Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Skolevegen 26 8250 Rognan
Telefon: 75 68 22 10 (kontor) Send oss e-post
Redaktør: Morten Børge Ludviksen
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<august 2022><<
august 2022
mtotfls
25262728293031
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Det er 1 dokumenter i arkivet.
4.-7. trinn har tradisjon tro deltatt på Nasjonalforeningen for folkehelses årlige hoppetaukonkurranse, og en heldig klasse ved Rognan barneskole ble trukket ut som fylkesvinner. 

Helsemyndighetene anbefaler test av elever og ansatte i barnehager og skoler i forbindelse med skolestart etter juleferien. Det gjør at man lettere kan oppdage smitte hos elever og ansatte og unngå at disse bringer smitte med seg inn i skoler og barnehager. Saltdal kommune følger rådet og vil legge til rette for at denne gruppen kan teste seg.

For elever ved Rognan barneskole gjelder følgende:
Foresatte kan hente test for sine barn i foajeen i hovedinngangen mandag 3. januar på følgende tidspunkt:
1.-3. trinn kl.  08.00 - 10.00
4.-5. trinn kl.  11.00 - 13.00
6.-7. trinn  kl. 13.00 - 15.00
For elever som skal på SFO mandag 3. januar, gjelder egen avtale.

Foresatte som har elever på flere trinn, henter sine tester samlet innenfor et av de tildelte tidsrommene. Bruk munnbind ved henting og hold avstand. Det vil være mulig for foresatte å kjøre inn og parkere i skolegården.

Testen skal tas på morgenen første skoledag/dag på SFO. Merk at dersom selvtest/hurtigtest er positiv, skal eleven ikke møte på skolen/SFO. Positiv hurtigtest skal bekreftes med PCR-test ved Saltdal helsesenter. Kontakt koronatelefon, 905 79 993 eller 908 02 531, for avtale om tid for testing.

Regjeringen har besluttet å heve det nasjonale tiltaksnivået i barnehager og skoler.

Fra torsdag 16. desember må barnehager, barneskoler, SFO-er og ungdomsskoler drive på gult nivå.

Helt kort innebærer dette:

• Hver klasse regnes som én kohort, men parallellklassen regnes som samarbeidende kohort.

• Utvidet inspeksjon, der skolegården deles inn i 3 og 4 områder. Hvert trinn vil ha sitt område. Første dag vil dette være inndelt med sperrebånd.

• Utvidet håndhygiene: Ved ankomst skole, før måltid, etter toalettbesøk, ved synlig skitne hender og etter kontakt med kroppsvæsker

• Elevenes klær og utstyr må endes hjem hver dag (dette i forbindelse med forsterket renhold av kontaktpunkter)

• Fordeling av toaletter og innganger

For nærmere informasjon om smittevern i skoler se informasjon på følgende lenke: Smittevernveileder barnetrinn

Når det gjelder skoleskyss så minner vi om påbud på bruk av munnbind for elever over 12 år.

I tillegg til ovennevnte informasjon har skolen, i samarbeid med Rognan Ungdomsskole og busselskapene, blitt enig om å innføre ei ny ordning for plassering av elevene i bussene. Heretter vil det bli faste områder for elever ut fra elevenes alder. Dette innebærer kronologisk plassering i buss og busskø (1. trinn sitter fremst i bussen, etterfulgt av 2. trinn. 3. trinn osv… Dette gjelder også for oppstilling i busskø og gjelder også for elever på ungdomsskolen). Ordningen innføres fra og med torsdag 16. desember, på bakgrunn av smittevernhensyn, men også på bakgrunn av utfordringer med uro og bråk i bussene. Ordningen vil vedvare som en fast rutine, også etter en eventuell overgang til grønt nivå. 


Da er Blime-dansen fra Rognan barneskole lagt ut på NRK Super. Det står Rognan barnehage i overskriften, men det er skolens elever som danser. 

Filmen finnes på følgende lenke: Blime-dans Rognan barneskole


På grunn av vedlikehold er Rognan svømmehall stengt torsdag 7. og fredag 8. oktober. Vanlige åpningstider gjelder fram til og med onsdag 6. oktober. 

