erik Norland – Styreleder
Mobil: 909 35 777, e-post: jan-norland@lyse.net
Monica Byberg Johansen - Nestleder
Mobil: 975 89 737, e-post: monica-klassekontakt@hotmail.com
Kjetil Jensen – Kasserer
Mobil: 480 64 597, e-post: kjensen@lyse.net
Annette Bø Berge – sekretær
Jan Ove Johansen
Mobil: 932 00 824, e-post: jan.ove.johansen@stavanger.kommune.no
Therese Nesse
Mobil: 971 45 159, e-post: therese.nesse@yahoo.no
Glenn H. Walberg

 


Flere melder til oss at det tidvis kan være vanskelig å komme igjennom til oss på telefon. Ofte er forklaringen at man ikke får vanlig ringetone, men at den er erstattet med musikk.

Forklaringen er kanskje enklere enn man skulle tro: Musikken er selve ringetonen. Derfor: La det spille musikk relativt lenge, før dere legger på.

Så får vi satse på at flere kommer igjennom til oss fra nå av.