Meny
Velg seksjon Forside
Hovedadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger Telefon: 51599360 Send oss e-post
Kvernevik skole - besøksadresse: Heiloveien 11 4049 Hafrsfjord
Redaktør: Lene M. Bredesen
Info foresatte - Digitale skjemaer
Elevpermisjoner
Samtykkeskjema foresatte
Innlogging ansatte
Innlogging på hjemmesiden
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Vaksinering av 12 til 15-åringer

Stavanger kommune starter opp med vaksinering av 12 til 15-åringene i uke 38. I denne saken finner du blant annet informasjonsskriv med praktiske detaljer rundt vaksineringen.

Det er i overkant av 7000 ungdommer i alderen 12-15 år i Stavanger. Denne aldersgruppen skal kun ha èn dose fordi unge har god beskyttelse etter kun en dose koronavaksine. De får tilbud om Comirnaty fra BioNTech/Pfizer fordi denne vaksinen er godkjent ned til 12 år. Det er derfor kun de som har fylt 12 år som kan få vaksinen. Det holder ikke å være født i 2009. 

Samtykke 
12 til 15- åringene skal vaksineres i Forum Expo i uke 38 og 39. Barn under 16 år må ha samtykke fra begge foresatte før de kan ta koronavaksine. Her finner dere samtykkeskjema. Samtykkeskjema må vises fram i registreringen når ungdommene kommer til vaksinering i hallen. Det ble sendt ut egen informasjon med praktiske detaljer knyttet til vaksineringen til alle foresatte til 12-15 åringer i starten av uke 37. 

KLIKK HER FOR Å LESE INFORMASJONSSKRIVET MED PRAKTISKE DETALJER.

Beskytte mot alvorlig sykdom 
Barn og unge blir sjelden alvorlig syke av covid-19. De fleste får få eller lite symptomer på sykdom. Folkehelseinstituttet mener likevel at det er riktig å tilby denne aldersgruppen vaksine for å beskytte dem mot alvorlig sykdom. Unge har mange sosiale kontakter, noe som kan føre til stor smittespredning og i verste fall til at noen flere blir alvorlig syke og får alvorlige komplikasjoner av covid-19. 

Andre vaksiner
Skolehelsetjenesten utsetter vaksiner i barnevaksinasjonsprogrammet for elever på ungdomsskolen og 7. klasse fra mandag 13. september til etter høstferien pga koronavaksinering. Dette blir gjort fordi det skal være minst 1 ukes intervall mellom ulike typer vaksine.