Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Karussveien 10 4620 Kristiansand
Telefon: 38 06 45 00 Send oss e-post
Redaktør: Hege Ose
Bibliofil - innlogging biblioteksøk
Bibliofil - biblioteksøk
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2021><<
mai 2021
mtotfls
26272829300102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31010203040506
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Litt om oss

Karuss er en 1. - 10. skole som ligger i Vågsbygd. Skolen vår ble bygget i 2002 og har 50 ansatte og 430 elever. Vi er inndelt i barnetrinn (1. - 7. trinn) og ungdomstrinn (8. til 10. trinn). På barnetrinnet har vi en parallell, og på ungdomstrinnet har vi tre paralleller. I tillegg har vi skolefritidsordning (SFO) for elever fra 1. - 4. klasse.

Det er flere skoler i vårt nærområde. Fiskå skole, som er en ungdomsskole, Vågsbygd barneskole, Slettheia barneskole og Øvre Slettheia barneskole er alle i vår del av Vågsbygd. Elevene på ungdomstrinnet kommer fra Slettheia barneskole og fra vårt eget barnetrinn. Like ved siden av oss ligger Karuss barnehage, også den ble bygget omtrent samtidig med skolen vår. Karuss skole ligger fint til med store muligheter for sportslige aktiviteter.

På vår skole er vi opptatt av at samarbeid, inkludering og fellesskap gir best læring faglig og sosialt. De voksne jobber i team/ trinn som sammen har et felles ansvar for elevene. Vi har to kontaktlærere i hver klasse fordi vi ønsker best mulig oppfølging av den enkelte elev og fordi vi mener et samarbeid om elevens utvikling er en suksessfaktor.

Hver morgen hilses alle elevene velkommen inn til 15 minutters morgensamling der elevene opplever nyheter, går gjennom dagen, får praktisk informasjon som gir dem en forutsigbarhet. Vi er opptatt av at alle barn skal oppleve mestring i klassefellesskapet.

Fellesopplevelser er viktig på Karuss. En gang i måneden samarbeider en klasse fra barnetrinnet og en fra ungdomstrinnet om å lage sangsamling for hele skolen. Da er det fellessang, solosang, dans, dikt, film og mye mer gjerne om et tema. Vi jobber også hvert år med solidaritetsarbeid og samler til sammen årlig inn ca.100000 kroner til Redd Barna.

Det er et mål at alle voksne på Karuss fokuserer på samarbeid, inkludering, positiv forsterkning og relasjonsbasert klasseledelse. Arbeid med kollektive strukturer gir et godt grunnlag for læring. Vi har derfor arbeidet frem seks fokusområder skolens voksne jobber systematisk med.

  1. Morgensamling- felles god start på dagen
  2. Positiv forsterking –  dyrk frem det gode i eleven og det vil blomstre
  3. Språk- språket vi bruker om de vi omgås betyr mye
  4. Klasseledelse i teknologirike omgivelser- digitale verktøy er en naturlig del av hverdagen vår
  5. Aktivitetsskifter- vi har rutiner for gode overganger slik at de ikke blir en tidstyv
  6. Orden og struktur- klasserommet er et sted for arbeid og læring som krever rutiner for orden
  7. Alle er leselærere - alle lærere har et solid repertoar på lesemetoder som virker

På Karuss har vi det siste året hatt et spesielt fokus på lesing. Hele skolen har vært med i et prosjekt der målet er at alle lærerne skal legge til rette for gode leseøkter i fagene. Lesing av skjønnlitteratur er viktig, og heldigvis har vi et fint bibliotek og to gode bibliotekarer som jobber der.

Skolen har gjennom mange år hatt flere valgfag å tilby elevene på ungdomstrinnet. Dette faget skal være et praktisks friminutt i en teoretisk hverdag.

 

 

Dette bildet er fra Natur- og miljøgruppa vår. Andre valgfag vi tilbyr er:
Trafikk
Produksjon av varer og tjenester
Teknologi i praksis
Produksjon for sal og scene
Fysisk aktivitet og helse
Innsats for andre

Kantina er et viktig rom for ungdomsskolens elever. Her serveres det gratisfrokost hver onsdag morgen i tillegg til at enkel mat kan kjøpes i midttimen hver dag. Elever fra ungdomstrinnet bytter på å stå i kantina ledet av de voksne på skolen.