Meny
Velg seksjon Framside
Engelsvollvegen 91 4353 KLEPP STASJON
Telefon: 51786500 Send e-post til oss
Redaktør: Linda Refvik
Vervarsling frå yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Skolefrokost-prosjekt

Frokost er dagens viktigste måltid! Lyder dette kjent?  Men visste du at frokost er spesielt viktig for barn, fordi det gir dem den energien og næringen de trenger for konsentrasjon og læring, vekst og utvikling? 
På skoler der mange av elevene spiser frokost, opplever man mer ro, bedre konsentrasjon og trivsel. Og i motsatt tilfelle; Det finnes forskning som viser at elever tenker og lærer dårligere når kroppen ikke får skikkelig næring.

Som et prosjekt ønsker vi å tilby elevene våre ved Engelsvoll skule et måltid før skoledagen er i gang. Tilbudet koster ingenting for elevene. 
I første omgang er dette et tilbud til våre elever på 5.-7. steg, da forskning viser at jo eldre elevene og ungdommene blir, jo flere dropper frokost. Vi håper og tror at mat i magen vil kunne gi bedre konsentrasjon og ro i klasserommet.   

Fra 6.november vil vi to ganger i uka lage i stand et frokostmåltid her på skolen, som serveres på Mat& Helse-rommet. Prosjektet er i første omgang sponset av skolens FAU, og så krysser vi fingrene for at skolen i fremtiden kan få midler til å finansiere dette selv. 

Oppstart 6.november; mandager og torsdager fra kl 07.45-08.15.


Hilsen Hege Borsheim, miljøveileder