Meny
Velg seksjon Forside
Hanamyrveien 21 4328 Sandnes
Telefon: 51 33 67 00 Send oss e-post
Redaktør: Rektor Atle Sømme
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juli 2016><<
juli 2016
mtotfls
27282930010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Gå til Its Learning

Onsdag 1. juni møtte 61 glade og spente nye 1. klassinger til prøvedag/innskolering på Hana skole. De ble fulgt av like spente foresatte. Lærerne på trinnet hadde bare godt å si om de nye elevene i etterkant. Det var god ro og stemning allerede fra første stund. God stemning var det også blant foreldrene, som ble samlet til informasjonsmøte mens barna prøvde seg i elevrollen.

Det er nå avgjort at det er klasse 1B som er trukket ut til å delta i prosjektet Two Teachers. Klassen vil få flere timer med to lærere enn klasse 1A, slik vi orienterte om i informasjonsmøtet. Det vil komme mer informasjon ved skolestart.

Nå ønsker vi alle en riktig god sommer, før vi ser elevene igjen torsdag 18. august, da skolen begynner for alvor.Elever og lærere har allerede hatt ferie en ukes tid. Nå tar også ledelsen og SFO sommerferie. Hana skole vil være sommerstengt hele juli måned. Mandag 1. august starter SFO opp igjen til vanlig tid, kl. 0730. Da er også rektor tilbake på kontoret. 

Vi minner om følgende for kommende skoleår:

               Første dag i SFO er mandag 1. august

               Første skoledag er torsdag 18. august. 1. klasse begynner kl. 9.00.
               Elevene på de andre trinnene begynner til vanlig tid kl. 8.15.

Vi på Hana skole og SFO ønsker elever og foresatte en god sommer, og ønsker alle, spesielt de nye 1. klassingen, velkommen til nytt skoleår i august.

Hilsen Rektor

 

 


Teknolab ble startet igjen på Hana skole 31. mars 2016. Vi har hatt 9 koselige kvelder i klasserommet ved siden av Aulaen. 13 elever har deltatt på Teknolab, og tilbakemeldingene fra elevene er positive. Noen uttalelser fra elevene:

"Vi kan bygge med venner."

"Vi kan bygge så mange Lego modeller som vi vil."

"Se, modellen gjøre det som jeg programmerte"

Elevene har bygget fritt, har bygget etter tegning, og har bygget modeller som de selv har programmert for å foreta oppgaver. Det er utrolig kjekt å se ansiktsuttrykk på elevene når de får det til. Det er også kjekt å se når de lærer fra sine feil.I høst innførte Hana skole en ordning der dører inn til de ulike trinngarderobene ble låst noen minutter etter skolestart. Elever som kom for seint, måtte gå inn gjennom skolens hovedinngang, og forseintkommingen ble registrert i administrasjonen.

Bakgrunnen for ordningen var at skolen opplevde et voksende antall elever som kom for seint om morgenen. Dette opplevdes forstyrrende for undervisningen i 1. time.

Hana skole har fått mange positive tilbakemeldinger fra foreldre. Barna er mer bevisste på å komme tidsnok til skolen, de skynder seg når de er sent ute og det er nå lite forseintkomming. Det er foreldre som sier det nå er lettere å få barn opp av sengene og ut dørene om morgenen. Men det er også foreldre som gir tilbakemelding om at elever opplever det vel strengt å måtte henvende seg i administrasjonen når de kommer for seint.

Nå kutter vi ut ordningen og går tilbake til opprinnelig ordning uten låste dører. Vi håper likevel at elevene, ved hjelp av foresatte, fortsetter å møte presist til skolestart. Skolen dreier seg om læring og gode samarbeidsvaner. Det å møte er presist til timer er en viktig del av dette. Elever som stadig kommer for seint, kan fort ødelegge læringstrykket og konsentrasjonen i klasserommet.  

Hilsen rektor