Meny
Velg område Forside
Sophus Bugges gate 13 4041 Hafrsfjord
Telefon: 51599300 Faks: 51599301 Send oss e-post
Redaktør: Hilde Solberg
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mars 2017><<
mars 2017
mtotfls
27280102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
03040506070809
Gå til Its Learning

Hva kan vi gjøre for å redusere plastforsøpling i naturen? Simen Knudsen fra Nordic Ocean Watch og Infinitum Movement orienterte elevene på 9.trinn om konsekvenser av plastforsøpling i havet og langs strendene. Hva skjer når plastavfall blir liggende i naturen? Kan plast brytes ned - helt ned? På hvilken måte kan mikroplast ha negativ innvirkning på næringskjeden? Hvor kommer plasten fra - fiskerinæring, jordbruk, industri eller privathusholdning?  På hvilken måte kan plast skade fiskebestand, fugle- og dyreliv? På første rad satt også Cathrine Hermansen sammen med andre representanter fra Fredrik Hermansens Minnefond - et fond som skal bidra til å verne om havet.

I ukene frem mot påske arbeider vi videre med plast. Vi studerer fagfeltet, leser artikler, lager argumenterende tekster, film, appeller og setter oss inn i komplekse problemstillinger. Som avslutning drar vi på feltarbeid; det blir strandrydding for 9.trinn onsdag 26.april på Hellestø.


Sunt kosthold, måltidsglede og god helse for alle - Ny nasjonal plan for bedre kosthold ble lagt frem i Stavanger denne uken. Helseminister, fiskeriminister, landbruksminister og klima- og miljøvernminister var til stede. Gosen skole ved rektor og avdelingsleder 9.trinn var også på konferansen for å lære hvordan skolen kan spille en rolle når det gjelder barn og unges matvaner. Spiser vi mat som gir oss tilstrekkelige næringsstoffer? Spiser vi rett mengde mat? Er våre matvaner bærekraftige for kropp og klode? Å spise mer frukt og grønt og fisk er et innspill i klimadebatten. Det som er viktig for kroppen og også viktig for kloden - ble det hevdet på konferansen. Bærekraft er inkludert i kostrådene.


På Gosen ble 8. mars markert ved besøk av Cathrine Rabben som fortalte elevene om sitt yrkesvalg. Hun jobber som produktutvikler ved Tine og er med på å påvirke hva det norske folk spiser og bidrar til gode, sunne og trygge måltidsopplevelser. Som produktutvikler har hun en svært variert hverdag. Planlegger og gjennomfører forsøk, besøker produksjonsanlegg, jobber med produktkvalitet, leder store og små prosjekter og har mye fokus på nytenkning og innovasjon.

Hodelus er et stadig tilbakevendende problem i skoler og barnehager landet over, og det anslås at to til fire prosent av norske barn har lus til enhver tid. Det er nå oppdaget lus på skolen og alle oppfordres til å ta en ny lusesjekk. I revytiden lever ungdommen ekstra tett sammen - unngå å dele hårbørster, luer, o.l.