Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Skolevegen 26 8250 Rognan
Telefon: 75 68 22 10 (kontor) Send oss e-post
Redaktør: Morten Børge Ludviksen
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<september 2021><<
september 2021
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
04050607080910
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Det er 1 dokumenter i arkivet.
I dag var det høstaktivitetsdag for hele 1. - 4. trinn ved Rognan barneskole

Rognan barneskole deltar i Folkehelseinstituttets halvårlige aksjon mot hodelus. Vi håper alle elever og foresatte på vår skole støtter opp om aksjonen slik at vi i fellesskap kan redusere luseplagen.

Siden det ikke ble gjennomført fadderordning forrige skoleår på grunn av korona, så tar 2. og 7. trinn igjen litt av det tapte i år. 

Fra og med torsdag åpner Rognan svømmehall for offentlig svømming igjen. Svømmehallen vil følge ordinære åpningstider.

Går du på mellomtrinnet, eller på ungdomsskolen …..?
Liker du å jobbe med hendene, skape flotte produkter og lære nye håndverksteknikker? 

Skolene i Saltdal har oppstart mandag 23. august. For elevene på Rognan barneskole betyr det oppmøte i skolegården kl. 08.30 for alle klasser. 

Som nevnt på digitalt foreldremøte mdang 21. juni, så får dere her noen tips om nyttige informasjonssider. Ikke vær redd for og ta kontakt med Therese Gjelseth eller Stina Indregård om dere har noen spørsmål

Informasjon om karantene:
https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/karantene-og-isolering/

Her er en link til hvordan man kan snakke med barn om korona:
https://www.reddbarna.no/vart-arbeid/barn-i-norge/foreldretips/6-tips-til-hvordan-du-kan-snakke-med-barn-om-korona/

En elev på Saltdal videregående skole har fått påvist smitte på 26.05.21. Denne smitten er ett nytt tilfelle som ikke er knyttet mot det forrige utbruddet.  
Kommunehelsetjenesten har satt i gang arbeid med smittesporing og testing av nærkontakter.   

Utdanningsdirektoratet har informasjon om hvilke grep skolene skal gjøre ved smitteutbrudd.  

Kommunen bør unngå å stenge skoler som et generelt forebyggende tiltak. 
Det skal være en høy terskel for å stenge skoler. Hvis elever eller ansatte på skolen blir smittet av korona, må medelever og ansatte som har vært i nærkontakt med personen, i karantene. Dette kan for eksempel være innen samme klasse eller kohort. Resten av skolen fortsetter skolehverdagen som normalt på samme nivå i trafikklysmodellen. Det er kommunehelsetjenesten som avgjør hvem som må i karantene, men skolen og barnehagen må bidra med oversikt over nærkontakter. Ved en uoversiktlig situasjon med flere smittede kan lokale helsemyndigheter vurdere å øke nivået. 
Hvis det er behov for forebyggende tiltak, for eksempel ved mye smitte i kommunen, bør kommunen heller innføre rødt tiltaksnivå enn å stenge skoler. Kommunen bør vurdere å stenge skoler bare hvis det er omfattende smitte blant elever eller ansatte på skolen. Det er kommunale helsemyndigheter i samråd med nasjonale helsemyndigheter som avgjør hvilket tiltaksnivå som innføres.
 

Pr i dag 26.05. Kl 12.00 er det ikke påvist mye smitte i kommunen.  
Kriseledelsen har vurdert det dithen at skolene pr i dag ikke skal stenges, og er fortsatt på gult nivå. Skolene skal følge de nasjonale smittevernhensynene som god håndhygiene, godt renhold og holde avstand.  

Skolene skal legge til rette for organisering av opplæringstilbudet slik at det ikke blir sammenblandinger utenfor egne kohorter. Det må jobbes med forebyggende smitteverntiltak og skolens ledelse bør gå i klassene og orientere elever og ansatte om situasjonen.

Dersom situasjonen endrer seg, gjør kriseledelsen nye vurderinger. Det sendes ut fortløpende informasjon når kriseledelsen har informasjon som er av betydning for skolene.  
Kommunen legger ut fortløpende informasjon om smittesituasjonen på Saltdal kommunes Facebookside og hjemmesida. Det anbefales å følge med på disse sidene.  

Har du symptomer som kan skyldes Covid-19, hold deg hjemme. Ta kontakt med koronatelefon på telefon 90579993 eller på corona@saltdal.kommune.no for testing. 
https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/skole-korona/#161068  Elfrid Boine
Avdelingsdirektør oppvekst og kultur
Telefon: 902 20 456
elfrid.boine@saltdal.kommune.no
www.saltdal.kommune.noSaltdal kommune skal arrangere sommerskole.

Uke 31 - 5.-7. trinn (de som bli elever på 5.-7. fom. høsten 2021)

Uke 33 - 2.-4. trinn og 8.-9. trinn (de som bli elever på disse trinnene fom. høsten 2021)

Nærmere info om program og påmelding kommer! 


Hodelus er et stadig tilbakevendende problem i skoler og barnehager, og det anslås at det til enhver tid er 1-2 prosent av barna i norske skoler og barnehager som har lus. 

Kampanjen kan gjennomføres ved at skoler og barnehager informerer foreldre og foresatte om hvordan de kan sjekke for og behandle hodelus. FHI har laget brosjyre og informasjonsskriv (foreldrebrev) som kan lastes ned fra ww.fhi.no/lus 

Dersom sjekk og behandling for lus skjer samtidig, ser det ut til å redusere antall hodelustilfeller over tid. Foreldre og foresatte oppfordres derfor til å foreta lusesjekken helgen i uke 10, det vil si 13.-14.mars. Både barnet og resten av familien bør undersøkes samtidig.