Fra lørdag 25. september kl. 16 går vi over til en normal hverdag med økt beredskap. Det er ikke lenger nødvendig med kontaktreduserende tiltak i barnehager og skoler. Trafikklysmodellen kan bare videreføres eller tas i bruk dersom den enkelte kommune mener at smittesituasjonen krever lokale tiltak.   

Den voksne befolkningen er i stor grad vaksinert, og en økende andel ungdom får vaksine. Barn og unge har lav risiko for alvorlig covid-19 sykdom. Derfor er det ikke lenger nødvendig eller forholdsmessig å ha tiltak i skoler og barnehager som begrenser hverdagen deres. De grunnleggende smittevernrådene gjelder fortsatt.

Les mer på Udir.no


Fra og med torsdag åpner Rognan svømmehall for offentlig svømming igjen. Svømmehallen vil følge ordinære åpningstider.

Går du på mellomtrinnet, eller på ungdomsskolen …..?
Liker du å jobbe med hendene, skape flotte produkter og lære nye håndverksteknikker? 

Som nevnt på digitalt foreldremøte mdang 21. juni, så får dere her noen tips om nyttige informasjonssider. Ikke vær redd for og ta kontakt med Therese Gjelseth eller Stina Indregård om dere har noen spørsmål

Informasjon om karantene:
https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/karantene-og-isolering/

Her er en link til hvordan man kan snakke med barn om korona:
https://www.reddbarna.no/vart-arbeid/barn-i-norge/foreldretips/6-tips-til-hvordan-du-kan-snakke-med-barn-om-korona/

En elev på Saltdal videregående skole har fått påvist smitte på 26.05.21. Denne smitten er ett nytt tilfelle som ikke er knyttet mot det forrige utbruddet.  
Kommunehelsetjenesten har satt i gang arbeid med smittesporing og testing av nærkontakter.   

Utdanningsdirektoratet har informasjon om hvilke grep skolene skal gjøre ved smitteutbrudd.  

Kommunen bør unngå å stenge skoler som et generelt forebyggende tiltak. 
Det skal være en høy terskel for å stenge skoler. Hvis elever eller ansatte på skolen blir smittet av korona, må medelever og ansatte som har vært i nærkontakt med personen, i karantene. Dette kan for eksempel være innen samme klasse eller kohort. Resten av skolen fortsetter skolehverdagen som normalt på samme nivå i trafikklysmodellen. Det er kommunehelsetjenesten som avgjør hvem som må i karantene, men skolen og barnehagen må bidra med oversikt over nærkontakter. Ved en uoversiktlig situasjon med flere smittede kan lokale helsemyndigheter vurdere å øke nivået. 
Hvis det er behov for forebyggende tiltak, for eksempel ved mye smitte i kommunen, bør kommunen heller innføre rødt tiltaksnivå enn å stenge skoler. Kommunen bør vurdere å stenge skoler bare hvis det er omfattende smitte blant elever eller ansatte på skolen. Det er kommunale helsemyndigheter i samråd med nasjonale helsemyndigheter som avgjør hvilket tiltaksnivå som innføres.
 

Pr i dag 26.05. Kl 12.00 er det ikke påvist mye smitte i kommunen.  
Kriseledelsen har vurdert det dithen at skolene pr i dag ikke skal stenges, og er fortsatt på gult nivå. Skolene skal følge de nasjonale smittevernhensynene som god håndhygiene, godt renhold og holde avstand.  

Skolene skal legge til rette for organisering av opplæringstilbudet slik at det ikke blir sammenblandinger utenfor egne kohorter. Det må jobbes med forebyggende smitteverntiltak og skolens ledelse bør gå i klassene og orientere elever og ansatte om situasjonen.

Dersom situasjonen endrer seg, gjør kriseledelsen nye vurderinger. Det sendes ut fortløpende informasjon når kriseledelsen har informasjon som er av betydning for skolene.  
Kommunen legger ut fortløpende informasjon om smittesituasjonen på Saltdal kommunes Facebookside og hjemmesida. Det anbefales å følge med på disse sidene.  

Har du symptomer som kan skyldes Covid-19, hold deg hjemme. Ta kontakt med koronatelefon på telefon 90579993 eller på corona@saltdal.kommune.no for testing. 
https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/skole-korona/#161068  Elfrid Boine
Avdelingsdirektør oppvekst og kultur
Telefon: 902 20 456
elfrid.boine@saltdal.kommune.no
www.saltdal.kommune.no