Meny
Velg seksjon Skole
Fagutviklere
Tospråklig assistanse
Sandnes kommune er NAFO kommune
Holbergs gate 15 4302 SANDNES Vis på kart
Telefon: 51337700 Send oss e-post
Redaktør: Marit Midtskog
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Gå til Its Learning

Begge avdelingene hadde planleggingsdag tirsdag 2.januar.

Barnehageavdelingen hadde tema «Muntlige og tospråklige fortellinger» om å fortelle eventyr, myter og andre historier til barn.

Dagen ble ledet av Marianne Stenerud, og hun hadde også med seg Kasia Kolska som forteller.

De tospråklige fagarbeiderne og assistentene fikk gode tips, arbeidet med øvelser og verktøy for hvordan de kan formidle historier alene eller sammen på to ulike språk. Det var øvelser i å huske, gjenfortelle, forandre, sette sitt personlige preg på historiene og å gjøre dem levende og spennende å høre på.

Gjennom kurset fikk de lære flere korte eventyr som de med glede kan bruke i barnehagene etterpå. 

Barnehageavdelingen var svært godt fornøyd med planleggingsdagen og glad for å ha fått påfyll til arbeidet sitt i barnehagen.


4.-5-november deltok seks medarbeidere fra FBU på Googleseminar på Sola.

Nyankomne elever på småskoletrinnet som ikke behersker norsk enda, har tilbud om morsmålsundervisning på flere av Sandnes kommune sine skoler. I skoleåret 2017/18 er det på Aspervika, Smeaheia og Lura skoler, organisert av FBU. Tilbudet er koblet sammen med Innføringsklassene, eller med SNO – særskilt norskopplæring og TFO - tospråklig fagopplæring.

Tospråklige lærere fra FBU, deltok den 2.oktober 2017 på foreldremøte som ble arrangert på Aspervika skole for foreldre til nyankomne elever som går i innføringsklassene.

De tospråklige lærere bidro til å skape et trygt miljø for skolepersonalet og foreldrene. Det viktigste med foreldremøtet er at foreldrene fikk en trygghet for at skolen der de har barn, har kunnskap om det de driver med og er påpasselige med orden og planer.

De tospråklige lærerne var gode brobyggere mellom hjem og skole og var kommunikasjonsstøtte mellom foreldre og skole