Meny
Velg seksjon Forside
Hanamyrveien 21 4328 Sandnes
Telefon: 51 33 67 00 Send oss e-post
Redaktør: Rektor Atle Sømme
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<oktober 2016><<
oktober 2016
mtotfls
26272829300102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31010203040506
Gå til Its Learning

I høstferien, 10. - 14. oktober er det familedager i Hanahallen kl. 10.00 - 13.30.
På vedlagt poster, ligger som vedlegg oppe til høyre på siden, kan dere lese mer om vertskap og tilbud.

Rektor


Hana skole er  dag gjort kjent med en uheldig hendelse som skjedde ved Statoilstasjonen da elevene var på vei hjem fra skolen i går, torsdag 22/9. En dame satt i busskuret. Da to jenter på 7. trinn passerte, den ene på sykkel og den andre gående, løp damen fram og slo/dyttet jenta som syklet i armen så hun mistet balansen. De to jentene kom seg unna, men de så at damen gikk mot andre elever, truet dem og snakket stygt med dem. De nevnte spesielt at damen truet en jente på 4. trinn, som kom gående sammen med moren sin. Heldigvis så tilsatte ved BI-Z Frisør Hana hendelsen. De kom ut og fikk stoppet damen.

Både elever, foresatte og tilsatte ved frisørsalongen har varslet skolen om hendelsen og fortalt hva som foregikk. Damen det er snakk om er tydeligvis kjent av flere i nærområdet. Elevene beskriver henne som litt underlig, rar og annerledes. De forstår at hun ikke er er som andre, og de er egentlig ikke redd for henne. De sier at de bare holder seg litt unna når de ser henne.

Hana skole syns uansett ikke at det er greit at elever opplever hendelser som denne på skoleveien. Vi har vært i kontakt med foresatte for jenta på sykkelen og jenta i 4. klasse. Vi har også snakket med frisøren som grep inn i situasjonen. Hendelsen er meldt til politiet. Skolen v/rektor kan ikke juridisk anmelde krenkelser på vegne av enkeltelever. Vi ber derfor foresatte til elever som opplever krenkelser eller trusler fra voksne på skoleveien, vurdere å anmelde forholdet direkte til politiet.

Vi håper dette var en engangshendelse, men vil uansett være obs om dette skulle skje igjen. Vi regner med politiet vil følge opp saken ut fra de meldingene de har fått, eventuelt vil få. Vi ønsker likevel at foresatte snakker med barna hjemme, om at alle personer ikke er like og ikke alltid handler/gjør det en forventer av dem, og at barna bør holde litt avstand om de skulle se denne damen på skoleveien. Hun kan kjennes igjen ved at hun kler og oppfører seg litt annerledes enn andre damer.

Rektor


NRK Super har spurt om å få lage en reportasje fra svømmeundervisningen på 5. trinn i morgen, torsdag 22. september. Bakgrunnen er de nye kompetansemålene som er satt for svømmeundervisning i skolen. Læreplanen i kroppsøving angir konkrete svømmeferdigheter elever skal lære seg på ulike årstrinn. Interesseorganisasjoner stiller nå spørsmål med om svømmetilbudet i skolene er godt nok, og hvilke tiltak som iverksettes for elever som ikke når målene. 

NRK Lokalen var på Øygard og intervjuet elever og lærere på 5. trinn i svømmeundervisningen torsdag 8. september, og flere har fått med seg reportasjen som ble sendt i morgensendingen mandag 12. september. Nå har altså NRK Super bedt om å lage en reportasje fra svømmeundervisningen.

Hana skole syns det er positivt å være "vertskap" for denne reportasjen og få synliggjort noe av undervisningen vi gjør for elevene våre. Samtidig syns vi det er viktig at foresatte er kjent med at elevene får besøk av TV-team i morgen. Vi vet at journalist og TV-team er bevisste på hvordan de filmer elevene i aktivitet i svømmebassenget, slik at de presenterer elevene på en god måte og lager en god reportasje på NRK Super. Skulle foresatte ha spørsmål, ønsker vi at de tar kontakt med kontaktlærer.

Mvh

Rektor

 


I løpet av de tre ukene etter høstferien, ukene 42-44, gjennomføres nasjonale prøver på barneskolene i Norge. Det er elever på 5. Trinn som gjennomfører prøvene i lesing, regning og engelsk, men det er læringsresultatene ved de ulike skolene som er i fokus. Vi på Hana ønsker selvsagt at elevene våre oppnår gode resultater. Viktigst er uansett at den enkelte eleven gjør så godt han kan. Da kan ingen forvente noe mer. 

Alle tre prøvene er digitale og skal gjennomføres på PC. Vi syn det er viktig at elevene er trygge på selve prøveformen, og det vil bli lagt opp til øving på eksempeloppgaver, både på skolen og hjemme.

Her kan dere finne mer informasjon om de nasjonale prøvene.

Hilsen rektor