Meny
Velg seksjon Forside
Hanamyrveien 21 4328 Sandnes
Telefon: 51 33 67 00 Send oss e-post
Redaktør: Rektor Atle Sømme
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2017><<
januar 2017
mtotfls
26272829303101
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
Gå til Its Learning

Elever og foresatte på 6. trinn kan nå puste lettet ut :-). I dag bekreftet skolen leirskoleopphold for neste års 7. trinn. De skal på leirskole uke 38 (18. - 22. september).

Vi har nå gjort avtale med Knaben leirskole, som er rimeligere enn Hardangertun hvor skolen har tradisjon for å reise. Prisforskjellen er ca. kr 20.000 for reise og opphold. Dette skyldes i stor grad kortere reise og mindre transportkostnader. Begge leirskolene har gode undervisningstilbud, selv om innholdet er noe forskjellig. Vi har tatt avgjørelsen på grunnlag av kostnadsforskjellen. 

Selv om Knaben er billigere, er vi likevel sikre på at elever og lærere får et like flott leirskoleopphold her som vi er vant til på Hardangertun. Vi har fått gode referanser fra andre skoler som har drar til Knaben på leirskole. 

Vi vil utover våren planlegge leirskoleuka nærmere med leirskolen. Det vil komme mer informasjon etter hvert. Men en har lov til å glede seg allerede nå. Gå gjerne inn og les om leirskolen, og se bilder, på leirskolens hjemmeside: Knaben Leirskole

Hilsen Rektor


Tone Warhaug møter foresatte på 5. - 7. trinn på Hana skole onsdag 18. januar kl. 1800-1930

Sosiale medier utgjør en stadig større del av unges fritid og vennskap. Sosiale medier er viktig for samhandlingen mellom de unge, og foresatte kan være bekymret for all tiden barna bruker på mobil og nettbrett. En del av bekymringen er også knyttet til hva som foregår i denne digitale samhandlingen mellom de unge. Oppfører de seg bra? Er de snille mot hverandre? Foregår det mobbing eller utestengning? 

Skolen erfarer at elevene på mellomtrinnet er ganske aktive på sosiale medier, og det er fristende for mange å ta i bruke tjenester med 13 års aldersgrense eller høyere. Tone Warhaug kommer til Hana skole onsdag 18. januar for å snakke med elever og foresatte på 5. - 7. tinn om "Sosiale medier på Godt og Vondt". Hun vil snakke med elevene på dagtid, felles i aulaen i 4. time. Samme ettermiddag, klokka 1800 -1930 kommer hun tilbake for å snakke med elevenes foresatte, også dette i skolens aula. Hun tar da gjerne opp ting fra møtet med elevene tidligere på dagen.


Skolens sms-tjeneste ser ut til å være godt mottatt av foresatte. Det er flere som har sendt melding om sykefravær via sms til "594 40 452", innen klokka 8.00 om morgenen, slik vi har bedt om. Vi vil likevel påpeke en ting:

Bruk ikke etternavn når du/dere sender melding om sykefravær til skolen via sms-tjenesten.
Systemet gjenkjenner navn i meldingen, og fordeler/videresender den til riktig klasselærer (meldingen sendes også til personal i SFO om barnet det gjelder har SFO-plass). Dersom en skriver etternavn i meldingen, gjenkjennes også dette, og meldingen vil da også gå til lærerne som har søsken til barnet det gjelder (de har jo samme etternavn).

En skulle tro at elever med samme fornavn ble forvekslet når en ikke bruker etternavn. Systemet kobler elevens navn sammen med mobilnummeret meldingen sendes fra. Vi vil derfor vite hvilken elev det gjelder, uten å bruke etternavn. Dette betyr samtidig at systemet ikke vil kjenne igjen meldinger som sendes fra lånt mobiltelefon. Hver elev er registrert opp mot foresattes mobilnummer.   

Det har ingen betydning hvor i en meldingen navn står. Navn kan stå først, midt i setningen eller til slutt. Systemet vil gjenkjenne navnet. Det betyr at foresatte heller ikke bør skrive etternavn til slutt i meldingen, f.eks. «Mvh Ole Olsen». Det holder med fornavn.

Mvh
Rektor

 Fra 02.01.2017 tar Hana skole i bruk SMS-systemet Transponder. SMS-systemet er utviklet for å gjøre meldingsutveksling mellom skole og hjem enklere. Her vil foresatte kunne sende melding direkte til lærere og SFO når barnet er sykt, og skolen har nå mulighet til å sende ut masse-sms. Dette er viktig for både den jevne samhandlingen skole og hjem, men også viktig med tanke på sikkerhet og beredskap.